fbpx

Heb je de serie Tiny Pretty Things gezien op Netflix?

Deze serie heb ik ‘even’ gebingewatched rondom de feestdagen. Ik heb eerder enorm genoten van series als Gossip Girl en Pretty Little Liars dus toen ik van Tiny Pretty Things hoorde, ging het meteen op mijn kijklijst.

De serie is niet echt een topper maar voldeed voor mij grotendeels aan de verwachtingen: mooie mensen, achterbaks gedrag en vriendschappen die in een oogwenk gesloten of verbroken worden. Prima kijkmateriaal! Je moet overigens wel tegen de overvloedige seksscenes kunnen. Mijn man keek niet mee en volgens hem was er ‘steeds als hij even keer keer seks in beeld’.
Dan weet je dat ;)

Dat is overigens niet waar ik het over wil hebben nu, over die seks, ik wil het hebben over ballerina’s. En in het bijzonder over spitzen en de link met ondernemerschap. Want de serie gaat dus over een balletschool en over jonge dansers die koste wat kost in the spotlight willen staan.

Nu heb ik zelf niet echt iets met dansen – behalve op een feestje of een festival. Dan kan ik compleet uit m’n plaat gaan maar dat heeft niks met choreografie te maken kan ik je beloven ;)

Ook heb ik niet echt iets met dansers en al helemaal niet met ballet. Ik vind het mooi om te zien hoor, maar ik snap er de ballen van. Ik ben ooit naar het Zwanenmeer geweest en ik had het niet eens door toen de zwaan doodging… Heel de verhaallijn ging aan me voorbij en ik stoorde me vooral aan de herrie die spitzen maken op een podium. Dat vertellen ze je vooraf niet!

Maar die spitzen, dat vind ik machtig interessant!

Hoe magisch is het, dat je met je hele gewicht op je tenen kunt balanceren en dan ook nog elegant kunt bewegen! De eerste keer dat iemand dat deed, was al in 1832. Een Zweeds-Italiaanse balletdanseres was de eerste die een speciaal voor haar geschreven voorstelling danste op de puntjes van haar tenen. 

In de serie worden de rollen vertolkt door echte dansers en wordt er ook op spitzen gedanst. Wat ze ook wel laten zien (in ieder geval bij 1 ballerina) is hoe zwaar het dansen voor je voeten is. Een verdwenen teennagel, een gebroken middenvoetsbeentje en wonden aan voeten die gelijmd worden met super glue. Je moet het er maar voor over hebben!

Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt!

Want hoe sierlijk dat dansen op die spitzen er ook uit ziet, het is niet meer dan logisch dat het nogal een aanslag is op je lijf!

Ik besloot te Googlen naar hoe voeten van ballerina’s eruit zien en geloof mij maar dat dat niet best is!

Hoe sierlijk het er allemaal ook uit ziet, die voeten hebben zwaar te lijden en zien er alles behalve florissant uit.

Maar dat zie je dus niet!

Je ziet de wonden niet, je ziet de pijn niet en je ziet de uren en uren van trainen niet. Het enige wat je ziet, is de buitenkant: Het elegante en sierlijke bewegen van de ballerina.

En dat is eigenlijk een beetje net als ondernemen!

Wat ik veel ondernemers zie doen, is kijken naar de buitenkant van andere ondernemers. Ze zien het gemak waarmee die andere ondernemer klanten binnenhaalt, de souplesse waarmee content wordt geschreven en de elegantie van het ondernemerschap.

Maar wat ze niet zien, zijn de lange dagen die gemaakt worden, de tranen die worden gelaten wanneer het allemaal niet lijkt te lukken en de frustratie wanneer een nieuw idee niet aan lijkt te slaan.

Of de reis die iemand af heeft gelegd om te komen waar ze nu zijn, de duizenden of tienduizenden euro’s die zijn geïnvesteerd in coaching en de battles die iemand heeft gestreden met zijn of haar mindset.

Niks is zo mooi als dat het aan de buitenkant lijkt! Echt niet!

Dus wat ik jou vandaag op het hart wil drukken, is om je hierdoor niet te laten ontmoedigen.

Vergelijk jouw binnenkant niet met de buitenkant van een ander! Je kunt niet zien ‘hoe hun voeten eruit zien in hun schoenen’ en geloof me dat al die andere ondernemers ook hun worstelingen hebben, ongeacht hoe succesvol ze zijn!

En wil je zelf beter leren dansen en ogenschijnlijk elegant op spitzen voort kunnen bewegen? Laat je dan helpen!

Laat je coachen, laat je trainen en laat je begeleiden zodat je zo min mogelijk pijn, blessures en wonden hebt.

Wat je kunt doen, is een sessie met mij inplannen waarin ik jou gratis en vrijblijvend 45 minuten coach. In een Zoom call bespreken we waar jij op vastloopt binnen (de opstart van) je praktijk en ik geef je minimaal 3 gouden tips die je eenvoudig direct in kunt zetten om die succesvolle praktijk te realiseren!

Je kunt het een beetje zien als een manier om je voeten te verzorgen zodat ze zo lekker mogelijk in je schoenen zitten ;) 

Klik hier om je aan te melden voor een gratis Succes Boost Sessie. Ik kijk er naar uit jou verder te mogen helpen!