fbpx

Als ze zelfs je gratis shit niet willen…

Voordat je gaat lezen, onderaan deze blog doe ik een aanbod wat alleen vandaag nog geldt. Just so you know 😉

Nou wat ons (mijn man en mij) nou vorige week gebeurde… Ik heb al veel meegemaakt maar dit liet ons toch even heel raar kijken en dagen later trekken we nog zo’n wtf gezicht naar elkaar als we het er over hebben 😅

Frans (mijn man) en ik zijn niet zo’n setje dat samen boodschappen gaat doet. Wij zijn meer zo’n setje dat probeert de ander te motiveren naar de supermarkt te gaan 😉 Frans is dan vaak ook nog het type dat wel naar de supermarkt gaat, maar dat niet vertelt waardoor hij thuis komt met enkel de spullen die hij nodig heeft en ik alsnog kan gaan. Of hij belt wel dat hij naar de supermarkt gaat of er is, maar dan staat hij bij de Jumbo en moet ik weer iets hebben van de AH.

Ach, je kunt tenslotte niet alles hebben (en zeker niet als het om boodschappen gaat).

Afgelopen zaterdag zaten we ‘s middags samen op de bank en hadden we net de kwalificatie van de Formule 1 gekeken. Het zal een uur of 5 geweest zijn. Die ochtend was ik naar Arnhem gereden omdat ik nieuwe schoenen wilde voor onze vakantie in Mexico. Niet dat ik geen schoenen heb, maar omdat ik binnenshuis eigenlijk altijd op blote voeten loop en buitenshuis al maanden op slippers rondhobbel, vinden mijn voeten schoenen niet meer heel fijn.

In Parijs trok ik mijn gympen aan waar ik normaal super fijn op loop, maar mijn voeten waren er deze keer niet heel erg blij mee en vonden de schoenen maar krap en benauwend. Dus daarom naar Arnhem, want daar zit een winkel die barefoot shoes verkoopt. En voor wie er nu denkt ‘Wat voor schoenen???’, een barefoot schoen is (volgens de website van de winkel): een schoen met een (erg) dunne zool, (vrijwel) geen demping en zonder hielverhoging. De bedoeling van deze schoen is enkel bescherming te bieden tegen verwondingen aan de voet. De zolen van deze schoenen zijn niet hoger dan een paar millimeter en bieden veel grondgevoel.

Schoenen dus die wel bescherming bieden, maar waarin je voet zich verder zo natuurlijk mogelijk kan gedragen!

(Als je inmiddels denkt ‘Sil waar de f gaat deze blog heen, houd ff vol want ik kom zo bij dat bierverhaal!)

We zaten dus op de bank en Frans wilde nog even naar de supermarkt. Ik zat maar een beetje te zitten en toen besloten we onder het motto ‘Dan kan ik mijn nieuwe schoenen mooi even uittesten’ samen naar de AH te lopen. Is heen en weer iets van 2,5 km dus een prima afstand.

Vlak bij de AH zit een visboer en om de hoek bij de visboer tegen de muur zat een man waarvan wij wel de aanname durfden te toen dat hij dakloos is. Aangezien het afgelopen weekend nog steeds behoorlijk warm was en wij graag iets voor onze medemens doen, besloot Frans tussen het moment dat we deze man zagen zitten en dat we in de AH waren, dat hij een fles water voor deze man mee wilde nemen. (Voor de oplettende lezer, bij een dakloze denkt hij er wel aan iets mee te nemen maar voor mij vergeet hij het dus vaak 🤣). Het is tenslotte belangrijk dat je genoeg drinkt en een fles water is dan wel het minste wat je kunt doen. Toch?

Wij voelden ons al helemaal top want iets voor iemand anders doen maakt je blij (ons in ieder geval wel) dus vol enthousiasme liepen we met de fles water naar deze man toe.

Wat er alleen gebeurde toen we de fles aan hem aanboden, hadden we niet helemaal aan zien komen 😳

Frans loopt naar die man toe en wil hem die fles water geven, zegt die man ‘Nee dank je, ik heb al bier‘…. En wij denken WTF is dit? Dus ik probeer nog ‘Ja nu, maar het is al zo warm en dan heb je dit voor als je bier op is’ maar hij wilde het gewoon niet hebben 😅 Ons gratis water dat wij met de beste bedoelingen voor hem hadden gekocht… Hij moest het gewoon niet en wij konden vervolgens die fles mee naar huis nemen, waar water gewoon uit de kraan komt 😂

Heel eerlijk, wij voelden ons echt een beetje beledigd en vonden die man enorm ondankbaar. Die man was ons waarschijnlijk allang weer vergeten, hij had tenslotte bier 🙃

In wat hier gebeurde, zit een super mooie overeenkomst met ondernemerschap (ja het zal ook eens een keer niet zo zijn dat ik er een bruggetje in zie). Ik zie namelijk super veel ondernemers die dingen gratis aan (willen) bieden. E-books, checklists, gratis sessies, webinars, podcasts) en als ik dan vraag hoe ze het gaan verkopen of hoe ze zorgen dat mensen het willen hebben, dan kijken ze me heel vragend aan. Want hoezo zou iemand het niet willen hebben? En hoezo moet je het verkopen?

Het is toch gratis, dat wil iedereen toch wel hebben!

We zijn tenslotte Nederlanders 🤪

Maar zo werkt het dus niet! Als een dakloze nog geen gratis fles water wil (zit zelfs statiegeld op hè!), hoezo denk jij dan dat mensen meteen helemaal lyrisch worden van wat jij gratis aanbiedt? Zeker in een online wereld waar een enorm overvloedig aanbod is aan gratis dingen! Dat het gratis is, wil niet zeggen dat iemand het wil hebben. Zelfs wanneer het extreem waardevol is.

Dat we iets moeten doen om ons betaalde aanbod aan de man (/vrouw) te brengen, dat snappen we vaak nog wel. Maar dat je dat bij je gratis shizzle ook moet doen, daar staan we vaak niet bij stil. Ik stond daar in ieder geval niet bij stil als startende ondernemer. Ik had echt de illusie dat als ik mijn gratis spul online zou gooien, het hele land met confetti zou strooien en dingen zou roepen als ‘Yes Sil hier hebben we al die tijd op gewacht’. Maar dat was dus niet zo 😅 Zelfde overigens met mijn betaalde spul, stond eerst ook niemand op te wachten en ik ontdekte al snel dat ik alles wat ik aanbied, écht moest gaan verkopen.

Echt hoe geweldig of nuttig het ook is dat je aanbiedt, you need to sell it!

Wil je dat leren (succesvol verkopen that is)? Dan wil je dinsdag 29 november bij de live salestraining zijn die ik geef.

Heel simpele keuze overigens:
Heb je het gevoel dat je al fakking goed bent in sales en dat er niks meer te leren valt? OMG dan wil ik je bijna verplichten erbij te zijn omdat ik je ga laten zien dat je altijd bij kunt leren en dat het echt de grootste dooddoener ooit is te denken dat je iets al volledig beheerst 😂 (Ik volg nog steeds trainingen in sales)

Heb je nog niet het gevoel dat je fakking goed bent in sales en voel je dat je nog best wat kunt leren om nog succesvoller te zijn? Nou lijkt me logisch dat je er dan ook bij wilt zijn!

Vandaag, donderdag 8 september, zijn de tickets nog € 144 exclusief btw. Vanaf morgen (vrijdag) kosten de tickets € 222 exclusief btw en hoe dichter we bij de datum komen, hoe hoger de prijs wordt. Just because it’s fakking worth it 🔥

>> Klik hier als je nu al weet dat dit precies voor jou is!!!

Hieronder vind je de aftermovie van de vorige editie!

Wil je een ticket kopen voor 29 november, ga dan gewoon even naar silviabogers.nl/sales

En dan wens ik je verder een fantastische dag ❤️ !

Liefs,
Silvia

PS: Aanstaande maandag en dinsdag geef ik de gratis masterclass In 5 stappen naar een ton! Wil je daar bij zijn, klik dan hier om je aan te melden.