fbpx

April is niet bepaald mijn beste maand…

Hoe gaat het eigenlijk met je?

Ik besefte me opeens dat ik iedere week een blog schrijf maar nooit eens gewoon oprecht geïnteresseerd vraag hoe het met je gaat, dus bij deze!

Hoe gaat het met je praktijk maar ook privé? Willen de klanten een beetje komen en zit je agenda al zo vol als je zou willen? Of kan je nog wel wat klanten gebruiken om je doelstelling voor deze maand te halen (er vanuit gaande dat jij maanddoelstellingen hebt natuurlijk)?

Ik kan wel heel eerlijk zeggen dat april niet mijn beste maand is. De maand is natuurlijk nog niet voorbij dus er kan nog van alles gebeuren, maar ik heb het mezelf nogal lastig gemaakt…

Volle agenda

Halverwege maart zat mijn agenda al helemaal vol voor april en voor mei. Grotendeels met klanten maar ik heb ook veel opleidingsdagen (12 in een periode van 2,5 maand) en er vallen wat feestdagen uit natuurlijk. Heb mezelf de dag na Hemelvaart trouwens ook maar vrij gegeven, zo’n lang weekend leek me wel wat ;)

Doordat mijn agenda zo enorm vol zit, merk ik dat ik blokkeer op mijn sales. Want wie wil er nu 2 maanden wachten op een afspraak met een coach of hypnotherapeut? Vervolgens blijkt dan dat heel veel klanten dat helemaal niet zo’n probleem vinden, maar in mijn hoofd is het een enorm ding geworden en dat is interessant.

Want omdat ik dus ergens een overtuiging heb dat ik ‘morgen’ beschikbaar moet zijn voor nieuwe klanten – en dat niet ben – stop ik met verkopen. Ik stop met actief contact opnemen met potentiële klanten en ik stop met posts maken waarin ik mijn diensten aanbied. Eigenlijk stop ik met datgene te doen waarvan ik vind dat het je plicht is als ondernemer, namelijk verkopen.

Afgelopen dinsdag gaf ik nog mijn online training en daarin heb ik het zelfs benoemd. Als jij iets hebt of kunt waarmee je een ander kunt helpen, dan is het jouw plicht als ondernemer om dat aan die ander aan te bieden. Je kunt het namelijk niet maken om die ander ‘bloedend op straat te laten liggen’ als jij een ‘pleister’ in je tas hebt zitten! En vervolgens doe ik het zelf…

Practise what you preach right ;)

Echt niks menselijks is mij vreemd en zo merk ik steeds ook zelf maar weer hoe tricky ondernemen soms kan zijn. Hoe makkelijk je in een valkuil stapt die vaak bestaat uit niet helpende gedachten.

Een ander voorbeeld wat op dit moment bij mij speelt heeft te maken met Facebook ads. Voor mij is een groot aandachtspunt binnen mijn bedrijf om mijn namenlijst te laten groeien. Door een grotere namenlijst krijg ik een groter bereik en zijn er meer mensen die ik kan laten weten dat ik ‘pleisters’ heb om ze te helpen. Want daar ben ik tenslotte voor hier, om andere ondernemers te helpen hun praktijk te bouwen, zowel met coaching als met hypnotherapie.

Eén van de manieren waarop ik mijn lijst laat groeien, is door op Facebook te adverteren met mijn e-book. Daarnaast besloot ik deze maand ook te adverteren voor mijn gratis training van afgelopen dinsdag. De ads voor mijn e-book lopen al langere tijd en vorige week dinsdag startte de advertentie voor de training. Aanmeldingen kwamen binnen dus dat was top, totdat woensdag opeens mijn Facebook advertentieaccount werd geblokkeerd… En ik geen idee had waarom.

Gelukkig duurde dat maar 2 dagen en toen werd het account weer open gezet. Ik helemaal blij en de aanmeldingen voor de training stroomde ook weer binnen! Tot mijn account zaterdagmiddag gewoon weer werd geblokkeerd… Terwijl ik dinsdag mijn training had en echt graag meer aanmeldingen wilde. Tot op het moment van schrijven (woensdagochtend) is mijn account nog steeds geblokkeerd en het is best een understatement als ik zeg dat ik daar van baal ;)

En dan neemt mijn hoofd een loopje met me

Wat ik meteen merk, is dat mijn hoofd op begint te spelen. Want in mei geef ik de training weer en hoe moet dat nou? Want als mijn ads niet lopen dan komen er geen nieuwe mensen op mijn lijst die de training nog niet hebben gevolgd en dan heb ik straks geen aanmeldingen, doe ik het voor niks en verkoop ik ook nog niks.

Een soort van complete paniek dus! 3 weken voor de volgende training… 3 weken waarin er nog van alles kan gebeuren, om te beginnen dat mijn Facebook account gewoon ieder moment weer gedeblokkeerd kan worden en dat ik ook nog wel andere manieren kan bedenken om aanmeldingen voor mijn training te krijgen.

Maar de eerste reactie is dus paniek en een ‘ja zo gaat het allemaal nooit lukken’ gevoel. Ook gewoon bij mij, terwijl ik toch al best wat langer bezig ben en het niet zo is dat ik niks te eten heb als er een keer wat minder mensen aanwezig zijn ;)

Lang leve coaches!

Gelukkig heb ik dan een hele lieve maar vooral eerlijke coach die me weer even met 2 benen op de grond zet. Die me laat zien dat ik mijn hoofd mij van slag laat brengen terwijl het (heel eerlijk) helemaal nergens over gaat waar ik me nu druk om aan het maken ben. De wereld is tenslotte groter dan Facebook en ik ben creatief genoeg om hier mee de dealen.

Geen ‘joh wat enorm sneu en zielig voor je’, geen ‘het is ook heel vervelend’ en geen ‘kom maar even uithuilen’. Nee gewoon een harde spiegel waar ik mega dankbaar voor ben! Een spiegel zoals ik ‘m mijn eigen coachklanten ook voorhoud! Want laten we eerlijk zijn, een coach die alleen maar met je mee huilt om alles daar ga je echt niet groter van worden.

Dus wat ik al zei, april is geen topmaand als ik kijk naar nieuwe klanten (die ik zelf afhield) of naar lijstgroei (mede dankzij Facebook maar ook zeker dankzij mezelf). En de grootste boosdoener die ervoor heeft gezorgd dat april vooralsnog geen topmaand is, is mijn mindset! Mijn interne saboteur. En dat is hier en nu afgelopen! Want ik ben verdomme een bedrijf aan het bouwen – een imperium als het even kan – en daar is enkel plaats voor groei! Dus ik laat mezelf voorbij de blokkades van deze maand groeien.

Stap 1 om dat te doen is jou een aanbod te doen! Want ondanks dat april en mei geen ruimte bieden voor nieuwe coach- of hypnotherapie trajecten, biedt juni meer dan genoeg mogelijkheden en ik weet dat er gewoon een kans is dat jij juist graag vanaf juni start!

Dus wat heb ik voor je?

Coaching

Allereerst heb ik vanaf juni ruimte voor een aantal nieuwe 1-op-1 Persoonlijke Coaching Trajecten. Dat is een traject van 4 maanden waarin ik je 1-op-1 ga begeleiden in het bouwen en succesvol maken van je praktijk. Heel veel praktische stappen om een mega stevige fundering te bouwen maar ook hard werken aan je mindset zodat jouw interne saboteur je niet dwars gaat zitten. Na die 4 maanden staat je fundering als een huis, weet jij hoe je aan nieuwe klanten komt en zijn ze ook al aan het komen, staat je website met goede converterende teksten en heb je een plan voor de maanden daarna.

In het traject zitten 6 coachafspraken maar omdat ik weet dat er tussen die afspraken door juist heel veel vragen gaan komen, ben ik in die 4 maanden ook per mail, telefoon en WhatsApp bereikbaar. Wil je hier meer informatie over, klik dan hier. Het is een traject waar je niet ‘zomaar’ in kunt stappen. Want omdat we 4 maanden super intensief samen gaan werken, vind ik het heel belangrijk dat we een goede klik hebben. Heb je interesse, dan plannen we eerst een kennismakingsgesprek (daar heb ik gelukkig wel tijd voor). Vul dit formulier in voor zo’n vrijblijvende kennismaking.

Hypnotherapie

Het tweede wat ik voor je heb, is dat ik vanaf juni weer ruimte heb voor nieuwe hypnotherapie trajecten. En een hypnotherapie traject (3 sessies) is geschikt voor jou als je merkt dat jouw interne saboteur een te grote rol speelt in je bedrijf. Je weet wel, die stemmetjes in je hoofd ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘ik kan het niet’, ‘niemand zit op mij te wachten’. Maar ook als je last hebt van bijvoorbeeld angst voor zichtbaarheid, faalangst of juist angst voor succes is het mega effectief. Vaak merk je na 1 sessie al een groot verschil en na 3 sessies kan je je niet eens meer indenken dat je er ooit last van had ;) Wil je weten hoe de ervaring van anderen was met een hypnotherapie traject, klik dan hier voor een greep uit de reviews die ik heb mogen ontvangen.

Deze blog vind ik best spannend om te plaatsen merk ik. Het voelt toch wel kwetsbaar om zo een kijkje achter de schermen van mijn praktijk te geven. Om te laten zien dat het hier ook niet allemaal rozengeur en maneschijn is en dat ik ook maar gewoon menselijk ben (wat zou ik anders moeten zijn, een superheld??).
Ik zou het fijn vinden als je me wilt laten weten hoe deze blog voor je was. Heb je er iets van opgestoken? Ik hoor het graag.

Voor nu wens ik je in ieder geval een hele mooie dag en tot volgende week bij een nieuwe blog!

Liefs,
Silvia

PS: Natuurlijk kan je ook altijd instappen in mijn online opleiding Bouw je Succesvolle Praktijk in 13 weken. Dat is voor als je lekker op je eigen tempo middels online video’s en een werkboek aan je praktijk wilt bouwen.