fbpx

Ben je bereid je leven op het spel te zetten?

Nou dat is een lekkere binnenkomer zo op de donderdagochtend 😅 of je bereid bent je leven op het spel te zetten en je weet niet eens waarvoor!!

Maar voordat ik het daarover ga hebben, wil ik je natuurlijk nog even uitnodigen voor de gratis 3 daagse Start nu je droompraktijk! die aanstaande dinsdag start. Ik ben vol in de voorbereiding en met iedere dag dat het dichterbij komt, word ik enthousiaster over de training! Het wordt echt fakking waardevol, dat weet ik zeker 🤗
Als je je nog niet in hebt geschreven klik dan hier. Je bent dan meteen aangemeld, je hoeft niet eens je naam en je mailadres in te vullen!

En dan die vraag!

Ben jij bereid je leven op het spel te zetten voor je bedrijf?

Waarbij ik maar meteen even gezegd wil hebben dat het van mij niet hoeft hè en ik ook niet wil beweren dat je het zou moeten willen 😅

Maar ik keek tijdens mijn vakantie op Videoland de documentaire Tijd is Geld en toen kwam deze vraag naar boven. Mocht je de serie niet kennen, het gaat over Jasper Lijfering, de meest succesvolle horlogehandelaar van Nederland en eigenaar van Amsterdam Vintage Watches, en geeft een nogal unieke inkijk in de wereld van de horloge handel. En dan geen laffe klokjes of FlikFlak horloges, maar de wereld van de Rolexen en Patek Phillipes. Serious business dus!

In de 2e aflevering (het zijn er in totaal 3) ging het over de schaduwkant van het werk dat Jasper en zijn medewerkers doen. Want in een wereld waarin zoveel geld omgaat, willen criminelen natuurlijk ook graag meedoen dus je kunt wel begrijpen dat veiligheid nogal een dingetje is. De winkel is dus extreem beveiligd, de medewerkers krijgen beveiliging mee als ze de straat op gaan en volgens mij ging de beveiliging zelfs tot aan hun woningen.

Je krijgt ook af en toe de moeder van Jasper in beeld en die geeft ook aan dat ze er niet altijd even blij mee is dat haar zoon zo open en bloot te koop loopt met het werk dat hij doet. En ook zijn vriendin beseft zich heel goed dat ze op dat vlak geen ‘normale’ partner uit heeft gezocht.

Maar als het er dan met Jasper over gaat, dan gaat hij er best casual mee om.

Natuurlijk is hij zich bewust van de gevaren, hij laat zich er alleen niet door tegenhouden. Hij neemt voorzorgsmaatregelen, maar verstopt zich niet 3 hoog ergens op een achterkamer! Sterker nog, hij laat gewoon een documentaire maken en is heel actief op social media.

En als je dat dan even in perspectief plaatst hè, dat hij bereid is een risico te lopen wat hem écht zijn leven kan kosten, waar de fak hebben wij het dan over als je kijkt naar je eigen spanningen, twijfels en onzekerheden?

Of het nu gaat om zichtbaar zijn op social media, een aanbod doen aan een potentiële klant, webinars gaan geven of ergens op een podium gaan staan. Last time I checked is het risico dat je daaraan overlijdt niet heel groot 🤔

Jasper is bereid te doen whatever it takes om zijn droom te leven en zijn droombedrijf te bouwen. Hij is zelfs bereid om zijn leven ervoor op het spel te zetten. En dan ben ik wel even benieuwd hoe dat bij jou zit!

Je hoeft er hopelijk niet je leven voor op het spel te zetten maar ben jij bereid te doen whatever it takes om jouw praktijk succesvol te laten worden? En dóe je dat dan vervolgens ook of ga je toch liever 3 hoog op een achterkamer zitten met geblindeerde ramen en een vergrendelde deur?

Mij is het allemaal prima hè, maar als dat laatste het geval is, dan mag je je misschien eens afvragen of het ondernemerschap wel voor jou weggelegd is. Niet leuk om te horen misschien maar ik ben graag eerlijk!

Ben jij wel bereid te doen whatever it takes?

Maar weet je nog niet zo goed wát het dan ‘takes’ of denk je dat wel te weten maar lukt het nog niet zo, schakel dan gerust mijn hulp in! Je kunt natuurlijk aankomende week deelnemen aan Start nu je Droompraktijk! Heb je het gevoel dat je dat stadium voorbij bent, draai je al minimaal € 2.000 omzet per maand en wil je meer en groter, laten we dan even kennismaken voor een intensieve samenwerking! Vul dan via deze link een kennismakingsformulier in en dan kijk ik of ik verwacht dat ik jou verder kan helpen!

Tof dat je deze blog weer hebt gelezen, ik ben heel benieuwd hoe deze voor je was en vind het leuk als je me dat laat weten!

Voor nu wens ik je een fantastische dag ❤️

Liefs,

Silvia

PS: Weet je dat ik ook een podcast heb waarin ik nog veel meer tips, lessen en inzichten met je deel? Je vindt de Silvia Bogers Podcast hier!