fbpx

Met een boek in de zon ūüĆě

Best regelmatig krijg ik de vraag welke boekentips ik heb voor ondernemers. En dan gaat het niet over welke doktersromannetjes (tenminste dat denk ik altijd) maar om boeken die je helpen in je groei als mens en als ondernemer.

Omdat ik het leuk vind dit te delen, dacht ik laat ik er eens een mail aan wijden! Dus zonder een lang inleidend schrijven presenteer ik je hierbij mijn Must Read Boekenlijst met boekentips voor ondernemers!

Ontdek je zone of genius

The Big Leap¬†van¬†Gay Hendricks is mijn eerste must read! Zeker als het gaat om ondernemerschap. Het boek helpt je ontdekken waar jij jezelf saboteert en blokkeert en brengt je met een stappenplan naar je Zone of Genius. Ik heb ‘m zelf nu 2 keer gelezen (en ga ‘m binnenkort nog een keer lezen) en heb het boek ook al aan vele anderen aangeraden of cadeau gedaan. Helaas is het boek alleen maar in het Engels verkrijgbaar maar zelfs als je Engels slechts ‘redelijk’ is, is het mijns inziens super goed door te komen.

 

Laat je niet misleiden door de titel

How to Win Friends and Influence People¬†van¬†Dale Carnegie¬†is als je het mij vraagt een MUST READ voor iedereen. Niet alleen ondernemers, maar mensen in het algemeen. Het boek is voor het eerst verschenen in 1936 en het is super interessant om te zien hoe omgang met mensen eigenlijk niet is veranderd. Ik was eerst bang dat het boek misschien wat manipulatief zou zijn door de tekst ‘and influence people’ maar dat is absoluut niet zo! Het boek beschrijft correcte en bijna te makkelijke manieren waarop je de omgang met anderen kunt optimaliseren.¬†Het e-book¬†kost zelfs¬†maar ‚ā¨ 2,99 dus geen enkele reden het niet aan te schaffen. Geloof me, het verandert je leven op een hele positieve manier!

 

Wat als we in basis een bolletje liefde zijn?

De meeste mensen deugen¬†van¬†Rutger Bregman is eigenlijk ook een MUST READ voor iedereen. Niet alleen laat dit boek ons zien dat -zoals de titel al weggeeft- de meeste mensen deugen. Nee dit boek laat ook heel mooi zien wat er eigenlijk in de wereld gebeurt waardoor we er in zijn gaan geloven dat de meeste mensen juist helemaal niet deugen. Rutger Bregman heeft behoorlijk ge√Įnvesteerd in fact checking en dit boek was dan ook een verademing. Het is allemaal lang niet zo erg met de mensheid gesteld als dat we soms geneigd zijn te gaan geloven. Het is een flink boek (528 pagina’s) maar het leest super lekker weg dus laat dat je vooral niet tegenhouden.

 

Ook geschikt voor vegetariers en veganisten

Eat that Frog¬†van¬†Brian Tracy heb ik als luisterboek ‘gelezen’ en vond ik super interessant! Het boek gaat over productiviteit (en hoe je die dan verhoogt). Het is super praktisch geschreven en je kunt bij wijze van al tijdens het lezen beginnen met je eigen productiviteit verhogen door dat wat het boek je aanbiedt ook in de praktijk te brengen. Dus merk je dat je uitstelgedrag je wel eens in de weg zit en dat je wel wat productiever zou kunnen zijn, lees dan zeker dit boek!

 

Dit boek gaat je enorm veel leren over je brein

Breek je Vrij!¬†van¬†Edwin Selij¬†(had ik al ooit verteld dat ik een hekel heb aan dingen die rijmen? Anders bij deze: Ik heb een hekel aan dingen die rijmen tenzij het Sinterklaasgedichten zijn. Maar ja, ik kom er nu niet onderuit…)
Hoe dan ook, Breek je Vrij is een verademing om te lezen. Het boek helpt je op een andere manier kijken naar (je eigen) blokkades en negatieve gedachtenpatronen. En laten we eerlijk zijn, die hebben we allemaal! Met humor en praktische voorbeelden, ook zeker geschikt om te lezen als je zelf als coach of therapeut werkt.

Mijn opleiding tot hypnotherapeut heb ik gevolgd bij het opleidingsinstituut van Edwin en veel van wat er in het boek staat, heb ik ook leren toe te passen in mijn hypnotherapie. Ik zie dus ook de resultaten van werken met zijn manier van naar ‘problemen’ kijken en het werkt echt verhelderend.
Zijn tweede boek Je hebt het niet, je doet het heb ik nu thuis liggen om te gaan lezen.

 

Columns van Oprah voor een gevoel van vertrouwen en rijkdom

Wat ik zeker weet van Oprah Winfrey heb ik laatst bij de bibliotheek geleend en ik was super verrast over dit boek! Het is een verzameling van columns die Oprah heeft geschreven en het boek geeft een gevoel van vertrouwen en rijkdom.

 

Omdat je echt niet alles zelf hoeft te verzinnen

Steal like an Artist¬†van¬†Austin Kleon heb ik gelezen op advies van iemand in mijn coachgroep. Dit boek is vooral heel verhelderend als je bijvoorbeeld altijd het idee hebt dat je vernieuwend of origineel moet zijn √≥f als je – waar ik nog wel eens moeite mee had – soms het gevoel hebt dat je gewoon aan het kopi√ęren bent wat anderen ook al zeggen. Het is leuk geschreven, leest makkelijk weg en gaf mij in ieder geval een paar waardevolle inzichten.

 

De magie van creativiteit

The Big Magic¬†is van¬†Elizabeth Gilbert. Zij heeft ook¬†Eat, Pray, Love geschreven (dat verfilmd is met Julia Roberts in de hoofdrol). Dit boek gaat, net als de vorige, over creativiteit en beschrijft dat je het vooral niet te zwaar moet maken. Wat ik vooral heel leuk vond in dit boek is het verhaal dat ze beschrijft over hoe idee√ęn van de ene naar de andere persoon over kunnen gaan wanneer je er niks mee doet.

 

Ik kan nog wel even doorgaan…

Ik heb misschien nog wel 100 andere boekentips voor ondernemers (waaronder zeker Think and grow rich¬†om de mind van een miljonair te krijgen,¬†Rich dad poor dad¬†over verschillende manieren van omgaan met geld,¬†You are a badass¬†voor je mindset en een meer zelfverzekerd gevoel,¬†De wet van de aantrekking¬†over (je verwacht het niet…) de wet van de aantrekking,¬†Wie heeft mijn kaas gepikt¬†over omgaan met veranderingen en¬†Ik (k)en mijn ikken over kanten van jezelf ontdekken). Maar het laatste wat ik wil is je overspoelen dus ik dacht ik pak er gewoon 8 boeken uit die ik je ook kort beschrijf.

Ik ontdekte alleen dat ik het jammer vind die andere boekentips voor ondernemers dan niet te noemen, dus daarom heb ik ze er stiekem nog even onder gezet ;) Alle linkjes in deze mail zijn trouwens affiliate linkjes. Dat wil zeggen dat wanneer jij een boek koopt via deze link, ik een kleine vergoeding krijg van bol.com. Jouw kost dat verder natuurlijk niks.

Ik ben heel benieuwd welke boekentips uit dit overzicht jij al gelezen hebt, welke boekentips voor ondernemers jij eventueel nog voor mij hebt en natuurlijk welk boek uit deze tips jij nu gaat lezen! Ik vind het leuk als je me dat laat weten!

Voor nu wens ik je een hele mooie dag en tot volgende week!

Liefs,
Silvia

 

Nog even dit:

PS: Edwin Selij (de zelfbenoemde hypnosekoning van Nederland waar ik mijn basis opleiding tot hypnotherapeut heb gevolgd) lanceert op 13 mei een spirituele zelfhypnose. Ik heb nog geen idee wat het voor iets gaat zijn maar je kunt je nu al aanmelden om daar een berichtje over te krijgen. Edwin kennende wordt dit gratis of voor een enorm laag tarief gelanceerd (geen garanties natuurlijk) dus ik dacht misschien vind je dit leuk en interessant. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

PPS: Over 2 weken, op woensdag 12 mei geef ik nog een keer mijn online training met de 5 meest gemaakte fouten door spirituele ondernemers (en hoe jij die voorkomt). Je kunt je hier aanmelden.