Waarom zou je als ondernemer in hypnose gaan?

Afgelopen week sprak ik via Instagram dm een onderneemster die tegen me zei “Ik snap het niet zo goed wat jij doet. Je helpt ondernemers een succesvolle praktijk bouwen maar je bent ook hypnotherapeut. Die dingen hebben toch helemaal niks met elkaar te maken?”

Interessante vraag vond ik dat! Enerzijds omdat het betekent dat het niet altijd duidelijk is wat ik doe en waarom ik dat doe (een les voor mij dat ik dat nog duidelijker mag maken) en anderzijds omdat dit mij liet zien dat zij
a) Geen idee heeft wat hypnose of hypnotherapie is en wat er mee kan
b) Nog veel mag leren over ondernemerschap en het belang van mindset binnen ondernemen

Ik snap ook dat hypnose voor ondernemers nog best onbekend is. Voor veel mensen is hypnose enkel iets wat meteen doet denken aan Rasti Rostelli en mensen die als een kip over een podium lopen. En daarbij is het dan ook nog eng omdat je de controle kwijt zou zijn wanneer je in hypnose bent.

Controle in hypnose

Wat is dat gezegde? Onbekend maakt onbemind. Dat gaat bij hypnotherapie vaak ook op.

Dat controle stukje is overigens wel grappig, want als je bang bent dat je in hypnose de controle kwijt zou zijn, dan ga je er dus vanuit dat je nu wel controle hebt. En ik vraag me dan af: Is dat zo?

Zeker wanneer jij nu een probleem hebt waar je tegenaan loopt, heb je dan echt controle of heeft je probleem de controle? Waarschijnlijk dat laatste.

Dus raak je dan controle kwijt in hypnose of zou je eerder zeggen dat door met hypnose aan je probleem te werken, je juist controle terug pakt! Het is maar net hoe je er naar kijkt toch ;)

Misschien heb jij ook nog geen idee wat hypnose of hypnotherapie nou eigenlijk. Dat kan natuurlijk! Dan nodig ik je van harte uit wat meer te lezen op deze pagina.

Hypnose als ondernemer

Denk je nu nog steeds “Ja leuk Sil maar wat kan ik met hypnose als ondernemer?” dan ga ik je meer duidelijkheid geven :) Door je simpelweg een rijtje te geven met een aantal onderwerpen waar ik ondernemers al mee heb geholpen:

 • Moeite met zichtbaarheid (wat best onhandig is als je graag op social media wilt groeien)
 • Onzekerheid of het je wel gaat lukken (wat enorm veel energie kost die je liever aan de groei van je bedrijf besteed)
 • Angst om te bellen (niet heel handig als je klanten wilt spreken)
 • Angst voor wat anderen van je vinden
 • Een niet helpende money mindset
 • Denken in schaarste
 • Zelfsabotage op allerlei vlakken (sales, content schrijven, groei etc)
 • Jezelf klein houden
 • Focus houden in je werkzaamheden
 • De balans tussen werk en privé
 • Angst voor succes (Ja dat is echt een ding en meer ondernemers dan je denkt hebben hier last van)

Heb je zo al een beter beeld van waar je als ondernemer hypnose en hypnotherapie voor in kunt zetten?

Mooi want dan ga ik je vertellen waarom je daar nu iets mee wilt!

Met de ondernemers waar ik mee heb gewerkt, heb ik gigantische resultaten geboekt! Zij hebben enorme transformaties doorgemaakt, dat kan je gewoon teruglezen bij de referenties op m’n website. En deze transformaties hebben stuk voor stuk heel veel waarde opgeleverd.

Want hoe zou het voor je zijn als je
 • Geen moeite hebt met zichtbaarheid dus een groter publiek bereikt
 • Je geen energie meer verspilt aan je onzekerheid, jezelf niet meer klein houdt en geen last meer hebt van je zelfsabotage
 • Geen angst meer hebt voor wat anderen van je vinden
 • Niet langer denkt in schaarste maar in overvloed
 • Je meer focus hebt in je bedrijf en een betere balans hebt tussen werk en privé

Echt als er iets is waar jij qua mindset nu in je bedrijf tegenaan loopt ga dan ALSJEBLIEFT op z’n minst even naar de pagina met de reviews om te kijken hoe het voor anderen was! En lees daarna de informatie op deze pagina.

En mail me dan!