fbpx

Netwerken is ook net werken!

Afgelopen zondag zat ik rond lunchtijd (wat voor mij ontbijttijd is aangezien ik intermittend fasting doe) met m’n e-reader en een kop gember & munt thee in een leuk restaurantje in Breda. Ik was wat vroeg en de 2 vrouwen waar ik mee af had gesproken waren wat laat, dus ik kon even heerlijk landen en wat lezen in Rendez Vous van Esther Verhoef. Terwijl ik meegenomen werd in het boek en de verbouwing van een huis in Frankrijk, hoorde ik opeens vragend naast me ‘Silvia?’

1 van de vrouwen waar ik mee afgesproken had was gearriveerd! En ik kende haar nog helemaal niet dus vandaar dat ze zo vragend naast me stond ;) 3 tellen later kwam ook de andere binnen en was ons gezelschap compleet!

Als je me volgt op Instagram dan weet je wat er daarna volgde!

We hadden namelijk niet zomaar afgesproken om te lunchen, we gingen lunchen en daarna een smash room doen! Als je geen idee hebt wat een smash room is, dat is een ruimte waar je een half uur lang met een honkbalknuppel dingen aan gort mag slaan 😅 In ons geval, kratten vol met lege flessen! 

Het toffe is dat het uitje met deze 2 vrouwen – ook beide ondernemers – nooit plaats had gevonden als ik niet actief bezig geweest zou zijn met netwerken. 1 van hen heb ik namelijk afgelopen juni leren kennen op een netwerkborrel en door op die borrel vanuit oprechte connectie het gesprek met haar aan te gaan, heb ik nu niet alleen een hele toffe dag gehad maar ook weer een andere toffe onderneemster leren kennen!

En dan hoor ik je denken ‘ja cool Sil maar netwerken gaat toch over zaken doen en klanten krijgen en niet over dingen kapot rammen met een honkbalknuppel’ en dat klopt! En het gaat óók hierover!

Maar ik wil je ook wel vertellen wat netwerken mij verder op heeft geleverd!

Want door netwerken sta ik aanstaande zondag als spreker op het 100% Lefwijf Event, heb ik masterclasses mogen geven voor klanten van andere ondernemers, heb ik behoorlijk wat klanten gekregen voor zowel coaching als hypnotherapie, is mijn bekendheid hard gegroeid, ben ik te gast gevraagd in verschillende podcasts, heb ik bepaalde ondernemers aan elkaar weten te koppelen, ben ik weer bij andere toffe events terecht gekomen en heb ik vriendschappen gesloten met andere toffe ondernemers!

Best een leuk rijtje toch! En dan heb ik het nog niet eens over hoe enorm leuk netwerken eigenlijk is 🤗

Je kunt dus misschien ook wel raden hoe intens gelukkig ik ben dat we weer live kúnnen netwerken na 2 jaar tegen beeldschermen aan te hebben zitten staren!

Netwerken is denk ik de makkelijkste manier om je business groter te laten worden en als je het mij vraagt zou iedere ondernemer nu met haar vlaggetje vooraan moeten staan bij iedere mogelijkheid om live te netwerken!

Maar wat ik zie gebeuren is heel wat anders…

1,5 week geleden stuurde ik een mail uit met de vraag of je, wanneer ik een dagdeel lang een uitgebreide salestraining zou geven, liever live of online mee zou doen en 55% van de reacties zeiden online… en dan zie je volgens mij nog niet de waarde van dit soort trainingen. Een training is namelijk nooit zomaar een training! Een training is een mogelijkheid andere mensen te ontmoeten en dus te netwerken! En uit netwerken kan mega veel ontstaan, zoals ik je zojuist in mijn opsomming al liet zien.

Dus als ik je de optie geef een middag lang én te leren over sales én te netwerken, hoe kan het dan zijn dat 55% liever alleen de training wil. Want netwerken is er online echt niet bij hoor!

Hoorde jij bij die 55% die zei ‘online’ (of hoorde je bij de lezers die niet eens gereageerd hebben omdat ze dachten ‘ik hoef geen salestraining’) dan hoop ik oprecht dat je na vandaag en na het lezen van deze blog anders naar dit soort kansen gaat kijken.

Ik heb echt veel klanten gehaald uit opleidingen, cursussen en trainingen van andere mensen.

Simpelweg door daar te zijn en het gesprek aan te gaan. Simpelweg door te netwerken!

Maar wat ik dan hoor zijn dingen als ‘ja ik weet niet hoor, want dan moet ik er voor rijden‘, ‘ik ben niet echt bereid voor zoiets te betalen want ik weet niet wat ik er leer‘ of ‘ik vind online wel makkelijk met de kinderen‘.

En dat mag hè! Maar als je het nog lastig vind om klanten te krijgen dan moet je mij eens even uitleggen hoezo je liever thuis achter je laptopje blijft zitten dan de kans te benutten potentiële klanten te ontmoeten! Of dat jij niet bereid bent een paar tientjes of misschien een paar honderd euro uit te geven om zo nieuwe klanten te leren kennen! (en helemaal als je wel bereid bent geld in Facebook advertenties te stoppen 🤐)

Ik koop zelfs tickets voor events waar niet eens een locatie of een inhoud bekend zijn, simpelweg omdat ik weet dat ik daar optimaal kan netwerken en het me dus altijd meer op gaat leveren dan het kost! En die manier van kijken hoop ik dat jij ook gaat ontwikkelen!

Dat gezegd hebbende:

Op vrijdag 8 juli geef ik in de middag een live salestraining! 

Alleen voor díe ondernemers die zien dat een live training volgen heel veel meer op zal leveren dan alleen de inhoud van de training 🔥

Tijdens de training leer ik je verkopen zonder verkoperig, pusherig of drammerig te zijn en ongeacht hoe groot je weerstand op sales nu is, beloof ik je dat je na deze training zelfs zin krijgt in salesgesprekken! Ik leer je geen slinkse trucjes of foefjes om mensen ergens in te trekken, maar ik laat je ontdekken dat verkopen juist vanuit verbinding en oprechte connectie ontstaat en dat het dan super simpel is!

Ik heb nog geen locatie en nog geen precieze starttijd (waarschijnlijk rond half 1 of 1 uur) maar als jij én wilt leren over sales én wilt netwerken, dan zou ik die dag gewoon vrijhouden en een ticket kopen! De eerste tickets gaan weg voor het belachelijk lage bedrag van € 27 exclusief btw 😱 Die prijs geldt tot en met zondag 8 mei, vanaf maandag gaat de prijs omhoog.

Klik hier als je erbij wilt zijn op 8 juli!!!

Ik zou het super tof vinden als jij je kans grijpt en ik je daar ga zien ❤️

Liefs,

Silvia

PS: Wist je dat ik ooit een e-book heb geschreven met als titel ‘Hoe overleef je netwerkevents’? Dat was in mijn begintijd als coach maar hij is nog steeds super waardevol! Het aanbod op pagina 12 van het e-book geldt niet langer maar vind jij netwerken nog uitdagend of ben je nieuwsgierig naar mijn tips? Klik dan hier voor directe toegang tot het e-book!

PS2: Op 16 en 17 mei leer ik je gratis de 5 essentiële stappen die er bij mij voor hebben gezorgd dat ik in het 2e jaar van mijn coachingpraktijk een omzet heb gerealiseerd van meer dan een ton. Wil je weten welke stappen dat zijn, meld je dan aan voor maandag de 16e om 10.00 uur of dinsdag de 17e om 15.00 uur. Dat kan via deze link.