fbpx

Challenge Accepted

De laatste dag van maart alweer! En daarmee ook al de laatste dag van het eerste kwartaal! Hoe was Q1 voor je? Was het ‘alles waar je ooit van droomde en meer’ of is je ergste nachtmerrie uitgekomen? Als je de podcast hebt geluisterd waar ik vorige week in de blog naar verwees, dan weet je dat het voor mij allebei een beetje was (met uiteindelijk ‘alles waar ik ooit van droomde en meer’ hoor 😉)
(heb je de podcast nog niet geluisterd, klik dan hier)

Omdat morgen een nieuwe maand begint, leek het me leuk je uit te dagen tot een challenge met jezelf. Dit soort challenges leveren mij altijd super veel op, zowel wanneer ik ze privé doe als wanneer ik ze zakelijk doe. Het voordeel van een challenge voor een maand is dat het ook maar een maand duurt. En ik hoop dat je het met me eens bent dat iets een maand volhouden niet echt heel moeilijk hoeft te zijn, zeker niet op een mensenleven!

Ik heb zelf al meerdere challenges gedaan bij en een aantal daarvan heb ik de challenge zelfs doorgetrokken in m’n leven en die doe ik nu nog steeds!

 • In maart 2019 besloot ik 5 weken geen alcohol te drinken, van carnaval tot en met mijn verjaardag. Hoe dichter ik alleen bij mijn verjaardag kwam, hoe meer ik voelde dat ik er nog niet klaar mee was (met het niet drinken van alcohol dus) en ik drink tot op de dag van vandaag nog steeds geen alcohol (lang leve alcoholvrij bier en mocktails)
 • In mei 2020 besloot ik een maand geen cafeïne te drinken en ook daar ben ik nooit meer mee gestopt. Ik drink nu gewoon cafeïne vrije dirty chai’s en latte macchiato’s 😁
En zakelijk heb ik ook heel wat challenges gehad:
 • April 2021 ging ik de challenge aan met mezelf om 30 dagen live te gaan op Instagram. Dat was wel een leerzame want ik hoefde van mezelf niet iedere dag een live te maken en uiteindelijk heb ik er geloof ik 2,5 maand over gedaan. Ik zet nu dus mijn challenges iets strakker neer voor mezelf 😉 Die lives hebben me wel veel opgeleverd! Ik kreeg met de dag minder moeite om live te gaan, ik ontdekte dat ik veel meer had over om over te praten dan ik dacht én het heeft gezorgd voor de eerste 30 afleveringen in mijn podcast!
 • In november 2021 was mijn challenge om iedere werkdag een podcast te uploaden. Dit hield ik alle dagen vol behalve de laatste omdat ik toen doodziek op bed lag met corona 😅 Maar het heeft me ook toen weer een enorme boost gegeven en het heeft mijn podcast nieuw leven ingeblazen waar ik nu nog steeds veel plezier van heb. Want de Silvia Bogers Podcast wordt door steeds meer mensen beluisterd en zeker nu ik deze maand ook besloot 3 weken iedere werkdag een podcast te uploaden (wat ik uiteindelijk gewoon verlengde naar de hele maand)
 • In februari van dit jaar besloot ik dat ik 24/7 actieve stories wilde hebben op Instagram en Facebook. Die challenge bleek iets uitdagender dan gedacht en het gebeurde dus soms dat er even geen stories actief waren, maar ik plaatste wel iedere dag nieuwe stories (dus ook in het weekend). Dit heeft ervoor gezorgd dat de interactie in mijn stories veel hoger is geworden!
Nu wil ik jou uitdagen aankomende maand een challenge met jezelf aan te gaan

En ik ben heel benieuwd wat het voor jou gaat worden! Er zijn namelijk genoeg opties!

 • Iedere (werk)dag stories maken
 • Iedere (werk)dag een post plaatsen
 • Net als wat ik deze maand deed iedere (werk)dag een podcast uploaden
 • De hele maand iedere nieuwe volger een dm sturen op je social media kanalen
 • Iedere week met 5 (of misschien wel 10) mensen een oprechte connectie aangaan
 • Zorgen dat je minstens 1 keer per week iemand een aanbod doet voor je dienst

En het mag dus ook een privé challenge zijn als 30 dagen geen cafeïne, geen alcohol of geen processed food! Wat wordt het voor jou?

Ik ben super benieuwd naar jouw challenge en het lijkt me tof als je me op de hoogte houdt van hoe het gaat! De mijne zal iets met voeding en beweging te maken gaan hebben want de winter en de vakantie hebben me wat extra kilo’s opgeleverd waar ik wel weer vanaf wil 😅 Ik ben alleen natuurlijk ook jarig deze maand dus ik ga nog even bedenken hoe ik het ga doen!

​Wens ik je verder voor nu een prachtige dag en tot volgende week ❤️

Liefs,

Silvia

PS: Heb je je al aangemeld voor de gratis 3daagse training Bouw nu je droompraktijk die ik geef op 19, 20 en 21 april? Alle informatie en de mogelijkheid je aan te melden vind je op silviabogers.nl/droompraktijk