fbpx

De wet van de boerderij – Over zaaien en oogsten

Op mijn kantoor staat een tegeltje dat ik ooit van mijn eigen coach kreeg. Wacht, ik laat je gewoon meteen een foto zien!

20220623 Tegeltje oogsten

“Je kunt alleen oogsten wat je gezaaid hebt” – Wet van de boerderij

Nou en als we het dan toch over boerderijen hebben, wat mij betreft is deze uitspraak een waarheid als een koe (wat echt een heel vreemd gezegde is, maar laten we het daar maar even niet over hebben).

Als het gaat over je moestuintjes van de AH dan snap je vast wel dat je geen tomaten kunt oogsten als je niks heb geplant en je snapt ook vast wel dat wanneer je wél tomaten hebt geplant, je geen aardbeien kunt oogsten. Toch?
(en ja ik weet dat het dit jaar bloementuintjes waren maar je snapt m’n punt!)

Even er vanuit gaande dat je bij bovenstaande zat te knikken als zo’n hondje op de hoedenplank, wil ik je dan nu de vraag stellen of je dit ook in je business snapt én toepast? Want daar zie ik het super vaak mis gaan!

Ik zie het echt gebeuren dat ondernemers zelden tot nooit zichtbaar zijn op social media, dan ‘opeens’ een aanbod de wereld in slingeren en het raar vinden dat er niemand het koopt. Dat is hetzelfde als ‘s ochtends tomatenzaadjes de tuin in pleuren en dan diezelfde avond klagen dat je geen tomaten uit eigen tuin kunt serveren… 🍅

Of ondernemers die 2 maanden afwezig zijn op social media en daarna heel verbaasd zijn dat ze de helft van hun volgers kwijt zijn en de interactie zo laag is… Ja schat wat verwacht je dan?

Je kunt niet oogsten als je niet hebt gezaaid

Dus wat ik mijn klanten leer en jou vandaag ook nog een keer extra wil benadrukken, is dat het echt mega belangrijk is dat jij je tuin goed blijft onderhouden. Dat je blijft zaaien en water blijft geven zodat je ook kunt blijven oogsten 🌱

Heel eerlijk, ik had over bovenstaande nooit nagedacht totdat ik het dus van mijn eigen coach hoorde. En toen ze het vertelde, was ik eigenlijk een beetje verbaasd dat ik dit zelf nooit in had gezien 🙃 Johan Cruijff​​ zei het al: Je gaat het pas zien als je het doorhebt en sinds ik het doorheb, kan ik er ook op inspelen en dus ook veel meer oogsten!

Ik ben benieuwd of jij ‘m nu ook ziet en doorhebt en wat je vanaf vandaag anders gaat doen. Wil je dat met me delen?

Wens ik je voor nu gewoon een fantastische dag ❤️

Liefs,
Silvia

PS: 25, 26 en 27 juli geef ik weer de online 3daagse training ‘Start nu je Droompraktijk’. Ben je erbij? Info en aanmelden via deze link.