fbpx

Inner struggles… the struggle is real!

Terwijl ik dit schrijf ligt er naast me een (halve) zak pure chocolade paaseitjes mijn naam te roepen vanuit mijn tas. En een deel van mij denkt nu Pak toch gewoon een (paar) paaseitje(s)! Nou èn dat het nog heel vroeg is en je nog niet eens hebt ontbeten! Het is super lekker!!!“.

Terwijl een heel ander deel in mij denkt No way dat ik nu al paaseitjes ga eten! Want dan gaat die zak leeg en laten we eerlijk zijn, het is niet bepaald gezond. Ik mag er straks – na het ontbijt – best wel (een paar), maar nu nog niet!.

Waarschijnlijk herken je deze inner struggles wel als het gaat om paaseitjes, donuts, koekjes, ijs, gebak of slagroom zo recht uit de bus in je mond (or is that just me :P). En die ‘strijd’ verliezen we allemaal wel eens. Of wat vaker…

Of misschien herken jij het wanneer je weet dat je eigenlijk zou moeten sporten maar je zo fijn zit op de bank. Of dat het niet zou misstaan een keer te stofzuigen maar je doet nog wel een dag alsof je het niet ziet ;)

Niet heel helpend…

Helaas vertonen we dit soort gedrag met die inner struggles vaak ook in ons bedrijf en daar kan het je behoorlijk wat kosten.

 • Ergens wil je van de daken schreeuwen dat je een eigen praktijk bent gestart maar toch doe je het niet. Wat zullen anderen er wel niet van vinden?
 • Je weet dat je er eigenlijk goed aan doet om zichtbaar te zijn op social media maar je vindt het spannend en weet niet zo goed wat je dan moet zeggen / schrijven, dus je doet het maar niet. Morgen kan ook nog toch?
 • Vol enthousiasme en vertrouwen ben je je praktijk gestart en op de meeste dagen geloof je zelf ook tot in je kern in wat je doet. Alleen er zit ook nog een onzeker deel in je wat zich regelmatig afvraagt of je dit wel allemaal kunt en of mensen wel op jou zitten te wachten…
 • Je snapt best wel dat er iets moet zijn als een werk-privé balans maar ja, zolang er niet echt klanten zijn blijf je maar doorgaan met uren maken voor je bedrijf. Je weet dat het beter voor je is om ‘s avonds gewoon met een boek op de bank te gaan zitten of een goed gesprek te voeren met je partner, maar je pakt toch nog even je telefoon of je laptop.

  Al deze tegenstrijdigheden, twijfels, onzekerheden – en dus inner struggles – worden speciaal voor ons verzorgd door ons onbewuste brein. Dat gedeelte van ons brein dat het super goed met ons voorheeft en heel hard zijn / haar best doet voor ons te zorgen en ons veilig te houden.

  Dat is alleen dus vaak niet heel helpend ;)

  Dat onbewuste brein is het gedeelte van je brein waar ik in mijn hypnotherapie sessies ook mee werk. Dat is namelijk het deel waar een ‘probleem’ bestaat, dus los ik het daar ook op!

  Volgende week dinsdag, 30 maart, geef ik om 19.30 uur weer een gratis online masterclass hypnose. In deze masterclass vertel ik je over je onbewuste brein, over hypnose, over hypnotherapie (en over de verschillen tussen hypnose en hypnotherapie) en je gaat in deze masterclass ook zelf hypnose ervaren!
  Het duurt ongeveer 1,5 uur.

  Het is een masterclass waarin ik alleen maar geef. Best uniek, want ik doe dus geen upsell! Het doel is niet jou iets te verkopen, ik wil je gewoon meer leren over hypnose en het laten ervaren :)

  Na de vorige masterclass kreeg ik de volgende review:

  Door de Masterclass Hypnose heb ik een duidelijker beeld gekregen van hypnose en hypnotherapie. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat hypnotherapie nou precies inhield. Jouw uitleg is erg helder en de manier waarop je dat doet, jouw passie en enthousiasme sprak mij aan.

  Inderdaad denken de meeste mensen die ik ken bij het woord hypnose al snel aan de Rasti Rostelli show. Dus dan wordt het al meteen ‘eng’. En zien ze het als iets waarbij mensen voor de gek worden gehouden en beïnvloedt.

  Zelf heb ik dat nooit zo bekeken. Het menselijk brein vind ik enorm intrigerend. In jouw Masterclass geeft je duidelijke voorbeelden waarom hypnotherapie zo effectief is. Op een manier dat zelfs mijn vrienden zouden zeggen, “goh … dat is interessant”.

  Ook de sessie die je met ons deed was heel bijzonder. Gisteren schoot ik even in de stress door iets en meteen dacht ik “oh … even mijn ringvinger tegen mijn duim aan zetten”. Meteen had ik dat ‘geluksgevoel’, kriebels in de buik noemde ik het tijdens de masterclass. Dat gevoel bracht me terug naar het moment dat ik vol zelfvertrouwen was. De stress vloeide meteen weg.Heel fijn om dat te mogen ervaren.

  Ik kan iedereen die op een laagdrempelige manier kennis wil maken met hypnose jouw masterclass aanraden. Het is geen langdradig verhaal, er zit een opbouw in en om het op het einde zelf te mogen ervaren is echt top.“

  En nog twee andere reviews:
   • Ik zou het zeker anderen aanraden, zelf vond ik het heel waardevol en zou het zeker vaker willen proberen. Je hebt een fijne rustige en kalme stem en legt alles goed en duidelijk uit. bedankt nogmaals!”
   • “Bedankt voor de masterclass hypnose van vandaag. Ik was eerst toch wat sceptisch over hypnose en hypnotherapie, maar de nieuwsgierigheid won (en daar ben ik nu blij om 😊). Jouw uitleg was erg duidelijk en jouw enthousiasme aanstekelijk en het was een leuke eerste kennismaking met hypnose. Geniet nog van het weekend, dat ik nu in ieder geval super relaxed ga inzetten 😊.”

  De masterclass is interessant voor je als je wat meer wilt weten over je brein, als je geïnteresseerd bent in hypnose en hypnotherapie, als je wel een keer laagdrempelig hypnose wilt ervaren (en ik beloof je, ik laat je niet als een kip rondlopen) maar ook als je het gewoon leuk vindt eens te ontdekken hoe ik zo’n masterclass geef ;)

  Om je aan te melden, klik gewoon even op deze link en dan zie ik je dinsdag om 19.30 uur!


  Liefs, Silvia