fbpx

En dan is opeens je idee voor je blog weg…

Ik heb vanmorgen in bed een fantastisch onderwerp voor deze blog bedacht en nu kan ik er toch niet meer opkomen 😳

Dus het eerste wat er gebeurde, is dat ik ging zitten denken wat het ook alweer was (zonder enig resultaat). Vervolgens ging ik maar op social media zitten scrollen, alsof dat helpend is om mijn geheugen in de actie te krijgen. Toen heb ik er nog een story over gemaakt en wat doelloos voor me uit zitten staren en uiteindelijk zit ik nu te typen.

Ik dacht als het met journallen werkt dat je gewoon gaat schrijven om iets uit je systeem te krijgen, waarom zou ik het dan met mijn wekelijkse blog niet doen? Waarbij ik wel al zeker weet dat deze blog waardevol gaat zijn, anders ga ik ‘m natuurlijk nooit versturen 😉

Wat ik voorheen gedaan zou hebben, is nu m’n mailbox erbij pakken of iets anders wat ik kan gaan doen en besluiten dat deze blog dan wel later komt. Maar dat gaat niet meer in mijn agenda en zo werk ik ook simpelweg niet meer. Mijn praktijk wordt steeds drukker en mijn agenda steeds strakker.

Er staat nu tijd gepland voor een blog, dus typ ik nu ook een blog!

Tot een half jaar geleden zou ik daar mega weerstand op hebben gehad en ik kan me zomaar indenken dat jij die weerstand nu ook voelt. Want je moet toch schrijven vanuit flow en inspiratie en het heeft toch geen zin jezelf te gaan pushen! En natuurlijk wanneer die flow er is (of dat onderwerp waar je dus niet opkomt 🙃) dan gaat het misschien makkelijker, maar dat wil niet zeggen dat het nu niet kan.

Wat ik zie is dat het hier bij veel ondernemers mis gaat. Het gebrek aan flow, inspiratie of de juiste omstandigheden wordt een reden iets niet te doen of iets uit te stellen. Een social media post die we ‘even niet helemaal voelen’ komt er nooit, dat belletje naar die potentiële klant doen we wel wanneer de maan gunstiger staat en als de theeblaadjes niet goed liggen, kiezen we ook deze maand geen ideale klant.

En van mij mag je hè! Maar wat ben je nu eigenlijk aan het doen?

Wie heeft er ooit bedacht dat je bij ondernemerschap niet gewoon de dingen moet doen die gedaan moeten worden? Waarom is het ok de (in mijn ogen) kantjes er vanaf te lopen? Welke onzekerheid in jou maakt dat je zo makkelijk mee gaat in je eigen uitvluchten?

Stel nu dat je in loondienst was, zou je er dan zo ook mee omgaan? En nee natuurlijk ben je als ondernemer niet in loondienst, maar in mijn ogen ben je wel in dienst van je eigen bedrijf en zou jij er iedere dag naar moeten streven medewerker van de maand te worden. En geloof mij maar, medewerker van de maand word je niet als je steeds een excuus hebt om iets niet te doen!

Maar ook privé hè!

Als je even niet staat te juichen om je tanden te poetsen, doe je het (hoop ik) toch ook gewoon? Als je niet in de mood bent te gaan tanken blijf je toch ook niet doorrijden tot je auto er gewoon mee stopt? En als je even niet zoveel inspiratie hebt voor het avondeten dan laat je jezelf en je gezin toch ook niet verhongeren?

Is het dan je beste maaltijd ooit? Vast niet! Maar je maakt wel eten! Ja of je bestelt een pizza maar als ik dat voorbeeld gebruik dan wordt het lastiger een bruggetje te slaan naar het punt wat ik wil maken 😋

Ik geloof echt extreem in Better done than perfect en dat is ook de reden dat ik deze blog nu wel gewoon typ! Het staat namelijk in mijn agenda dat ik deze nu mag schrijven en als ik het nu niet doe, dan zou ik niet weten wanneer ik het dan moet doen. Dat helpt ook behoorlijk moet ik zeggen, je agenda zo dichtplannen dat je geen tijd meer hebt voor excuses!

Ik ben heel benieuwd waar jij jezelf nog verschuilt achter flow, inspiratie en theeblaadjes en of deze blog je heeft laten zien dat het misschien toch wel de easy way out is die je dan nu kiest en dat het misschien anders mag 😉

Durf je me dat te laten weten in een reply?
  • Dan nog even voordat ik afsluit:
    Vorige week donderdag ging ik live op Instagram om daar, gratis en voor niks, live hot seat coaching te doen. Je kunt de opname daarvan terug zien op Instagram (klik hier) of het luisteren als podcast (klik hier). Vanavond (donderdag) ga ik om 19.30 uur weer live dus als jij mij jouw ondernemersvraag wilt stellen, haak dan vooral aan! Je vindt mij op Instagram als @silviabogers
  • Maandag 21 februari om 13.00 uur geef ik een Money Mindset Masterclass. Deze masterclass is in het leven geroepen voor deelnemers aan de Facebookgroep Startende Vrouwelijke Ondernemers maar jij kunt daar ook bij zijn. De investering is slechts 19,99 exclusief btw en je koopt je ticket hier

Mocht ik nog bedenken waar ik het deze week nou eigenlijk over wilde hebben in deze blog dan schrijf ik het ergens op en lees je daar volgende week over. En anders bedenk ik gewoon weer iets nieuws!

Ik wens jou in ieder geval voor vandaag een prachtige dag ❤️

Liefs,
Silvia