fbpx

Even rustig opstarten! – Of toch maar gewoon volle bak aan de slag 😉

Daar is ie dan!!! De eerste blog van 2023 🤗 As always weer op donderdagochtend om 8.00 uur online!
(Ja ok, heel soms gaat het mis want de laatste van 2022 lag per ongeluk op maandag al bij je op je digitale deurmat 😅)

Ik heb zelf heerlijk 2,5 week  (grotendeels) vakantie gehad en weer super veel zin om aan de slag te gaan. Ik was maandag dan ook al om 5 over 7 op kantoor, waar ik super fijn eerst dik 20 minuten ruzie heb gemaakt met mijn laptop… Ik weet niet wat er gebeurde, maar ik kon geen programma’s openen. De laptop startte wel op, maar onderin de balk verschenen geen pictogrammen en toen die na 2 keer opnieuw opstarten wel verschenen, kon ik ze niet aanklikken. Never a dull moment!

Maar na nog 2 keer opstarten werkte de laptop dan toch eindelijk mee 😁

Ik heb in die 2,5 week niet helemaal stilgezeten qua werk. Net voor mijn vakantie heb ik een oproep gedaan voor 3 nieuwe teamleden: een schrijfcoach voor Succesvolle Start, een algemene VA en een technische VA. In mijn vakantie heb ik daar gesprekken voor gevoerd en ik kan je met veel plezier vertellen dat ik voor alle 3 de functies iemand heb gevonden!

Trouwens nog een super interessante tip die ik kreeg in mijn zoektocht naar nieuwe teamleden kwam van Patty Golsteijn. Zij is heel lang matchmaker geweest voor VA’s, wat betekent dat zij voor ondernemers de selectieprocedure uit handen nam. De tip die zij gaf, is: “Kies niet de beste kandidaat maar de juiste“. Hiermee bedoelt ze dat je niet gaat kijken naar welke van de aanmeldingen nu het beste past, maar dat je kijkt of de juiste persoon er tussen zit. Wat dus in had kunnen houden dat niemand van de kandidaten geschikt genoeg was om onderdeel te worden van mijn team. Vond ik een mega inzicht want als mens zijn we vaak geneigd om ‘het beste’ de kiezen uit de opties die we hebben. Terwijl de opties die we hebben niet altijd de juiste optie bevatten. Of het nu gaat om de liefde van je leven, een toetje in een restaurant, een vakantie of een teamlid. Die tip speel ik dus even gratis aan je door, ik weet zeker dat er een gebied in je leven is waar je ‘m op toe kunt passen 😉

In mijn vakantie had ik ook nog wat calls, waaronder een sessie met 1 van mijn mentoren. Ik heb dit jaar een team van 5 coaches en mentoren om me heen verzameld die mij gaan helpen van 2023 mijn beste jaar tot nu toe te maken. Dat is niet iets wat ik starters aanraad te doen, want dat geeft veel te veel ruis! Maar ben je een stuk verder in je ondernemerschap, staat je basis super stevig en wil je op verschillende gebieden groeien, dan is een team van coaches en mentoren met verschillende expertises goud waard! Ik heb een super strategische business coach, een schaduwwerker, een lichtwerker, een marketing genie en iemand die extreem goed is in didactiek en leervormen ❤️ Oh en dan heb ik het nog niet over mijn personal trainer, mijn healer, mijn voetreflexzonetherapeut en natuurlijk mijn rots in de branding thuis in de vorm van mijn man.

Als je mij een beetje volgt, weet je dat ik mijn ondernemerschap behoorlijk serieus neem en ik schakel dus ook de mensen in die daar bij horen. Ik weet al echt heel veel van ondernemen en zou het prima in m’n uppie redden als ik geen ambitie zou hebben om te groeien. Ik heb al een bedrijf met een multiple 6 figure omzet (dik 3 ton in 2022) dus nog een jaar met die omzet (of een beetje meer) kan ik prima zelf. Maar ik wil binnen een paar jaar naar een miljoen en dat doe ik graag op een zo handig mogelijke manier, dus ik laat me helpen. Net als dat ik over 1 week naar Kaapverdië ga. Daar kan ik vast prima op eigen houtje komen maar door een treinticket en een vliegticket te boeken en me te laten brengen door een machinist en een piloot, kom ik er een stuk sneller en comfortabeler!

Daarom verbaast het me ook altijd als startende ondernemers denken dat ze wel eigenhandig een business kunnen bouwen. Echt, hoe dan??? Ik weet zeker dat wanneer ik het nog steeds allemaal zelf zou proberen, ik qua omzet maximaal op 10% zou zitten van wat ik nu echt realiseer. En mocht je nu denken ‘jeetje Sil wat kost dat allemaal wel niet al die hulp’ (want ik ken mijn klanten dus ik durf zomaar te gokken dat je dat wel eens zou kunnen denken). Ik heb het even opgeteld en deze mensen samen vragen een investering van zo’n € 65.000 per jaar. Iets wat ik er met liefde en plezier voor over heb, want ze brengen me een veelvoud van dat bedrag op!

Waarmee ik niet zeg dat een starter ook dit bedrag in hulp moet investeren! Maar begin eens met een business coach zodat je écht de basics van ondernemen leert én ze toe leert te passen in jouw onderneming. Vooral dat laatste is belangrijk! Want hoe het in theorie moet kan je best wel op internet vinden, maar als puur die informatie genoeg was, dan was iedereen wel succesvol ondernemer 🤔

Wil je weten wat ik voor je kan doen, kijk dan gerust even bij het traject Succesvolle Start als je een startende ondernemer bent met een omzet onder de € 2.000 per maand of bij Go Big als je basis al staat en je door wilt groeien. Wil je op dit moment vooral leren hoe je nu eigenlijk klanten krijgt zonder harde sales te moeten doen waarbij je moet pushen, trekken en sleuren, dan zou ik me even aanmelden voor de live tweedaagse Sales Bootcamp op 20 & 21 maart. It will change your life en de prijs gaat voor het einde van deze maand nog omhoog!

Wil je liever eerst iets gratis bij me volgen, meld je dan gewoon even aan voor het webinar In 5 stappen naar een ton dat ik op dinsdag 7 februari om 9.30 uur geef.

Maar ik dwaal af!!!

Want ik had het over die sessie die ik had met 1 van mijn mentoren. Daar zat namelijk ook nog een super waardevolle tip in die ik graag met je wil delen! Zij vroeg ons wat een nieuw jaar met ons doet. Mijn reactie was ‘het is een soort schone lei waarin alles weer mogelijk is, een soort vrijbrief’. De reacties van anderen waren soortgelijk. En eigenlijk is het complete bullshit dat we dat aan het begin van een jaar voelen en verder nooit. Ik merk dat ik het ook wel in afgezwakte mate voel aan het begin van een maand, maar zo sterk als rond de jaarwisseling voel ik het niet meer. En dit is precies waar ze ons op challengede (is vast geen woord maar je snapt wat ik bedoel 😅​​​​). Want hoezo zien we iedere dag niet als een nieuw jaar met nieuwe mogelijkheden? En als er dan een klotedag tussen zit, starten we morgen weer opnieuw! Wat ze bij de AA ook zeggen: One day at a time. En nee ik zit niet bij de AA, maar wij kijken de serie Mom op HBO en die speelt zich deels af bij de AA 😁
Die wil ik je dus nog even ter overweging meegeven: Wat zou er voor je veranderen als iedere dag de start is van een nieuw jaar met nieuwe mogelijkheden? Mij geeft het in ieder geval lucht!​

Nou deze blog is een beetje alle kanten op gegaan maar volgens mij zit er precies in wat ik nu wil delen en wat jij mag horen ❤️ Voor nu wens ik je gewoon een fantastische dag en tot volgende week bij een nieuwe blog!​​

 

Liefs, Silvia