fbpx

Gaan voor wat je nodig hebt

“2 weken??? Ik dacht dat je er maar 1 weg zou zijn!!!”

Dat was de reactie van mijn man toen hij ontdekte dat ik niet 1 maar 2 weken ergens op een vakantiepark in een huisje zou gaan zitten. Overigens is dat van die 2 weken niet helemaal waar hoor, het is maar 1,5 week (van maandag t/m de week erop vrijdag) maar voor hem voelt het blijkbaar als 2 volledige weken 😅

Het is niet de eerste keer dat ik ‘2’ weken weg ben, maar wel de eerste keer dat het voor werk is en niet voor vakantie. Het voelt ook een beetje raar, want ik zit op een uur rijden van thuis af maar ik kom dus niet thuis eten en slapen. Maar dit is wat ik nu nodig heb om in mijn bedrijf te kunnen doen wat ik wil doen. Voor mij is het belangrijk die nieuwe opleiding op te nemen en ik merk dat dat me op kantoor niet lukt. Dus dan meteen kijken naar de next best thing en dat is deze oplossing.

Dit was overigens niet m’n eerste plan, ik wilde eigenlijk lekker naar Italië 🌞  Dat werd alleen gedoe want de toffe Airbnb’s die ik vond, waren zo’n beetje onbereikbaar zonder auto en een auto huren was nogal duur gezien het feit dat die het grootste deel van de tijd stil zou staan. Dus in plaats van een zonnig plekje in Italië zit in nu op een Roompotpark.

Verschil moet er zijn!

Mijn man weet inmiddels dat ik heel goed ben geworden in aangeven wat ik nodig heb, hoewel hij daar niet altijd even blij mee is. 1,5 week geleden hadden we in het weekend samen vrij dus hij had bedacht dat we van alles samen konden gaan doen! Ik zat alleen aan het begin van m’n menstruatie en wilde gewoon onder een dekentje (ja zelfs met 22+ graden) op de bank liggen. En dan baal ik echt wel als ik zijn gezicht zie wanneer ik aangeef op de bank te willen blijven liggen, maar ik kan het me niet veroorloven op zondag m’n laatste beetje energie te besteden aan gezellig er samen op uit gaan, als ik op maandag en dinsdag m’n webinar moet geven.

En nu zit ik in de fase van mijn cyclus waarin ik energie heb en ben ik vertrokken 😂  Het valt niet mee met mij getrouwd te zijn!

Afgelopen week sprak ik een klant en zij heeft op het moment 2 punten in haar ondernemerschap waar het niet lekker loopt. Ze voelt zich erg eenzaam omdat ze privé eigenlijk niemand kent die ook onderneemt en de klanten willen even niet komen. Haar hele energie trok op dit moment naar haar eenzaamheid, maar haar man wees haar er steeds op dat er geen klanten zijn en dat er wel geld binnen moet komen.

Je kunt je vast wel indenken dat dat haar gevoel van eenzaamheid niet bepaald minder maakte 😉

Mijn advies aan haar was om het gesprek met haar man aan te gaan en bij hem aan te gaan geven wat ze nodig heeft. Bij hem aan te geven dat ze zijn zorgen snapt en zelf ook echt wel ziet en weet dat er iets aan die klantenkant moet gebeuren, maar dat ze eerst even met dat gevoel van eenzaamheid aan de slag moest voordat ze zich weer vol op die klanten kon focussen. Ze had al stappen gezet namelijk om met die eenzaamheid te gaan werken, maar dat kreeg nu niet genoeg ruimte. Het enige wat ze eigenlijk nodig had van haar man, was dat hij haar tijdelijk de ruimte gaf te fixen wat nodig is, zonder haar er steeds aan te herinneren dat er ook nog een andere kant speelt. En dat zijn geen makkelijke gesprekken, maar ze helpen wel!

Ik heb het een tijdje geleden thuis ook gehad. Mijn energie lager was dan ik had bedacht en nodig had voor m’n bedrijf en ons huis was echt een complete teringzooi. Onder andere omdat ik 4 webshops leeg had gekocht aan kleding voor m’n fotoshoot en alles wat terug moest lag overal verspreid omdat ik het nog terug op moest vouwen en in dozen moest doen 😇  Ik irriteerde me er mateloos aan en mijn man ook. Wat ik alleen nodig had, was dat hij er even niks over zou zeggen zodat ik even kon doen wat nodig was, en dan kwam die stapel kleren later wel. Dus dat heb ik hem gevraagd, of hij er gewoon even niks over wilde zeggen en een week later was ook alles weer opgeruimd en uit huis!

Onze omgeving kan niet aan ons ruiken wat we nodig hebben en als ondernemer heb je soms dingen nodig die je partner, vrienden en familie niet direct snappen.

Het is dan aan jou om aan te geven waar je behoeftes liggen! Ze hebben tenslotte geen glazen bol!

Ik vroeg mijn klant afgelopen week hoe fijn ze het had gevonden toen haar kinderen op een leeftijd kwamen dat ze met woorden aan konden geven wat ze nodig hadden in plaats van dat zij het moest gokken aan de hand van huiltjes of driftbuien. Was best prettig!

Interessant toch dat wanneer onze kinderen eindelijk duidelijk kunnen zeggen wat ze nodig hebben, we dat super fijn vinden. Maar dat we zelf hopen dat onze omgeving onze behoeftes snapt aan de hand van onze huiltjes en driftbuien… 🤔

Ondernemerschap is voor mij ook echt leren aan te geven waar je behoeftes liggen. Wat heb je nodig en van wie? En dat je dat die mensen dan ook vertelt in plaats van te mopperen en te wachten tot ze het uit zichzelf snappen. Want hoeveel makkelijker zou je leven zijn wanneer je gewoon zegt wat je nodig hebt zodat die ander dat je ook kan geven?

Ik ben heel benieuwd of er bij jou iets speelt waarvan je je nu beseft dat je met iemand een gesprek aan moet gaan om jouw behoeftes duidelijk te maken!

Dan nog even voordat ik afsluit!

Vorige week had ik het over de laatste ronde van Bouw je Succesvolle Praktijk die afgelopen maandag is gestart en ik kreeg een paar berichtjes van ondernemers die aangaven al wat verder te zijn in hun ondernemerschap en die juist graag zouden leren over hoe je verder kunt groeien wanneer je al klanten hebt. Bij mij ging meteen de creatieve molen draaien en ik geloof dat daar iets heel tofs uit is gekomen! Namelijk:
Een 4 uur durende LIVE training (met lunch!) ‘Van 2k per maand naar 2k per week’!

Het is een training voor ondernemers die nu tussen de 2.000 en 5.000 per maand omzetten en die graag naar een omzet willen van minimaal 8.000 per maand! Daar weet ik namelijk best wat vanaf aangezien ik zelf kom van een jaaromzet van 25.000 in 2020 (met onder aan de streep dik verlies) en nu maandelijks omzetten realiseer tussen de 15.000 en 20.000 😉 (en ik ben nog steeds aan het groeien)

Net als bij de live salestraining die ik op 8 juli geef is er nog geen hippe salespage, ik heb alleen de volgende informatie:

Datum en tijd: dinsdag 14 juni van 10.00 – 14.00 uur (inclusief lunch)
Locatie: Nijmegen (gratis parkeren en goed bereikbaar met openbaar vervoer)
Min / max aantal deelnemers: vanaf 3 deelnemers gaat het door en ik heb plaats voor maximaal 10
Voor wie: coaches en therapeuten die nu tussen 2.000 en 5.000 per maand omzetten en naar minimaal 8.000 per maand willen
Investering: omdat het de eerste keer is dat ik deze training geef en het dus een soort pilot is waar ik gewoon super veel zin in heb, is de investering tot en met vrijdag 27 mei slechts 77 exclusief btw. Vanaf zaterdag de 28e wordt het 111.

Voel je dat je hierbij wilt zijn, reserveer dan snel je stoel via deze link.
(mocht de link niet werken, ga dan naar https://bit.ly/3sR4mOe)

Nou dat was geloof ik wat ik vandaag met je wilde delen! Ik ben benieuwd hoe deze blog voor je was en vind het altijd leuk van je te horen! Oh en mail me ook gewoon als je vragen hebt over de training ‘van 2k per maand naar 2k per week’.

Voor nu wens ik je een prachtige dag ❤️

Liefs,

Silvia

PS: Je kunt je ook nog steeds aanmelden voor de live salestraining op vrijdag 8 juli. Ik ben bezig met een locatie en zolang die nog niet bekend is, zijn de tickets slechts 41 (daarna 77). We zijn al met 25 toffe ondernemers, ben jij er ook bij? Koop hier je ticket!