fbpx

Geheimen voor mijn businesscoach

Het zou zomaar kunnen dat de titel van deze blog je zodanig triggerde dat je dacht ‘ik ga ‘m toch maar even lezen’ en dat snap ik ;) Ik ga ook eerlijk tegen je zeggen dat toen ik dit onderwerp voor deze blog bedacht, ik echt m’n best heb gedaan gewoon een ander onderwerp te bedenken wat makkelijker en minder kwetsbaar is! Alleen deze bleef maar terugkomen dus blijkbaar mag de boodschap eruit!

Afgelopen week luisterde ik in de online omgeving van mijn eigen business coach een oude masterclass terug. Het was een masterclass waar ik niet bij ben geweest (ik zat toen nog niet in een bepaald deel van haar traject waar de masterclass werd gegeven) dus ik had geen idee waar het over zou gaan. Doet er ook niet toe want als ik door de jaren heen 1 ding heb geleerd, is het dat mijn eigen business coach zodanig veel waardevolle dingen weet te zeggen dat ik er altijd wel iets uithaal.

Wat denk ik wel leuk is voor jou om te weten, is dat ik naar haar kijk als een soort bron van oneindige inspiratie! Ik leer steeds maar meer van haar over het ondernemerschap, zelfs als ik iets luister wat ik eerder ook al heb gehoord. Je haalt er toch steeds weer iets anders uit. Maar dat heb ik ook wel eens als ik mijn eigen podcasts terug luister na een tijdje, dat ik mezelf verras met wat ik zei en dat ik daardoor weer een nieuwe laag in de boodschap zie of weer word herinnerd aan manieren van denken of werken 😅

Zelfs uit mijn eigen podcast leer ik soms ;)

Waar ik wat minder vaak bij stil sta en wat ik me nog niet zo besef, is dat hoe Veronique voor mij zo’n bron van inspiratie is, ik dat op mijn beurt voor mijn klanten en volgers ben. Dat maakt het dan ook extra waardevol en speciaal als ik dat van iemand te horen krijg 🙏🏻 Ik weet ook wel waarom ik dat steeds niet doorheb, ik vertel namelijk in mijn ogen nooit iets nieuws (ja totdat ik m’n podcast dus terugluister 🤣). Als ik deze wekelijkse blogs typ, een storyreeks maak of een klant spreek, dan zeg en doe ik dingen die voor mij bekend zijn. Maar dat ik ze ken, wil niet zeggen dat het voor jou ook bekend is natuurlijk! Net als dat wat mijn business coach zegt voor haar niks nieuws is, maar voor mij wel (of me in ieder geval een nieuw inzicht geeft).

Waarom ik dat nu met je deel, is omdat dit voor jou waarschijnlijk ook geldt! De kans is groot dat jij ook niet stilstaat bij de toegevoegde waarde die je levert en hoe inspirerend jij bent voor anderen! Dus daarom help ik je daar even aan herinneren 😉

Terug naar die masterclass die ik luisterde! Anders komen we nooit bij dat geheim!

In de masterclass stelde ze bijna meteen aan het begin de vraag:

Als ik een week met je mee zou lopen, waar zou ik als je business coach dan (business technisch) achter komen dat ik eigenlijk niet van je mag weten?

…Zo dat was me wel even een vraag!

Ik weet niet hoe die bij jou binnenkomt, maar ik voelde ‘m wel even!

Want je business coach is toch een soort van ‘de juf’ en in mij zit wel nog een klein schoolmeisje die graag wil dat de juf trots op haar is! Maar als ze hier een week meeloopt… Nou dan gaat ze echt wel dingen zien waarvan ik nu al weet dat die er niet bepaald voor gaan zorgen dat ze jubelend tegen anderen gaat vertellen hoe fantastisch het er hier achter de schermen aan toegaat 😇

En als je echt het meeste uit deze blog wilt halen, dan nodig ik je uit deze vraag ook even voor jezelf te beantwoorden. Wat wil jij dat ik als business coach niet over jou en je business ontdek, omdat je zelf ook wel heel goed weet dat dat niet de meest handige of praktische acties zijn?

Schrijf het eens even voor jezelf op!

Ik hoefde er zelf niet eens lang over na te denken en jij waarschijnlijk ook niet. Want de dingen die je op deze vraag antwoordt, zijn als het goed is dingen die je heel goed weet en waar je zelf ook nog wel eens behoorlijk mee worstelt 🙃

Focus, focus, focus

Het eerste wat bij mij naar boven kwam is dat ik regelmatig echt te weinig focus heb! Zeker wanneer ik met iets bezig ben wat ik moeilijk vind of waar ik net iets minder zin in heb, dan staan hier de deuren wagenwijd open voor iedere willekeurige vorm van afleiding! Komt er een mail binnen dan schiet ik naar m’n mailbox, hoor ik een ping dan vlieg ik naar m’n Whatsapp of Facebook Messenger, weet ik even niet hoe ik iets aan moet pakken dan hang ik alweer op Instagram en duurt een pagina langer dan een halve seconde om op te slaan of te laden dan ben je me al kwijt in 1 of meerdere van de 100 tabbladen die hier standaard open staan…

Verdient dus niet bepaald de schoonheidsprijs en ik wéét dat ik extreem veel productiever zou zijn wanneer ik dit anders aanpak! Ik wéét dat ik gewoon m’n mailbox dicht moet gooien, ik wéét dat ik gewoon m’n geluid uit moet zetten en ik wéét dat wanneer ik na een halve seconde wachten ik naar een ander tabblad ga, dat me minstens een paar minuten extra kost. Ach je wilt niet eens weten hoe vaak ik dan naar een ander tabblad ga en binnen 2 seconden sowieso al geen idee meer heb wat ik aan het doen was 😂

De volgende vraag die ze stelde was:

Wat kost dit gedrag je

En als de vorige nog niet ongemakkelijk was, dan was deze het zeker wel! Want ik weet wat het me kost en ik gok dat jij dat bij jou ook wel weet! Ik weet bij mij dat dit me tijd kost en als er iets is waar ik echt chronisch te weinig van heb, dan is het wel tijd!

Nu ben ik sinds het begin van dit jaar al wel flink aan het werken met mijn focus / concentratie ‘uitdaging’ hoor! Ik plan mijn werk steeds effectiever en strakker, ik denk er steeds vaker aan het geluid van alle ping’s uit te zetten als ik bezig ben en ik heb in mijn mailbox een nieuw systeem waarop ik met mijn mails omga, zodat het me meer rust brengt en ik niet de behoefte voel constant naar binnenkomende mails te kijken. Het voelt dus alsof er hoop voor me is 🤪 maar ik weet ook dat hier mijn valkuil zit. Ach, ik ben ook maar gewoon mens toch!

En bovenstaande is niet eens het enige hoor 😇 Want wat ik ook niet wil dat ze ontdekt, is hoe ik soms toch nog een afspraak met een klant in probeer te plannen terwijl ik geen ruimte heb (waardoor ik hoe dan ook ergens vastloop en een keer een avond of zaterdagochtend extra moet werken) of hoe ik aan het einde van een werkdag geen zin heb in de afwas en m’n vieze vaat gewoon laat staan tot een volgende dag. Dat laatste is echt geen wereldramp, maar toch heb ik liever dat ze denkt dat ik dat netjes doe!

Waarom ik dit allemaal met je deel

Is om ieder geval deze twee redenen:

  1. Door de vragen die zij stelde, werd ik weer enorm op scherp gezet in waar nog winst te behalen valt in mijn business. Ik gun jou datzelfde inzicht dus doe jezelf een lol en beantwoord de vragen even heel eerlijk en kijk vervolgens ook wat je hiermee / hieraan kunt doen!
  2. Soms krijg ik het idee dat mijn klanten en volgers denken dat ik het allemaal super strak op de rit heb en dat is dus niet helemaal zo 😅 Veel wel hoor en ik heb al behoorlijk wat professionaliseringsslagen gemaakt, maar ik weet dat er ook nog veel winst te behalen valt! En ik weet dat als ik dit strakker heb staan, er weer andere gebieden zijn waar ik naar mag kijken.

Ik ben echt heel benieuwd wat bij jou hetgeen is waarvan je liever niet hebt dat iemand er achter komt? Zou je dat met me willen delen?

Ga ik nu weer met lazerfocus door met de volgende actie in mijn agenda en ik wens jou een fantastische dag ❤️

Liefs Silvia

PS: Minstens eens per week (op vrijdag) gaat er een nieuwe podcastaflevering live van de Silvia Bogers Podcast. Ik behandel meestal onderwerpen die gedurende de week bij mij voorbij komen maar als er iets is waar jij graag meer over leert laat het me dan vooral weten! Dan kijk ik of ik een aflevering kan doen over dat onderwerp!