fbpx

Eerlijk is eerlijk, we willen allemaal speciaal, uniek en apart zijn! Toch?

Maar dan het liefste weer niet zó speciaal, uniek en apart zijn dat anderen er echt iets van kunnen vinden. Want dat voelt niet fijn!

Voor de meesten zit daar nog wel een schooltrauma – dat als je te apart bent, je dan gepest wordt of kunt worden.

Sowieso wel interessant bedenk ik me nu! Ik ben tot mijn 16e gepest en ik kom bijna alleen maar mensen tegen die vroeger op school ook gepest zijn. Alsof in mijn wereld geen pesters voorkomen 🤔 of mensen die vroeger een ‘gewone’ schooltijd hadden. Het lijkt wel alsof de meeste mensen wel een periode last hebben gehad van pestgedrag.

Had jij dat niet (of was je zelf een pester), wil je me dat dan laten weten? Vind ik super interessant om te horen hoe jouw schooltijd dan was!

Maar terug naar de rode draad van deze blog, being special!

Want zeker als ondernemer wil je op een bepaalde manier afwijken van de rest. Er zijn tenslotte al 100.000 coaches en therapeuten en ongeacht wat jij doet, ik acht de kans behoorlijk aanwezig dat je echt niet de enige bent die doet wat jij doet 😉

Alleen slaan we hier soms niet een beetje in door? Dat we zo graag anders en apart willen zijn waardoor we dingen niet meer willen doen die een ander doet…

Hoe ik daar op kom?

Ik zag maandag bij een onderneemster die ik laatst op een event heb leren kennen dat ze in september zelf een live event geeft. Super tof want ik hou van live events! Zou er iedere week wel één willen hebben en ik vind het helemaal tof als ik ook nog als spreker op zo’n event mag komen!

Ik stelde haar dus ook voor, dat het voor haar deelnemers super interessant zou kunnen zijn wanneer ik als spreker iets kom vertellen over de werking van je brein en dat ik ook een groepshypnose zou doen met de aanwezigen. Ik weet hoe extreem waardevol dat voor deelnemers is én – ook niet onbelangrijk – ik vind dat mega leuk om te doen 😁

Ze vertelde me dat ze daar wel over na had gedacht, maar dat ze haar event niet teveel wilde laten lijken op een ander event waar ik als spreker ben geweest.

En toen liep ik even vast…

Ze wilde de opzet van dat andere event niet teveel kopiëren… En dat andere event had sprekers en een hypnotherapeut dus zij kon in haar hoofd geen sprekers en een hypnotherapeut 🤔 Super interessant!

Want nu laat ze zich dus beperken in haar eigen event door iets wat ze in haar hoofd heeft bedacht! Ze laat zich beperken omdat ze uniek moet zijn, of in ieder geval ‘niet te veel’ op een ander mag lijken. Maar hoe meet je ‘niet te veel’? Mag je dan wel broodjes en soep serveren bij de lunch of is dat ook teveel gekopieerd?

Of een klant van mij vorig jaar! Zij wilde geen bedrijven gaan benaderen met haar diensten want iemand anders deed dat ook al en dan zouden mensen kunnen denken dat ze dat van diegene had gekopieerd…

Zeg nou zelf!

Denk je dat energiemaatschappijen die mensen langs de deur sturen zich daar druk om maken? Of het zoveelste theatergezelschap dat iets van Shakespeare uitvoert? Een coverband die ‘I will survive’ zingt of een bruid die haar boeket weggooit???

Of verschuil je je dan achter ‘ja maar nu is het al zo vaak gedaan, dan maakt het niet meer uit!’. Want dan laat je meteen zien dat je excuses echt bullshit zijn en dat je gewoon uitvluchten zoekt iets niet te doen!

Tussen dat iemand iets voor het eerst doet en dat het al zo vaak gedaan is, zit het stuk waarop jij misschien zit met een actie die je uit aan het stellen bent. Wat is het voor jou?

Een podcast? Je eerste nieuwsbrief? Reels maken op Instagram? Je productaanbod neer gaan zetten?

Waar verschuil jij je nog achter dat iets unieker, specialer of aparter moet zijn dan dat van iemand anders?

En wat nou als dat gewoon niet hoeft? Als je gewoon hetzelfde mag doen als iemand anders en dat dat dan dikke prima is? Wat is dan nu het eerste wat je gaat doen?

Liefs,
Silvia

PS: Ik heb in de zomer nog wat ruimte voor nieuwe hypnotherapie trajecten. Hoe zou het voor jou zijn deze zomer nog af te rekenen met bepaalde beperkende overtuigingen, met je grootste blokkades of het saboteren van jezelf waardoor je praktijk niet van de grond komt? Meer informatie vind je hier en wil je meteen de eerste afspraak inplannen, dan kan dat in mijn online agenda.