fbpx

Het is eindelijk weer mogelijk!!!

Ben je vandaag vrij? Ik in ieder geval wel en ik heb mezelf morgen ook maar vrij gegeven.

Toen ik nog in loondienst was, was dit voor mij vaak de periode dat ik op vakantie ging. Want als je van Hemelvaart tot aan Pinksteren vakantie nam, dan kreeg je eigenlijk 2 dagen cadeau die je niet op hoefde te nemen. Alle beetjes helpen toch ;)

Maar toen ging ik ondernemen… En als ondernemer betekende een dag niet werken een dag geen geld. En zelfs toen ik als software consultant behoorlijk leuke bedragen verdiende per jaar, was ik geneigd om dagen als de dag na Hemelvaart gewoon te gaan werken. Want meer werken was meer geld en ik verdiende graag meer geld!

In de bedrijven die ik nu heb (mijn coaching praktijk en mijn hypnotherapie praktijk), moet ik veel harder werken dan in de tijd dat ik software consultant was. Hoef je niet zielig te vinden hoor, ik vind dit werk namelijk heel veel leuker en ik doe het met meer plezier! Ik had ook niet echt verwacht dat ik vrijwillig meer uren zou maken (en soms ook nog voor minder geld) maar ik doe het wel!

Toch heb ik dit jaar de dag na Hemelvaart wel gewoon vrij en was ik afgelopen weekend ook al vrij! Als je me op Instagram volgt heb je het vast wel gezien, ik zat van vrijdag tot en met maandag in een huisje in Zeeland om even heerlijk niks te doen. Dinsdag en woensdag heb ik gewerkt en nu ben ik weer 4 dagen vrij.

Maar hoe zit het dan met dat ‘een dag niet werken is een dag geen geld’?

Heel eerlijk, hier heb ik behoorlijk aan mogen werken. Ik ontdekte namelijk dat ik in sommige dingen enorm handelde vanuit schaarste, angst voor tekorten. Het maakte niet uit hoe goed het met mij en mijn bedrijf ging, ik wilde altijd meer want ‘wat nou als…’

Wat als…
  • er geen volgende opdracht zou komen?
  • er een financiële tegenvaller zou zijn?
  • ik ziek zou worden?
  • er geen nieuwe klanten komen?
  • ik niet zo goed ben in wat ik doe als dat ik denk dat ik ben?

Geld hield me een soort van in z’n greep en het duurde best wel even voordat ik dat ontdekte. Want ik dacht dat ik gewoon een gezonde ondernemersmentaliteit had! Van door willen gaan, willen groeien en mooie resultaten boeken. Het was ook iets wat ik thuis altijd heb gezien en geleerd. Zorgen dat je reserves hebt, voorbereid zijn op het onverwachte, zekerheden inbouwen!

Ik hield mezelf alleen voor de gek want het was geen gezonde mentaliteit. Het was namelijk een angst voor tekort aan geld die bepaalde hoe ik mijn bedrijf runde. Maar ook de rest van mijn leven. Al stonden er tienduizenden euro’s op mijn bankrekening, ik vond het nergens voor nodig iedere week aardbeien te kopen, want aardbeien zijn duur. Of asperges, a-merk chocola of duur (en vaak lekkerder) brood.

En bij een dagje weg keek ik altijd of er aanbiedingen waren en voor vakantie speurde ik uren naar een goedkope overnachtingsmogelijkheid die dan wel goed was. Ergens ook niet heel gek als je bedenkt dat mijn moeder het vroeger niet nodig vond als we aan het winkelen waren een kop koffie te drinken op een terrasje, want we hadden thuis toch ook koffie.

Ik zeg niet dat al die dingen slecht zijn hè, ik ben de laatste die beweert dat als er geld is dat je er dan maar mee moet smijten! Maar wat ik deed stond niet in verhouding en het kwam echt vanuit dat gevoel van schaarste. Zoveel mogelijk geld vasthouden voelde veiliger!

Oude patronen

Vorige week stond ik in de supermarkt en had ik zin in asperges. Dus ik belde Frans (mijn man) om te vragen of hij daar ook zin in had. Ik had alleen niet zo’n zin om asperges te schillen. Er lagen ook geschilde en toen door mijn oude patroon weer even op. Terwijl ik Frans nog aan de telefoon had zei ik ‘ik heb wel zin in asperges maar eigenlijk geen zin in het werk. Er liggen hier wel geschilde maar die zijn veel duurder’. Waarop Frans gelukkig zei dat ik niet zo raar moest doen en gewoon die geschilde dingen mee moest nemen.

Ik zag het meteen bij mezelf, dat oude patroon, en kon er gelukkig om lachen. Want inderdaad, waar stond ik me nou druk om te maken! Mijn tijd waarin ik die dingen sta te schillen is behoorlijk meer waard dan het prijsverschil dus waar had ik het over :P

Door dat voorval moest ik weer denken aan hoe het voorheen was, dat ik dit bij echt heel veel dingen deed, en hoe ik me liet controleren door geld.

Laatst sprak ik een onderneemster die dit ook heeft.

Of had moet ik zeggen.

Zij was haar praktijk net gestart en had heel haar focus op schaarste. Steeds de angst te weinig te krijgen of iets te kort te komen. Geloof me, niet echt een helpende energie om mee je verkoopgesprekken in te gaan of te netwerken. Want anderen voelen het aan je! Ze voelen je ‘trekken’ en dat stoot af.

Ik vertelde haar dat ik haar hiermee kon helpen met hypnotherapie, net als dat hypnotherapie mij heeft geholpen hier vanaf te komen. Ze wist nog niet echt iets van hypnose of hypnotherapie maar was zo klaar met het gedrag wat ze vertoonde dat ze meteen JA zei tegen een traject.

Na de eerste sessie merkte ze al verbetering en in de tweede sessie gingen we een laag dieper om dit aan te pakken. We ontdekten toen dat haar gevoel van schaarste al is ontstaan toen ze 2 jaar was (met hypnotherapie ga ik je namelijk terugbrengen naar een moment dat een probleem is ontstaan). Wat er toen gebeurde? Ze was 2, zat in de kinderstoel aan tafel en had een bord met haar lievelingseten – ik ben even vergeten wat het was. Haar moeder heeft toen haar bord weggehaald voordat ze klaar was met eten.

Kan je denken ‘da’s toch niet heel spannend’, maar voor een kind van 2 was het dat dus wel! Vanuit die situatie heeft zij haar gevoel van schaarste meegenomen zo haar verdere leven in. Wat er dus nu op haar 32e toe leidde dat ze problemen ondervond in haar praktijk.

Daar oplossen werkt door naar nu!

Ik heb met haar het probleem opgelost op het moment dat het is ontstaan (dus toen ze 2 was) en doordat het daar opgelost is, heeft ze er nu in haar huidige leven ook geen last meer van. Klinkt misschien een beetje vreemd en misschien zelfs wel ongeloofwaardig, maar iedereen die bij mij is geweest voor een traject zal je vertellen dat het zo werkt.

Het is echt bijna magisch en in geniet er iedere keer zo intens van wanneer ik iemand mag helpen bij het realiseren van zulke enorme transformaties ❤️ Mega dankbaar!!!

Hoe het nu met die onderneemster gaat? Ze heeft ontdekt dat haar hele bedrijfsmodel gebouwd was op haar gevoel van schaarste. Ze was zelfs iets gaan doen waarvan anderen haar het gevoel hadden gegeven dat het slim en veilig was (bedrijven helpen met online marketing) terwijl ze veel liever bezig is met energetisch werk.

Doordat ze nu dat gevoel van schaarste achter zich heeft kunnen laten, richt ze zich nu volledig op dat waar ze energie van krijgt en weet ze ook wel klanten aan te trekken die bij haar en haar aanbod passen! Je snapt vast wel dat ik er intens blij en dankbaar van word dat ik hier een beetje aan bij heb mogen dragen.

Dan nu naar het onderwerp van de mail, want daar staat

Het is eindelijk weer mogelijk!

Maar wat is er dan mogelijk?

Ik wil je graag laten weten dat het weer mogelijk is om hypnotherapie trajecten bij me te boeken. Iets wat lange tijd on-hold stond omdat mijn agenda helemaal vol zat. Ik heb voor juni nog 3 plekken vrij en in juli is er ook nog wat ruimte.

Dus heb jij net als ik en vele andere ondernemers blokkerende gedachten (wie zit er nu op mij te wachten), beperkende overtuigingen (zoals schaarste of een gebrek aan zelfvertrouwen), angsten (wat als het niet lukt, wat als ik niet goed genoeg ben, of misschien wel angst voor zichtbaarheid) en ben je er helemaal klaar me jezelf klein te houden? Neem dan alsjeblieft contact met me op zodat ik je kan helpen!

Geen ellenlang traject, maar gewoon in 3 sessies klaar zijn met datgene wat jou nu in de weg zit! Veel eenvoudiger kan ik het echt niet maken.

Zoals Sabine al schreef in haar review: “Waarom zou je je tijd verdoen als Silvia je er met een paar sessie vanaf kan helpen!? Dikke aanrader!

En Sandra schreef Ik kan alleen maar zeggen, als je twijfelt: doe het! Gun het jezelf. Hou op met aanmodderen en ga deze prachtige ervaring aan! Je gaat er geen spijt van krijgen.”

Twijfel je nog? Lees dan hier nog meer ervaringen die anderen hebben geschreven na het volgen van een hypnotherapie traject of klik hier voor meer informatie over hypnose.

Wil je direct de eerste afspraak inplannen? Dat kan hier in mijn online agenda (eerste mogelijkheid vanaf halverwege juni).

Is nu eigenlijk de enige vraag die ik voor je heb: Waar mag ik jou mee helpen?

Geniet van vandaag en als je vrij bent, geniet van je lange weekend!

 

Liefs,
Silvia