fbpx

Hypnotherapie – Te mooi om waar te zijn!

“Wie weet hoe ik dit op kan lossen?
Ik vind presenteren eng, zeg maar zo eng dat ik nu al buikpijn kan krijgen als ik eraan denk dat ik het over drie weken moet gaan doen. Ik vergeet tijdens de presentatie gewoon te ademen en krijg na een minuut een trillende stem omdat ik geen lucht krijg . Dat vind ik denk ik het ergste dat mensen door hebben dat ik het spannend vind.

Dit las ik laatst ergens in een Facebookgroep en wanneer ik dit zie, dan komt er een soort heroïsch gevoel over me heen! 🔥
Ik pak ik m’n superheldencape uit de kast, ik hoor de Here I come to save the day tune van Mighty Mouse in m’n hoofd 😁 (heb je geen idee waar ik het over heb, klik dan even hier om te kijken of het dan wel herkenbaar is. Zo niet, ben je denk ik een stuk jonger dan ik ben 😅en ik denk ‘no worries! Ik ga je helpen!

Want ik weet gewoon dat ik deze dame met hypnotherapie in maximaal 3 sessies van haar spreek- en presentatieangst af kan helpen! Dus wie ben ik dan om haar dat niet even te vertellen? Wat ik dus heb gedaan door op haar vraag te reageren met dat ik haar kan helpen middels hypnotherapie en dat ik haar een dm ging sturen.

En daar zitten (volgens mijn bescheiden mening) een aantal heel waardevolle lessen in voor jou!

Les 1: Dit wat ik hierboven beschrijf is sales!

Ik heb hier zelfs enorm hard aan sales gedaan alleen veel ondernemers beseffen zich (nog) niet dat dit ook verkopen is. Maar verkopen is niks meer of minder dan ontdekken dat iemand een ‘wond’ heeft, en dan een pleister voor die wond aanbieden. Het heeft niks met pushen, duwen of trekken te maken. Het is gewoon inspelen op wat er gebeurt en iemand oprecht willen helpen met hetgeen hij of zij tegenaan loopt.

Kijk mijn leven heeft er geen last van dat zij met die presentatieangst loopt, maar haar leven wel. Ik weet dat ik haar leven fijner kan maken, iets waar ik dan weer blij van word. Dus ik bied haar mijn hulp. Aan haar of ze die aanneemt.

En als je dit dan leest, voel je hier dan weerstand op? Vind je het ongepast of pusherig dat ik aangeef dat ik kan helpen met hypnotherapie? Of vind je het eigenlijk wel normaal? Veel ondernemers die ik spreek die zeggen een hekel te hebben aan sales, vinden dit namelijk wel een fijne manier alleen ze beseften zich eerder niet dat dit ook gewoon onder verkopen valt.

Les 2: Neem leiderschap!

Bij deze vraag viel het nog mee met het aantal reacties dat de vraagsteller kreeg (17 stuks) maar als je bijvoorbeeld in de Facebookgroep Dutch Girlboss of Business Babes NL een hulpvraag plaatst, kan je soms wel meer dan 50 reacties verwachten. ‘Gelukkig’ bestaan de meeste reacties uit iets als “Oh ja hier kan ik je super goed mee helpen!!! Kijk op mijn website / stuur me even een dm!!!” en ik ga je meteen verklappen:

Dan kan je net zo goed niet reageren!

Sowieso is het altijd handig even te kijken of je iemand écht kunt helpen. Ik zie soms een vraag om een business coach zonder enige verdere toelichting en dan tig reacties eronder met ‘ik kan je coachen’. Ik denk dan altijd hoe weet je dat? Is de vraagsteller jouw ideale klant, weet je wat ze verkoopt en waar ze tegenaan loopt? Past haar manier van bedrijfsvoering bij jou? (ik coach bijvoorbeeld niet iemand met een webshop, dat is niet mijn ding)

Meestal reageer ik niet eens op zo’n vragen (tenzij ik getagd word) en ik ga dan altijd eerst kijken wat doet diegene eigenlijk en waar vraagt ze naar. Is dat me niet duidelijk, dan begin ik met dat te vragen. Anders is het alsof je bij een winkelcentrum naar binnen loopt en de eerste de beste medewerker op je af komt rennen met ‘ik kan je helpen!!!!’ terwijl diegene in een schoenenwinkel werkt en jij een ovenschaal nodig hebt…

Wat ik je in ieder geval echt met klem wil adviseren, is om nooit iets te roepen als ‘stuur me maar even een dm’. Áls jij al denkt dat je iemand kunt helpen, stuur dan zelf even een dm. En dan niet een bericht met ‘kijk ff op m’n site’ maar een persoonlijk bericht wat die ander triggert om verder met jou het gesprek in te gaan.

Les 3: Laat het vervolgens los!

Zeker in zo’n Facebookgroep komen vaak veel reacties en het is nu eenmaal zo dat de vraagsteller regelmatig niet op alle reacties reageert omdat het simpelweg te veel is. Is dat netjes? Misschien niet. Is het begrijpelijk? Ja meestal wel. Maar ga zo iemand niet stalken en blijf geen hoop houden!

Ik zie zo’n hulpvraag op Facebook als een cadeautje. Misschien mag ik het uitpakken, misschien ook niet. Maar het is niet mijn verdienmodel om te proberen klanten uit zo’n groep te halen die daar zelf een hulpvraag posten.

Dat zou net zoveel nut hebben als hier midden in het winkelcentrum te gaan staan en  te wachten tot iemand aangeeft hulp nodig te hebben. Is mij iets te reactief en te afhankelijk dus ik heb andere methodes om aan klanten te komen 😉
Heb jij geen idee hoe je aan klanten moet komen, kom dan vooral dinsdag de 19e naar mijn gratis online webinar zodat ik je daar wat tips over kan geven 🤗

>> Aanmelden doe je hier

Nou ik reageerde dus op de vraag van deze dame met de mededeling dat ik haar kan helpen haar angst volledig weg te halen met hypnotherapie en dat dat mega effectief is,. Waarop zij reageerde met:
“Klinkt wel te mooi om waar te zijn 😉!”

En dat hoor ik vaker! Want hypnotherapie klinkt soms ook te mooi om waar te zijn! Want waarom zou je het geloven dat iets waar je al je hele leven last van hebt, in 3 sessies opgelost kan zijn? Jouw brein vindt dat echt niet iets waar het in mee kan hoor 🙄

Sterker nog:

Als ik zelf geen hypnotherapeut was, zou ik het resultaat ook niet geloven!

Maar inmiddels heb ik mensen geholpen die last hadden van:
Angst voor zichtbaarheid, onzekerheid, niet voor zichzelf op durven komen, perfectionisme, loslaten wat anderen van haar vinden, focus, belemmerende overtuigingen, een breed scala aan blokkades, nee zeggen en je rust nemen en zelfs problemen met voeding en gewicht, vliegangst, angst voor wespen, allergieën en intoleranties.
En dat is nog maar een kleine greep uit de klanten die ik inmiddels heb geholpen! Lees ook vooral de reviews als je benieuwd bent hoe anderen dit hebben ervaren!

Ik boek echt fantastische resultaten met mijn klanten (ja ik zeg zelf dat mijn werk fantastisch is en dat zou jij ook moeten doen als dat zo is! Bescheidenheid help je niemand mee) en toen dacht ik een tijd geleden

Hoe mega tof zou het zijn, als andere coaches en therapeuten ook zulke resultaten gaan boeken!“.

Want we herkennen het allemaal wel, van die klanten waarbij het maar niet lukt ze echt te transformeren. Dat de resultaten die je boekt toch helaas kleiner zijn dan je had verwacht, dat je klanten lijken te blokkeren of dat je het idee hebt dat het probleem een laag dieper zit, maar dat je maar niet op die laag lijkt te komen. Of dat de klant ook zelf aangeeft dat hij/zij het gevoel heeft dat er iets in de weg zit of blokkeert, maar dat hij/zij er ook maar niet bij lijkt te komen…. En dat is balen!

Maar hoe zou het voor je zijn als je manieren weet om ook met deze klanten die transformaties te realiseren en mega resultaten te boeken? Dat je sneller de diepte in kunt en dat ook wanneer je niet zeker of precies weet waar een probleem of een blokkade zit, jij die toch kunt laten verdwijnen? Dat je in minder sessies meer resultaat boekt en je klant ook nog eens meer tevreden over je is!

Dat zou toch super zijn!

En dat is dus precies wat ik je ga leren in de allereerste hypnotherapie opleiding speciaal voor coaches en therapeuten! Zodat jij ook resultaten gaat bereiken die je zelf bijna niet gelooft 😉 (gebeurt mij echt nog regelmatig)

Wil je er meer over weten en weten of het ook iets voor jou is? Kijk dan snel op https://silviabogers.nl/hypnotherapie-opleiding/

Er zijn nog 2 plekken vrij voor de korting van € 250!

Als je interesse hebt dan gaan we sowieso altijd eerst vrijblijvend in gesprek met elkaar om te kijken of de opleiding bij je past en of wij bij elkaar passen 😁

Wens ik je voor nu (vanaf mijn vakantie) nog een hele fijne dag!

Liefs, Silvia