fbpx

Meteen m’n hele flow aan gort!

2 weken achter elkaar praten over m’n man lijkt me wel meer dan genoeg toch? Dan is dit week 2 want hij is weer onderwerp van de wekelijkse inspiratieblog.

Als je de blog van vorige week hebt gelezen, dan weet je dat ik mezelf 1,5 week op heb gesloten in een vakantiehuisje om daar te werken aan een compleet nieuw traject voor startende ondernemers. Van vorige week maandag tot morgen woon en werk ik vanuit hier. Het doel is echt full focus werken aan het opnemen van video’s en het maken van vragen en opdrachten voor het werkboek dat bij het traject gaat horen.

Misschien kreeg je het op social media al mee dat de eerste dag niet heel soepeltjes verliep (en anders hoor je dat in podcast #130) maar na die hobbelige start was ik on fire 🔥

Ik wist wat ik moest doen, dus ik hoefde het alleen maar te doen! Iedere dag was ik op tijd uit m’n bed, meteen in de douche en dan naar m’n kantoor a.k.a. de eetkamertafel. Ik heb even een foto voor je gemaakt dat je een beetje een idee hebt hoe ik er bij heb gezeten!

20220602 werkplek

Hele dagen was ik in touw en ik was echt mega productief!

Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat was ik ermee bezig, compleet in de flow!

Ik had me voorgenomen in het weekend gewoon door te werken want ik ben hier tenslotte niet op vakantie! Het ging ook gewoon super lekker en zaterdag was ik al voor 80% klaar. Zondag was Formule 1 (Grand Prix van Monaco) en die wilde ik toch wel graag kijken aangezien ik dit jaar het F1 kijken maar weer eens opgepakt heb (na 15 – 20 jaar niet kijken). Frans – mijn man – is fervent F1 kijker dus ik dacht, hoe gezellig is het als we dan samen kijken!

Dus ik nodigde hem uit in mijn vakantiehuisje op visite te komen om samen met mij te kijken en hij vroeg​​ of het dan ok was dat hij ook hier bleef slapen want hij had op maandag toch vrij. Ik had maandag wel een call om 9 uur en als hij daar geen last van had, vond ik het dikke prima als hij kwam logeren.

En ik was echt heel blij om hem te zien!!!

Maar ik vond het ook meteen verschrikkelijk 😂

Nu moet je even weten dat mijn adhd/add best wel aanwezig kan zijn als het gaat over hoe dingen lopen​ of eruit zien in mijn hoofd en daar kwam ik zondag weer even achter. Ik had hier zo mijn eigen bubbel gecreëerd met hoe ik dingen doe en waar alles ligt en toen Frans 3 minuten binnen was, was ik al van de leg 🙃 Zijn spullen lagen opeens hier, er lag eten op het aanrecht wat niet van mij was en ‘mijn’ huisje was opeens niet meer alleen van mij. Kleine error in de bovenkamer dus 😅

Niks ernstigs, ik heb hem ook niet naar huis gestuurd en we hebben er ook zeker geen woorden of wat dan ook over gehad. Ik weet na al die jaren namelijk echt wel dat dit een ding van mij is dus ik val hem er niet eens mee lastig!

Maar het deed wel iets met me! Want waar ik de hele week in m’n bubbel en in m’n flow zat, was er nu iets ‘externs’ dat dat verstoorde en dat merkte ik maandag meteen. Ik had die call om 9 uur en toen was Frans nog hier. Even na de call ging hij naar huis en waar ik de rest van de week na een call meteen door was gegaan met werken, was ik nu van slag. Ik wist het even niet…

Ik was m’n flow kwijt 🤔

Uiteindelijk allemaal geen ramp en ik heb maandag uiteindelijk gewoon een productieve dag gehad, maar het zette me wel aan het denken.

Want dit was een heel duidelijk en vrij grote ‘verstoring’ van mijn creatieproces, waar ik ook nog zelf om had gevraagd. Maar hoe vaak laten we ons niet afleiden door kleine dingen?

Een vriendin die belt en die je toch even opneemt, een kind dat even iets nodig heeft, je partner die vraagt hoe laat jullie gaan eten, een mailtje wat binnenkomt… Het zijn allemaal van die kleine onderbrekingen die je ne​t even uit je flow halen.

Ik ben mezelf deze week ook echt tegengekomen in hoe snel ik me af laat leiden door m’n mail en m’n WhatsApp. Dat wist ik al wel hoor, maar ik ​​​​​​​​​​​​​kreeg ‘m hier heel hard gespiegeld. Ik mocht ook meteen de les leren dat ik dus steeds het geluid van mijn laptop uit mocht zetten als ik het niet nodig had en mijn mailbox dicht mocht gooien. Dat ging echt niet iedere keer goed maar ik constateerde het steeds sneller als ik mezelf tegenwerkte.

Dat maakt denk ik ook echt dat ik afgelopen 1,5 week ​​extreem veel werk heb kunnen verzetten. Ik heb gewoon in 1 week tijd een volledig nieuw traject ontwikkeld en opgenomen en ik kan je vast beloven dat het – compleet zonder bescheidenheid – echt fakking goed is!!! Maar dan ook echt!!! Dit wil je gewoon (alleen dan moet je nog even wachten 😅).

Nou dan waarom ik dit verhaal met je deel en die is eigenlijk heel simpel: als ik er last van heb dat ik me af laat leiden en dus zelfs volledig uit mijn flow laat brengen, dan durf ik zomaar te gokken dat dat jou ook gebeurt!

We zijn tenslotte maar mens.

En als je dit herkent wil ik uitnodigen de volgende 4 vragen te beantwoorden:
Ga eens voor jezelf na waar / wanneer / door wie jij je makkelijk af laat leiden​​​​​

  1. Wat kost die afleiding je?
  2. Wat zou je kunnen doen om die afleiding te voorkomen?
  3. En wat zou het je opleveren als je minder afgeleid raakt?

Ik ben heel benieuwd wat voor jou de antwoorden zijn!

Dan nog even voordat ik afsluit:

  • Ik heb besloten de korting voor de training Van 2k per maand naar 2k per week die ik op dinsdag 14 juni geef nog iets langer te laten lopen, namelijk tot en met aanstaande zondag ​​​5 juni. Info en aanmelden via deze link.
  • Je kunt je ook nog steeds aanmelden voor de live salestraining op vrijdag 8 juli. Ik ben bezig met een locatie en zolang die nog niet bekend is, zijn de tickets slechts 41 (daarna 77). Ben jij er ook bij? Koop hier je ticket!

​​Ik kijk uit naar je antwoorden en voor nu wens ik je een prachtige dag ❤️

Liefs,

Silvia