fbpx

Mijn ego heeft liever dat ik dit niet met je deel…

Maandagochtend, 7.35 uur

Ik kom op kantoor (ja zo vroeg) en het eerste wat ik zie als ik de deur open doe is dat ik vrijdag geen zin meer had om even de borden en schaaltjes af te wassen die ik had gebruikt voor ontbijt en lunch op donderdag én vrijdag. O ja, dat was ook zo… En dat glas van die klant op donderdag staat er ook nog…

Met een half plan voor deze wekelijkse blog nog in m’n hoofd (want dat is het eerste wat voor vandaag in m’n agenda staat), pak ik toch maar even die spullen op en loop naar het keukentje. Niet omdat ik er zin in heb en als ik heel eerlijk ben ook niet omdat ik het nodig vind. Maar ik heb hier heel bewust maar 2 borden, 2 schaaltjes en weinig bestek zodat ik op een bepaald moment wel moet afwassen 😇 Laten we zeggen dat ik andere hobby’s heb!

Ik doe de afwas, geef meteen de planten maar wat water en zet m’n laptop aan.

7.47 uur.

Terwijl de laptop opstart denk ik nog ‘ik ga alleen m’n browser openen. Dan kan ik meteen naar ActiveCampaign (het programma vanuit waar ik mijn mails verstuur), typ ik ‘even’ de inspiratieblog en daarna open ik pas mijn mailbox’. Goed plan toch!

In ActiveCampaign raak ik al snel afgeleid. Hoe waren de statistieken van de mail van vorige week eigenlijk?
44 uitschrijvingen. Vindt m’n ego niet lekker maar ik weet dat deze mensen toch niet bij me passen en 44 personen is maar 1,3%.
32 mensen die op de link hebben geklikt van Succesvolle Start of op de link van de pagina met de € 500 korting. 32… Hoezo is geen van die mensen dan ingestapt 🤔 Mijn ego krijgt nog een deuk!

Vervolgens zie ik dat iemand zich uit heeft geschreven voor mails, die eerder dit jaar in een traject is gestapt. Mag natuurlijk, maar dan verwijdert het systeem haar account voor de online omgeving niet goed. Toch maar even een mail sturen of ze zich beseft dat ze dan ook geen mails over het traject meer krijgt.

7.55 uur…

Er staat nog geen letter op het digitale papier voor deze inspiratieblog en ik open mijn mailbox.

De potentiële klant die zaterdag zei in te gaan stappen bij Succesvolle Start, stapt toch niet in. De potentiële klant waar ik afgelopen week heel leuk mailcontact mee had, heeft simpelweg niet meer gereageerd. Een mail van een klant waarbij iets technisch niet lekker lijkt te werken en een mail van een andere klant die wil overleggen over mogelijkheden nu er privé iets is gebeurd wat al haar tijd & aandacht vraagt.

Oh en nog een mail van iemand die afgelopen week mijn webinar heeft gevolgd die er iets van vindt dat de mails die ze na het webinar heeft ontvangen geautomatiseerd zijn… Ja wat verwacht je dan? Dat ik 400 man handmatig en persoonlijk ga mailen?

En ondanks dat jij misschien denkt dat ik een human with extraordinary abilities ben, ga ik hier niet heel lekker op… Met iedere mail is mijn ego meer gekrenkt en van slag en met iedere mail daalt mijn energieniveau.

I’m only human en wat er dan ook nog gebeurt is dat mijn ego de leuke mails niet eens opslaat!

De mails van de 2 vrouwen die graag met me in gesprek gaan om te bespreken wat ik voor ze kan betekenen, de mails van verschillende vrouwen die me laten weten dat het webinar afgelopen week voor zoveel eyeopeners heeft gezorgd, de oud klant die super excited is omdat ze uitgenodigd is voor een online bonusmiddag op een moment dat ze ook nog eens ruimte heeft in haar agenda, de mails van vrouwen die aangeven dat ze de komende tijd er alles aan gaan doen geld bij elkaar te krijgen om alsnog in te stappen in Succesvolle Start, de ingestuurde vragenlijsten van vrouwen die afgelopen week aanwezig waren bij een masterclass die ik heb gegeven en die kans willen maken op een brainstormsessie met mij, de Mollie meldingen van betaalde facturen 😜

Ik zie ze amper en mijn ego slaat ze niet op. Want er zit ‘gedoe‘ in mijn mailbox… Of in ieder geval, er zitten een paar dingen in m’n mailbox die mijn ego als gedoe ziet en vervolgens gaat ze als een mokkend kind in de hoek zitten.

Deed ze toch al, want vorige week ging niet zoals gepland.

Afgelopen week gaf ik mijn webinar en dat vind ik één van de leukste dingen om te doen. Ik doe het alleen niet puur voor de lol, ik doe het met een doel! Het doel van webinars geven is 1) mensen kennis met mij laten maken, 2) mensen laten ontdekken dat ik best wel weet waar ik over praat, 3) mensen het inzicht geven dat ondernemerschap niet iets wat zomaar even succesvol wordt en natuurlijk 4) nieuwe klanten realiseren voor Succesvolle Start (of Go Big als ze al verder zijn in hun ondernemerschap).

En die laatste, ja laten we gewoon even eerlijk zijn, dat is waar ik van kan leven!

Zonder sales geen klanten, zonder klanten geen omzet en zonder omzet geen bestaansrecht met je business. En ik verwacht geenszins dat iedereen klant wordt, net als dat ik al weet dat vaak 40 – 75% van de mensen die zich aanmeldt voor een webinar niet eens op komt dagen! Is ok, houd ik rekening mee.

Vanuit de statistieken die ik zelf bijhoudt van mijn webinars, mocht ik 10 – 20 nieuwe klanten verwachten, dus daar heb ik ook op begroot voor deze maand. En waar ik afgelopen maand met de 3daagse begrootte op 20 en vervolgens 29 nieuwe klanten had, ging de verrassing deze maand de andere kant op…
Het waren er geen 10 – 20, het waren er 5… auw!

En nu hoor ik hier dingen te zeggen als ‘natuurlijk ben ik heel dankbaar voor die 5 en is het fantastisch dat ik 5 vrouwen mag begeleiden in hun ondernemerschap bla bla bla’. Maar waarom zou ik dat zeggen als ik nu gewoon even flink baal!

Mijn balen en mijn frustratie over dat er minimaal 5 minder in zijn gestapt dan wat ik had bedacht en statistisch ook mocht verwachten, heeft helemaal niks te maken met de 5 die wel ingestapt zijn waar ik fakking blij mee ben.

Maar hoezo moet ik dankbaar zijn op hetzelfde moment? Waarom mag dat niet even daarna weer? Past echt zo bij onze ‘ach ik mag niet klagen‘ cultuur.

Van mij mag je dus wel klagen! En ik klaag zelf verdomme ook gewoon!

Over de vrouwen die nu niet gaan ondernemen, over de vrouwen die het nog even zelf gaan proberen (🤐), over de vrouwen die er nooit gaan komen omdat ze verdomme te eigenwijs zijn zich te laten begeleiden, over de vrouwen die denken dat ze eerst nog wat opleidingen moeten doen voordat ze bestaansrecht hebben, over de vrouwen die niet toe durven geven aan hun eigen wensen en dromen, over vrouwen die eerst geld willen verdienen met hun praktijk vóórdat ze gaan leren hoe je geld kunt verdienen met je praktijk (echt, kan iemand me deze uitleggen???).

Over de vrouwen die het zichzelf niet gunnen, over de vrouwen die zich laten leiden door de keuzes van anderen, over vrouwen die zeiken over gebrek aan geld maar niet naar de mogelijkheid kijken geld te maken / lenen / verdienen, over vrouwen die denken dat er ooit een moment komt dat het wel het juiste moment is… En natuurlijk over de omzet die ik nu ‘misloop’ doordat er minder vrouwen ja hebben gezegd!

9.02 uur

Waar wilde ik ook alweer heen met deze blog? En wilde ik wel ergens heen?

Ik weet dat ik, ondanks dat ik best behoorlijk open en eerlijk ben, deze kant van het ondernemerschap niet zo vaak laat zien. Ik weet ook dat het hierdoor voor jou kan lijken alsof alles hier vanzelf gaat en of ik alleen maar successen heb. Dat is dus niet zo!

En mijn ego vindt dat ik deze blog niet moet plaatsen, om hele slechte redenen… Dus ik ga ‘m wel plaatsen, ook al voelt het niet heel erg comfortabel.

Maar groei zit niet in comfortabel en succes al helemaal niet. Anders was iedereen wel succesvol. Net als dat groei en succes niet zitten in wachten tot het juiste moment (dat komt nooit), controle (heb je niet, ga je niet krijgen) en alles lekker zelf doen binnen je eigen bubbel. Niet zeggen dat ik je niet gewaarschuwd heb.

9.12 uur

Dat ik over het vorige minuscule stukje 10 minuten heb gedaan, laat me zien dat de blog klaar is en dat ik ‘m af mag ronden. Het hele stuk ervoor typte ik namelijk in iets van 40 minuten.

De boodschap van deze blog? Het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Misschien wel vaker niet dan wel 😉 Het gaat erom wat je vervolgens doet. Blijf je in de hoek zitten mokken of ga je door?

Ik ga in ieder geval door 🔥 Ben namelijk niet bang voor een beetje tegenslag en er moet echt héél veel meer gebeuren wil je mij uit het veld kunnen slaan. Als ik iedere keer als iets tegenzit gestopt was met m’n bedrijf, had ik het waarschijnlijk in week 2 al 8 keer opgegeven 😂

En dat wens ik jou ook, dat je doorgaat! ❤️

Liefs,

Silvia

PS1: Als je nu denkt ‘Goh wat sneu dat ze haar doel niet heeft gehaald! Weet je wat, ik stap gewoon vandaag nog in bij Succesvolle Start‘, dan kan dat nog met 500 euro korting via silviabogers.nl/yes. Je start dan direct en ik pas aan de achterkant je startdatum even aan naar vandaag!

PS2: De blog die ik voor vandaag had bedacht ging over sporten, die heeft het dus niet gered maar wie weet volgende week 😉