fbpx

In stilte in een klooster

4 dagen naar een klooster??? Waarvan 2 in stilte??? Wie wil dat nou???

Nou ik dus :D En nog 13 anderen!

Afgelopen weekend zat ik in klooster Nieuw Sion in Diepenveen (Overijssel) om even op te laden (wat wel nodig was na de ietwat volle maanden die ik achter de rug heb). Even een paar dagen niks hoeven en om het af te toppen ook nog je mond houden. Ik heb genoten!

Afgelopen augustus ging ik voor het eerst in stilte, toen 5 dagen in Griekenland. Er zijn slechtere plekken om je mond te houden kan ik je zeggen ;) Ondanks dat ik een enorme kletskous ben, beviel de stilte me goed. Ok, als je even niet meetelt dat ik op dag 2 gebeten ben door een hond dan… Dat was even niet helemaal volgens planning.

Maar de stilte zelf, ik kon er wel iets mee! De retreat in Griekenland was vrij streng. Geen telefoon, geen muziek, geen podcasts, geen boeken, geen oogcontact en niet voor een ander zorgen. Echt even op jezelf aangewezen zijn. Ik vond het wat spannend vooraf maar ik bleek het veel beter te kunnen dan ik ooit had verwacht.

Dus toen ik hoorde dat een business buddy van me een paar stiltedagen in Nederland organiseerde, heb ik me meteen aangemeld! Hier mocht je zelf kiezen hoe ‘streng’ je het maakte, als je het maar in stilte deed. Dus sommigen hadden hun laptop bij zich, of hun telefoon, of boeken. En ik? Ik had niks :P Ik wilde weer echt in stilte en zonder afleiding. Wat ik wel heb gedaan (wat in Griekenland ook gewoon mocht) is geschreven.

35 pagina’s zelfs!

Het mooie is dat wanneer je begint te schrijven, er niet echt iets gebeurt. Maar wanneer je blijft schrijven, dan kom je na 3 of 4 pagina’s opeens tot inzichten. Heel magisch wanneer dat gebeurt! En wat ik bedacht heb, is dat ik mijn grootste inzicht graag met jullie wil delen deze week. Het was voor mij namelijk een echte eye opener terwijl het nu achteraf echt extreem logisch klinkt :)

Mijn inzicht was:

De IK van vandaag hoeft zich geen zorgen te maken over de issues van de toekomstige IK. Als ik me gewoon focus op wat er nu is en wat ik nu mag doen, dan komt alles goed

Klinkt best logisch toch?

Ik kon me namelijk al best soms druk maken over hoe ik over 3 maanden iets ga regelen, of over 2 jaar. Maar als ik dan kijk naar de dingen die ik nu doe, dat had ik een jaar geleden nooit gedaan! Een jaar geleden zou ik nooit op een zaterdagavond geroepen hebben dat ik een verkooptraining ga geven want ik zou daar helemaal niet klaar voor zijn geweest. Laat staan dat ik enig idee zou hebben hoe ik daar ook klanten voor zou kunnen krijgen. De ik van dat moment, kon dat nog helemaal niet aan.

Terwijl de ik van 1,5 week geleden dit gewoon bedenkt, de lucht inslingert en 34 tickets verkoopt. Zonder enige moeite!

Dus ik ga er vanaf nu gewoon vanuit dat ik met de persoon die ik op een bepaald moment ben, prima uit de voeten kan met wat er op dat moment op mijn pad komt! En dat is eigenlijk een hele geruststellende gedachte :D

Nu ben ik wel benieuwd, wat is een inzicht dat jij op een bepaald moment kreeg wat echt iets voor je veranderde?

Ben je nog op zoek naar inzichten, meld je dan gewoon even aan voor een gratis Succes Boost Sessie. Ga  naar silviabogers.nl/succes-boost-sessie/ om dat te doen!

Voor nu wens ik je een super fijne dag en tot volgende week donderdag voor een nieuwe blog!

Liefs Silvia