fbpx

Mindset – You don’t know what you don’t know

Misschien heb je het op mijn Instagram wel gezien, of anders in de podcast gehoord, dat ik afgelopen weekend 4 dagen mezelf heb ondergedompeld in het online event Unleash your Power Within (UPW) van Tony Robbins. Een event om de beste versie van jezelf naar boven te halen en hoog in je energie te komen.

In podcast #25 heb ik het samen met Carolien (a.k.a. @thehospitalityrebel) 3 kwartier lang over onze inzichten van de eerste 1,5 dag UPW maar daar stopte het natuurlijk niet (het duurde tenslotte 4 dagen). Terwijl ik deze mail typ, heb ik Carolien maar meteen een appje gestuurd dat ik ook nog even een live + podcast met haar wil doen over de laatste 2 dagen en onze overall review over deze 4 dagen :)
Die komt er dus aan! (En misschien is die er zelfs al wanneer jij deze mail leest)

Toch wil ik in deze mail vast iets met je delen wat heel erg te maken heeft met de 4 dagen die ik achter de rug heb en wat die betekenen voor mij als mens en als ondernemer. En natuurlijk wat jij hiervan kunt leren 😉

Ik zeg wel 4 dagen, maar eigenlijk wil ik het ook met je hebben over de dag vóór die 4 dagen. Vorige week woensdag had ik namelijk een live dag met mijn eigen coach dus ik heb me 5 dagen ondergedompeld in reflectie, ontwikkeling en groei 🌱

Toen ik 1.000 jaar geleden startte met ondernemen en 2 jaar geleden startte met Silvia Bogers Coaching, had ik een bepaald idee over ondernemen en een visie op hoe dat zou gaan. Om te voorkomen dat deze mail weer de lengte van een encyclopedie krijgt, zal ik me voor nu even beperken tot de afgelopen 2 jaar.

Hoe ik dacht dat het zou zijn om een praktijk te starten, was ongeveer zo:
  1. Je bedenkt een bedrijf en schrijft je in bij de KvK (of in mijn geval, je registreert een extra handelsnaam)
  2. Eventueel doe je nog een extra opleiding in het werkveld waarin je wilt gaan werken. Ik deed bijvoorbeeld een opleiding tot presentatiecoach omdat ik toen nog dacht dat ik verder wilde met presentatiecoaching. Inmiddels weten we allemaal dat ik een andere kant op ben gegaan ;)
  3. Je bouwt een website (of als je heel stoer bent laat je die bouwen, maar dat kost wel geld)
  4. Je gaat actief zijn op social media (waarbij ik echt heel naïef dacht dat als ik op Instagram zou zijn, mensen mij automatisch zouden gaan volgen want waarom zou iemand mij niet willen volgen 🙃)
  5. Her en der download je wat gratis ebooks en volgt wat webinars, waardoor je de kennis krijgt die je nodig hebt (over bijvoorbeeld sales en marketing) om alles zelf te doen (ja ik dacht ook gewoon dat ik het allemaal wel zelf kon)
  6. Klanten staan voor je in de rij en binnen 3 maanden zet je minimaal € 2.500 per maand om 🥳

Appeltje – eitje toch!! Goed plan en gaan met die 🍌

Ik geloofde écht dat ondernemen een kwestie was van praktische kennis opdoen en knallen. That’s it!

En ik snap nu ook wel dat ik dat dacht, want ik heb nooit iets anders geleerd en op dat punt was er ook nog niemand die me kon vertellen dat het zo toch net niet helemaal in elkaar zat…

You don’t know what you don’t know

en geloof me, er was een hele hoop dat ik niet wist!

Dit weekend had ik het er tijdens UPW met Carolien over. Waar zij toen ze begin 20 was al met persoonlijke ontwikkeling bezig was en als kind al spiritualiteit ervaarde, kom ik echt net kijken 😅 2 jaar geleden zei de term spiritualiteit me echt helemaal niks. Dat klonk als ‘zweefteven-gedoe’ en dingen als de Secret of wet van de aantrekking waren onzin want ik kon het niet vastpakken… Damn wat kan er veel veranderen in 2 jaar!

Persoonlijke ontwikkeling voor je bedrijf zei me ook niks. Ik was bekend met studies en opleidingen voor praktische kennis. Maar dingen als dat mindset, limiting believes en zelfsabotage je succes als ondernemer in de weg kunnen zitten… Daar had ik nog nooit van gehoord joh!

Niet dat ik nooit aan mezelf had gewerkt hoor. Juist wel! Ik heb een tijd behoorlijk emotioneel flexibel gedaan en heb toen een maatschappelijk werker, een haptonoom en een aantal psychologen bezocht. Niet dat die me heel veel verder konden helpen hoor, maar ze probeerden het wel. Daarna kreeg ik nog mijn diagnose AD(H)D en heb ik een coach en een psychiater toegewezen gekregen. Vooral die coach heeft me extreem veel opgeleverd waar ik vandaag de dag nog dankbaar voor ben.

Dat waren alleen allemaal mensen die ik sprak omdat ik enorm met mezelf overhoop lag! Ik had persoonlijk gedoe met mezelf en ik wist niet beter dan dat je dan naar de huisarts gaat en je door laat verwijzen naar iemand die net zolang met je praat tot ze kunnen concluderen dat het de schuld is van je vader of je moeder 😂
(Ja zo dacht ik echt)

Dus lang verhaal kort

Persoonlijke ontwikkeling was voor mij niet echt iets waar ik bekend mee was. Het stuk wat ik (achteraf gezien) aan persoonlijke ontwikkeling heb gedaan, was omdat ik mijn leven zo moeilijk had gemaakt dat het niet meer ging, niet omdat ik bijvoorbeeld het idee had dat ik meer uit mijn leven kon halen.

Tijdens het ondernemen de afgelopen twee jaar kwam ik steeds meer met spiritualiteit en ‘aan jezelf werken’ in aanraking, waarbij ik in het begin ook nog de heilige overtuiging had dat dat iets was voor anderen, niet voor mij. Ik had tenslotte geen grote issues, ik had hooguit geen klanten… En nog gingen er geen belletjes rinkelen want: You don’t know what you don’t know.

Dan terug naar afgelopen week!

Ik wéét inmiddels heel goed hoe belangrijk, noodzakelijk en waardevol aan je eigen mind werken is (want als ik het heb over persoonlijke ontwikkeling, heb ik het over werken aan je mind en mindset) en ik heb daar ook al flink wat stappen in gezet. Toch ontdekte ik weer een heel nieuw niveau en een hele nieuwe laag tijdens deze dagen die – ondanks dat ik heel goed weet dat ik nooit uitontwikkeld ben – echt even mindblowing waren.

Damn wat ben ik goed in mezelf in de weg zitten!!! Zo goed dat ik het zelf vaak niet eens door heb! Wat fakking onhandig is als je wilt groeien!

Woensdag prikte mijn eigen coach dwars door me heen op sommige punten en door de opbouw van afgelopen weekend ontdekte ik nog veel meer over mezelf waar ik stiekem eigenlijk helemaal niet op zat te wachten… KAK! Moest ik daar dan echt mee aan de slag???

Ik kies er even voor om niet mijn hele eigen proces hier te delen (vooral omdat ik er nog even middenin zit voor m’n gevoel) maar ik kan me indenken dat je nu denkt ‘ja maar Sil wat bedoel je dan’ dus ik ga wel een tipje van de sluier oplichten!

Wat gebeurde er?

Ik mocht bijvoorbeeld zaterdag aan mezelf toegeven dat ik de afgelopen tijd zo hard áán m’n bedrijf heb gewerkt (achter de schermen) dat ik een stuk van het plezier van werken met klanten kwijt was geraakt 😳 Terwijl ik dat juist altijd het allerleukste heb gevonden!!! Auw die kwam wel even binnen! Want waar doe je het dan nog voor?

Daarnaast ontdekte ik dat ik soms enorm snel in een slachtofferrol schiet. Super interessant want daar heb ik een enorme hekel aan bij anderen. Dit laat maar weer eens zien dat wat anderen in jou triggeren altijd iets zegt over jezelf.

Tussendoor dus meteen even een uitnodiging aan jou! Wat in anderen irriteert jou? Waar raak je van van slag, wat vind je stom, wie kan je niet uitstaan? En wat zegt dat over jou? Welke les mag jij daar uit leren?

Nu ben ik mega dankbaar dat woensdag mijn eigen coach me een enorme spiegel voor kon houden en dat afgelopen weekend behoorlijk confronterend was. Want het heeft me laten zien dat ik weer een stuk mag groeien en wat ik inmiddels heb geleerd, is dat groei op deze vlakken automatisch effect heeft op mijn bedrijf! Dus kan ik daar ook weer gaan groeien! Wie wil dat nou niet ;)

Wat is de les!

Het onderwerp van deze mail is ‘Wat ik nu zou willen zeggen tegen de mij van 2 jaar geleden’ en dat gaat volledig over bovenstaande. Wat ik tegen mezelf zou willen zeggen, is dat kennis en strategieën zeker waardevol zijn, maar dat ik me daar veel minder op hoef te focussen!

Ik zou zeggen dat ik aan mezelf mag werken en dat ik mag investeren in een coach die me vooral op het gebied van mindset laat groeien. Ik zou mezelf vertellen dat hetgeen wat me tegenhoudt niks heeft te maken met een gebrek aan kennis maar alles met een beperkende mindset!

En dat dat ok is, dat iedereen dat heeft! En dat het meest waardevolle dat je kunt doen is daar mee aan de slag gaan. Bij voorkeur met iemand anders want jezelf kan je wel voor de gek houden, maar bij een ander wordt het moeilijker.

Ik zie dat ook bij de klanten waar ik mee werk. Ja natuurlijk geef ik ze ook tips en adviezen over praktische zaken, maar de groei die ze doormaken tijdens het traject zit echt in mindset! Ze leren groter te denken, groter te doen en zichzelf steeds wat minder in de weg te zitten. Ze groeien echt gewoon iedere dag een beetje in zo’n traject en dat is magisch om te zien!

Omdat ik afgelopen week weer enorm ben gegroeid en dat jou ook gun, heb ik iets bedacht! Ik geef aan 2 lezers van deze mail een gratis doorbraaksessie weg waarin je mindset een enorme boost gaat krijgen! Want ik wéét dat ik dingen (patronen, overtuigingen) bij je ga zien die jij nog niet ziet. Life will never be the same na zo’n sessie!

Wil jij in aanmerking komen? Meld je dan uiterlijk zondag 13 juni aan via deze link ❤️

Voor nu wens ik je een hele mooie dag!

Liefs,
Silvia

PS: Ben je er deze maand bij bij de gratis online training of bij de Nieuwe Maan Hypnose?