fbpx

Nee, no, nein, non, nope, njet!

 

Een aantal jaar geleden, ik denk 5 of 6 ofzo, leerde ik op de Feel Good Market in Eindhoven een leuke dame kennen die samen met haar moeder bezig was met crowdfunding omdat ze graag een kattencafé wilde openen. Ze had op vakantie ergens in Azië een kattencafé gezien en wilde dat in Nederland zelf gaan doen!

Ik heb geen idee meer hoelang ze er over heeft gedaan, maar dat kattencafé is er gekomen op een super mooie en fijne plek. Zij gelukkig, katten gelukkig, bezoekers gelukkig. Iedereen blij!

Af en toe kwam ik een keer in het kattencafé langs en het liep goed en was leuk. Toch vertelde de eigenaresse me na een paar jaar dat ze het ging verkopen. Enerzijds met pijn in haar hart om de katten, maar ze werd er niet meer blij van. Haar hart lag niet meer in het runnen van een kattencafé. Hoe goed het ook ging…
Een besluit waar een deel van haar omgeving minder enthousiast op reageerde. Want het ging toch goed dus waarom zou je stoppen?

Nog een voorbeeld

Misschien ken je Marit Hollander. Voormalig fitgirl en nu anti-dieet expert. Nog even dan, want ze heeft onlangs aangekondigd te gaan stoppen met haar bedrijf en weer in loondienst te gaan. Het gaat enorm goed met haar bedrijf, ze heeft voldoende klanten en is enorm gegroeid maar toch stopt ze. Zelf zegt ze over haar keuze:
Zzp-er zijn wordt ontzettend geromantiseerd online. Maar het is kei- en keihard werken. Het is een rollercoaster met grote ups én downs. Het is fantastisch en het is doodeng. Ik heb er echt keihard van genoten en ik heb daardoor ontdekt wat ik wel en niet belangrijk vind. In het leven én in mijn werk.

En ik heb het in 2019 natuurlijk ook gedaan, ik ben gestopt met mijn software consultancy en ben me op het coachvak gaan richten.

Wat deze dames hebben gedaan – en wat ik in 2019 deed – is een super belangrijk onderdeel van ondernemerschap. En dan heb ik het niet over stoppen met alles wat je doet, maar over:

De ballen hebben om nee te zeggen!

Nee tegen klanten
Nee tegen voorstellen
Nee tegen kopjes koffie die je niks  opleveren
Nee tegen ideeën

Maar ook NEE tegen iets wat je hebt gecreëerd maar waar je mee wilt stoppen of nee tegen iets wat je van plan was met heel je ziel en al je passie maar nu toch (nog) niet gaat doen.

En daar gaat deze blog over!

Want als ondernemer mag jij echt op ieder moment nee zeggen! En ik weet dat dat vaak voor ondernemers voelt als falen of gezichtsverlies maar als je het mij vraagt is het het meest krachtige wat je kunt doen!

Ondernemen is ook nee zeggen.

Tegen onszelf doen we dat helaas al vaak genoeg, maar het mag dus ook tegen iets of iemand anders ;) Zonder schaamte maar gewoon omdat het past bij jóuw proces en bij wat jij voelt!

In deze blog wil ik je vertellen dat ik ook tegen een paar dingen NEE heb gezegd.

  • In september zou de eerste Nederlandse opleiding tot hypnotherapeut speciaal voor coaches en therapeuten Ik heb ervoor gekozen deze niet door te laten gaan en in plaats daarvan te starten in januari 2022. Wat extra tof is, is dat ik tegen die tijd ook een opleiding heb gevolgd in energetische hypnose en die kennis ook mee kan nemen in wat ik jou ga leren :)Voor januari zijn er al een aantal aanmeldingen maar er zijn nog plekken over met 250 korting! Klik hier om alles over de opleiding te lezen en een vrijblijvende intake in te plannen.
  • In eerdere blogs heb ik aangekondigd dat ik in oktober of november ga starten met het groepstraject Magical Mindset. Ik heb enorm veel zin in dit traject en het gaat echt super tof en waardevol worden, maar ik schuif het door naar volgend jaar. Ik merk gewoon dat ik nu niet de ruimte in m’n hoofd en m’n agenda heb om dit goed voor te bereiden én om de verkoop ervan te doen. Want hoe tof iets ook is, het verkoopt nog steeds niet vanzelf en daar moet ik als ondernemer echt iets voor doen ;)Het programma gaat dus wel echt komen en gaat bestaan uit een combinatie van groepsaspecten, 1-op-1 contact, live dagen, masterclasses, challenges en nog meer toffe dingen! Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden wanneer er meer bekend is? Klik dan even hier om je gegevens achter te laten (verplicht je verder tot niks natuurlijk).
Tijd cadeau!

In het kader van stoppen en nee zeggen heb ik misschien ook nog iets interessants voor jou! Want hoe zou het voor je zijn, als je meer uren op een dag hebt om aan je bedrijf te werken? Of misschien wel juist meer uren per dag om vrij te zijn of tijd door te brengen met je partner, gezin, familie of vrienden?

En dan heb ik het niet over 10 minuutjes, maar gewoon meer dan een uur per dag! Zou je dat willen of zeg je ‘nee laat maar ik heb al tijd genoeg’? Als jij inderdaad tijd genoeg hebt, kan je mij dan uitleggen hoe je dat doet ;) Want ik kom altijd tijd tekort met alle plannen die ik heb!

Hoe je dit kunt doen klinkt super super simpel, maar het lukt ons allemaal niet… Tot nu toe in ieder geval… Hoe je dit namelijk kunt doen, is door minder met je telefoon bezig te zijn.

4 uur per dag!

Dat weet jij natuurlijk ook wel maar wist je dat wij mensen gemiddeld 4 uur per dag op onze telefoon zitten?? Ik heb net even bij mij gekeken. Het is 15.08 terwijl ik deze blog typ en ik heb nu al 2 uur en 46 minuten op m’n telefoon gezeten… Terwijl ik op kantoor zit :(

Als ik nu tegen je zeg dat jij vandaag 1 uur extra tijd van me krijg voor 20 euro. Is het je dan die investering waard? Ik mag hopen van wel aangezien jouw uurtarief als het goed is veel hoger is dan die 20 euro toch?

En wat als ik je zeg dat je volgende maand iedere dag 1 uur kunt krijgen voor in totaal maar 20 euro? Of de rest van je leven!

Waarom ik je dat vraag? Mijn collega Hypnopaul heeft een super praktische training gemaakt om jou van je telefoonverslaving (laten we het maar gewoon noemen zoals het is) af te helpen. En ik heb ‘m gezegd dat de investering echt te belachelijk laag is maar hij biedt het tot en met aanstaande zondag aan voor maar 20 euro!

Als het goed is, is dat voor jou maximaal 20 minuten werken en dan heb je het al terugverdiend. Hou je dus nog 40 minuten over (als je uitgaat van 1 uur besparen! Paul gaat zelfs uit van meer dan een uur).

Klinkt dit jou als muziek in de oren en wil je ook wel meer tijd op een dag? Investeer dan uiterlijk zondag die 20 euro en kijk wat het met je leven zal doen!

>> Ja ik wil van die rotte telefoonverslaving af

 

Nou dat was het wat ik deze week graag met je wilde delen. Ik ben heel benieuwd hoe deze blog voor je was. Heb je inzichten gekregen? Vind je het jammer dat de opleiding tot hypnotherapeut en het Magical Mindset programma pas later starten? Ben je meteen naar de website gegaan van Hypnopaul voor zijn training?

Ik vind het tof als je me dat laat weten ❤️

Voor nu wens ik je een prachtige dag!

Liefs,
Silvia

PS: Iets waar ik niet mee stop omdat het deze maand ook weer té leuk was, is mijn gratis webinar waarin ik de 5 meest gemaakte fouten door (startende) ondernemers behandel. Deze maand waren er 184 deelnemers en de reacties waren super tof! Ben jij er nog niet eerder bij geweest óf wil je gewoon nog een keer deelnemen? Dan kan dat dus op dinsdag 7 september om 9.00 uur of om 20.00 uur.
>> Klik hier en meld je meteen even aan!