fbpx

Niet het resultaat dat je hoopte te behalen…

Volgens mij is het de grootste nachtmerrie van iedere coach of therapeut: Een klant die je niet echt hebt kunnen helpen. Dat je niet de stappen hebt kunnen zetten die je samen had willen zetten en je dus ook niet het resultaat hebt behaald wat je had willen behalen (en misschien zelfs wel soort van had beloofd).

En waar het dan eigenlijk uiteindelijk over gaat, is een klant die niet tevreden is over het resultaat dat hij of zij heeft behaald met jouw traject. En een jij die vervolgens niet tevreden is over jezelf.

Terwijl het enige wat jij wilt, is het beste resultaat leveren! Toch?

Laat ik meteen maar heel eerlijk tegen je zeggen: You can’t please them all!!!

Als je misschien nog maar een paar klanten hebt gehad, is de kans heel groot dat ze tot nu toe allemaal tevreden zijn. Maar hoe groter je wordt en hoe meer klanten je helpt, hoe groter de kans is dat er een keer iemand tussen gaat zitten bij wie het resultaat niet optimaal is of die toch niet helemaal tevreden is. Super zuur, but that’s live!

Check it out

Kijk maar eens op Google naar de reviews van verschillende bedrijven, of bijvoorbeeld op Booking.com. Met 2 reviews bestaat de kans nog wel dat ze allebei lovend zijn en je 5 sterren krijgt (op Google) of een 10 (op Booking.com).

Maar hoe meer reviews, hoe groter de kans is dat er iemand bij zit die ontevreden is. Zegt dat altijd iets over het bedrijf? Soms wel ja! Maar wanneer het 1 of 2 mindere reviews zijn op heel veel goede reviews, dan zegt het vaak meer over de klant of over ongelukkig samenvallende omstandigheden.

Als mens zijn wij vanuit onze onzekerheid en onze aangeboren angst voor afwijzing heel erg geneigd om ons helemaal te focussen op dat hele kleine groepje minder tevreden klanten (als het een grote groep is, dan hoop ik dat je daar wel actie op gaat ondernemen en je beseft dat je nog iets mag leren). We zien opeens niet meer al die super tevreden klanten, nee we zien alleen nog die ene ontevreden klant en laten dat bijna bezit van ons nemen. We zien onze reputatie al naar de maan gaan en hangen al bijna bij de KvK aan de telefoon om ons gewoon maar weer uit te schrijven.

En ik snap het!

Ik weet nog heel goed mijn eerste hypnotherapie klant met wie ik niet het resultaat heb behaald dat ik had willen behalen. Zij had een probleem waarvan ik direct wist: daar kan ik jou mee helpen! In verband met privacy ga ik niet inhoudelijk op het probleem in, maar ik kan wel zeggen dat het iets was waar ze enkel in bepaalde situaties last van had.

Ze postte het ergens op social media en ik heb haar meteen een bericht gestuurd dat ik graag even met haar zou bellen omdat ik dé oplossing voor haar had! En ik wist ook zeker dat ik haar kon helpen én ik weet hoe effectief hypnotherapie is, dus nul twijfel aan mijn kant.

Na het gesprek besloot ze ook inderdaad een traject in te gaan, dus ik was helemaal blij want ik mocht haar van haar probleem afhelpen!

De eerste sessie was geweest en 2 weken later zag ik haar weer voor de tweede. Ik vroeg hoe het was geweest en wat ik te horen kreeg, was niet bepaald waar ik op had gehoopt. Ze was weer in een situatie gekomen die haar probleem triggerde, en het was er gewoon nog. Nou raak ik daar na een eerste sessie nog niet bepaald van in paniek. We hebben niet voor niks 3 sessies staan en bij de ene is de eerste sessie effectiever dan bij de ander. Vol enthousiasme ging ik dus aan de slag met de tweede sessie maar tijdens de sessie vroeg ik me al af of het wel het effect had dat ik beoogde. Maar ik weet hoe hypnose werkt, dus nog steeds geen paniek aan mijn kant.

Bij de derde sessie bleek alleen dat het probleem er nog steeds was en ook ná de derde sessie was het probleem niet weg…

KAK! Ik had gefaald…

Ik had voor de allereerste keer iemand niet kunnen helpen met mijn traject terwijl ik voor haar al minstens 80 klanten wel naar tevredenheid had geholpen.

Omdat het me echt dwars zat, belde ik een collega hypnotherapeut om het met hem te bespreken en wat hij zei (en wat ik ook al lang wist) is some will, some won’t, so what!
Waarmee hij me even duidelijk wilde maken dat het nu eenmaal gebeurt dat er mensen komen waarbij iets niet werkt en dat het geen zin heeft me daar enorm druk om te maken.

Want waar het om ging, waren de antwoorden op de volgende vragen:

  • Was ik – toen ik haar aansprak met de mededeling dat ik haar kon helpen – oprecht? Geloofde ik echt dat ik haar kon helpen met haar probleem en was er ook voor mij op dat moment geen enkele reden om te twijfelen of ik dit wel kon?
  • Heb ik tijdens de sessies het beste van mezelf gegeven? Heb ik alles wat ik kan en weet ingezet om bij haar een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen?
  • Is er iets wat ik in dit traject anders had kunnen doen waarvan ik nu weet dat het resultaat dan anders was geweest?
Ja, ja, ja

Voor mij waren de antwoorden JA ik geloofde dat ik haar kon helpen en had geen enkele twijfel, JA ik heb het beste van mezelf gegeven met alles wat ik kan en weet en NEE er is niks waarvan ik weet dat ik het anders had kunnen doen om de uitkomst te veranderen.

Wat we namelijk niet mogen vergeten als coach of therapeut (en het geldt voor heel veel andere vakken ook), is dat jij niet in je uppie verantwoordelijk bent voor het resultaat! Die ander heeft namelijk ook werk te verrichten en die ander moet ook wel bereid zijn dit te doen en er echt voor open staan te veranderen. Jij kunt dit niet in je uppie forceren!

Wat jij wél kunt doen, is zorgen dat jij steeds de beste versie van de coach of therapeut bent die je op dat moment kunt zijn en één van de dingen die daar voor mij bij hoort, is jezelf blijven scholen en ontwikkelen zodat je steeds beter wordt ook in je vak en anderen dus steeds beter kunt helpen.

Ik ben enorm goed als hypnotherapeut (meer dan 99% succes met klanten) en heb al veel opleidingen en cursussen gedaan om daar super goed in te worden en blijven. Toch wil ik het nog een niveau verder brengen, dus daarom volg ik eind november een 3-daagse opleiding in energetische hypnose zodat ik nog meer in m’n toolbox heb zitten om mijn klanten te helpen. En wat ik op dit vlak al heb geleerd en nog ga leren, zet ik niet alleen in bij klanten die speciaal voor hypnotherapie komen, ik zet het ook in bij mijn coaching klanten!

Wat kan hypnotherapie hier aan bijdrage?

In hypnotherapie zit enorm veel waardevolle kennis over hoe het brein werkt, waarom klanten soms wel dingen willen maar toch niet doen en manieren om transformaties te realiseren terwijl dat met gewone gesprekken en opdrachten niet lukt. Ik kan met mijn klanten echt op een dieper niveau werken dus ik zet hypnotherapie en de kennis die ik daarover heb op alle vlakken van mijn business in! Sterker nog, ik geloof dat hypnotherapie voor iedere coach of therapeut een mega waardevolle toevoeging is binnen je praktijk. Niet dat je meteen hypnotherapeut hoeft te worden, maar wel dat het je enorm gaat helpen wanneer je technieken hieruit in kunt zetten voor jouw klanten!

Want hoe zou het zijn als je met jouw klanten nog sneller betere resultaten kunt behalen? Dat de transformaties groter zijn, de resultaten groter dan verwacht en je klanten mindblown zijn over het resultaat dat werken met jou oplevert!

En wat doet dat voor je business denk je? Meer tevreden klanten, meer mond-tot-mond reclame, betere reviews, sneller groeien!

Gewoon omdat jij beter weet hoe het brein van jouw klant werkt zodat je ze beter en effectiever kunt helpen ;)

Omdat ik zie hoe waardevol dit is binnen coach- en therapiepraktijken, heb ik de eerste Nederlandse opleiding tot hypnotherapeut – speciaal voor coaches en therapeuten ontwikkeld. Het is een opleiding waarin ik jou leer hoe jij hypnotherapie en alles wat daar aan kennis onder zit, in kunt zetten in jouw praktijk en voor jouw klanten.

Het is een live opleiding van 5 x 2 dagen en hij start op vrijdag 21 januari 2022.

Er zijn nog wat plekken dus als jij nu denkt ‘Ik wil ook meer tools hebben om mega transformaties te realiseren bij mijn klanten waardoor de resultaten nog beter zijn en mijn klanten nog meer tevreden’, dan zou dit zomaar iets voor je kunnen zijn.

Op silviabogers.nl/hypnotherapie-opleiding lees je alles over de opleiding, voor wie het is en wat erin zit. Spreekt het je aan (of denk je dat het wat voor je is maar twijfel je nog), vraag dan gewoon even vrijblijvend een intake aan. Ik zou het in ieder geval super tof vinden als je erbij bent omdat ik wéét wat voor mindblowing resultaten je hierdoor met je klanten kunt gaan behalen! En natuurlijk verwerk ik in de opleiding ook wat ik zelf deze maand nog ga leren over energetische hypnose ;)

Ik ben sowieso benieuwd hoe deze mail voor je was en of je er inzichten uit hebt mogen halen op het gebied van tevreden en ontevreden klanten en hoe je daar mee om kunt gaan. Laat het me vooral weten :)

Voor nu wens ik je in ieder geval een super mooie dag! ❤️

Liefs,
Silvia

PS: Had je de masterclass al gezien waarin ik vertel hoe het is gelukt om met 6 dagen werken 20.000 euro om te zetten? Ik heb er al hele toffe reacties op mogen ontvangen, Inge schreef er bijvoorbeeld de volgende review over:

De masterclass van 20k in 6 dagen is echt een enorme aanrader! Ik heb er heel veel “little nuggets” uitgehaald en daarnaast is het mega inspirerend om een kijkje achter de schermen te krijgen bij Silvia en te zien hoe zij zo’n succesvolle onderneming heeft neergezet. Er zitten heel veel praktische tips in die ik zeker ga toepassen!

>> Je kunt de masterclass bekijken via deze link