fbpx

Hypnose is iets wat je live doet, daar geloofde ik in.

Offline. Gewoon samen in één ruimte en dan de sessie. Ik had niet eens nagedacht over een andere optie, over de mogelijkheid tot online hypnose! Tot Corona…

Toen donderdag 12 maart de eerste berichten vanuit de overheid kwamen inzake het Corona-virus, leek er nog niet zo veel aan de hand. Het meeste speelde zich af in Brabant, samenkomsten met meer dan 100 personen mochten niet meer en voel je je niet fit, blijf dan thuis. Ik maakte me dus ook nog geenszins zorgen. Ik woon in Gelderland, had 1-op-1 sessies of workshops met maximaal 12 deelnemers en ik voelde me topfit!

Maar toen kwam zondag 15 maart 2020 het bericht dat de horeca nog die avond dicht moest, dat scholen vanaf de volgende dag gesloten zouden blijven en dat we allemaal 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden.
1,5 meter afstand… dat ging helemaal niet met hypnose! Toch?

Een aantal dagen heb ik gedacht dat ik voorlopig klaar zou zijn met mijn hypnosepraktijk.

Coaching kon ik online inrichten, een workshop werd voor nu een Facebook live en afspraken met andere ondernemers kunnen via Zoom. Maar online hypnose kwam nog steeds niet in me op. De technieken die ik in sessies gebruik om iemand in hypnose te brengen, hebben allemaal een vorm van aanraking van handen en schouders. En een hypnose verdiepen, deed ik door op je schouders of knieën te drukken, door je hand op te tillen en te laten vallen of door je te laten kijken naar een punt op je hoofd wat ik aanraakte. Mijn overtuiging was dus echt dat we in dezelfde ruimte moesten zijn voor hypnotherapie.

Als ik heel eerlijk was, wist ik heel goed dat ik iemand perfect in hypnose kan brengen zonder diegene aan te raken. Ik heb zelfs in die week een hypnose mp3 opgenomen voor meer positiviteit, vertrouwen en creativiteit. En toch zag ik geen mogelijkheden voor mijn sessies. Ik dacht alleen maar aan wat ik altijd al deed en daar liep ik op vast. Iets wat ik bij mijn coach-klanten ook vaak zie gebeuren en waarbij ik ze dan help groter te kijken. Ik help ze te kijken naar mogelijkheden, nieuwe manieren en ‘hoe dan wel’. Het werd dus tijd dat ook bij mezelf toe te passen! 

“Ik dacht alleen maar aan wat ik altijd al deed en daar liep ik op vast.”

Gelukkig heb ik door mijn opleiding een netwerk van hypnotherapeuten om me heen. Na wat onderzoek, berichten sturen en vragen stellen, ontdekte ik nieuwe manieren om iemand in hypnose te brengen zonder aanraking (naast de manier die ik dus in mijn mp3 al had gebruikt). En ook voor het verdiepen van een hypnose bleek ik eigenlijk al genoeg tools te hebben. Het enige wat ik hoefde te doen, was gaan kijken naar wat ik al had, wist en kon in plaats van wat er allemaal niet mogelijk was. Ik moest mezelf even stretchen.

Bij online hypnose komen wel wat spelregels kijken.

Spelregels waar je bij offline hypnose niet mee te maken hebt.
Als hypnotherapeut moet ik mijn cliënt goed kunnen zien en horen. Het is daarom belangrijk dat er een goede camera en microfoon zijn en dat die op de juiste plek staan. De cliënt moet daarnaast een rustige ruimte hebben waar hij / zij niet gestoord wordt. Dus de bel uit, gezinsleden stil of weg en zorgen dat er geen geluidjes van binnenkomende appjes of e-mails komen. En natuurlijk is een sterke en stabiele internetverbinding belangrijk.

Wanneer aan deze spelregels is voldaan, is er niks meer wat een succesvolle sessie in de weg staat! Het moment dat ik me dit besefte, was enorm bevrijdend! Want het betekent dat ik mensen gewoon kan blijven helpen, dat ik jou gewoon kan blijven helpen!

Wil je meer weten over wat hypnose voor je kan betekenen, kijk dan op deze pagina.