fbpx

Ook verslaafd aan boeken?

Best regelmatig krijg ik de vraag welke boeken ik eigenlijk aanraad om te lezen. En dan gaat het niet over welke doktersromannetjes (tenminste dat denk ik altijd) maar om boeken die je helpen in je groei als mens en als ondernemer.

Omdat ik het leuk vind dit te delen, dacht ik laat ik er eens een blog aan wijden! Dus zonder een lang inleidend schrijven presenteer ik je hierbij mijn Must Read Boekenlijst!

The Big Leap van Gay Hendricks is mijn eerste must read! Zeker als het gaat om ondernemerschap. Het boek helpt je ontdekken waar jij jezelf saboteert en blokkeert en brengt je met een stappenplan naar je Zone of Genius. Ik heb ‘m zelf nu 2 keer gelezen (en ga ‘m binnenkort nog een keer lezen) en heb het boek ook al aan vele anderen aangeraden of cadeau gedaan. Helaas is het boek alleen maar in het Engels verkrijgbaar maar zelfs als je Engels slechts ‘redelijk’ is, is het mijns inziens super goed door te komen.

How to Win Friends and Influence People van Dale Carnegie is als je het mij vraagt een MUST READ voor iedereen. Niet alleen ondernemers, maar mensen in het algemeen. Het boek is voor het eerst verschenen in 1936 en het is super interessant om te zien hoe omgang met mensen eigenlijk niet is veranderd. Ik was eerst bang dat het boek misschien wat manipulatief zou zijn door de tekst ‘and influence people’ maar dat is absoluut niet zo! Het boek beschrijft correcte en bijna te makkelijke manieren waarop je de omgang met anderen kunt optimaliseren. Het e-book kost zelfs maar € 2,99 dus geen enkele reden het niet aan te schaffen.

Geloof me, het verandert je leven op een hele positieve manier!

De Alchemist van Paulo Coelho had ik al vaak over gehoord maar tot afgelopen jaar had ik ‘m nog niet gelezen. Blij dat ik het inmiddels wel heb gedaan want wat een bijzonder boek is dit! Absolute aanrader over dromen najagen en doelen behalen in het leven.

De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy is ook zo’n boek waar ik al vaak over had gehoord maar nog nooit had gelezen (en plaatjes van gekeken! Want het is een boek met plaatjes  🤗). Het bevat super mooie uitspraken en wijsheden, echt een aanrader voor iedere boekenkast en een heel mooi boek om bijvoorbeeld voor je verjaardag te vragen!

Het is allemaal lang niet zo erg met de mensheid gesteld als dat we soms geneigd zijn te gaan geloven.

De meeste mensen deugen van Rutger Bregman is eigenlijk ook een MUST READ voor iedereen. Niet alleen laat dit boek ons zien dat -zoals de titel al weggeeft- de meeste mensen deugen. Nee dit boek laat ook heel mooi zien wat er eigenlijk in de wereld gebeurt waardoor we er in zijn gaan geloven dat de meeste mensen juist helemaal niet deugen. Rutger Bregman heeft behoorlijk geïnvesteerd in fact checking en dit boek was dan ook een verademing. Het is allemaal lang niet zo erg met de mensheid gesteld als dat we soms geneigd zijn te gaan geloven. Het is een flink boek (528 pagina’s) maar het leest super lekker weg dus laat dat je vooral niet tegenhouden.

Eat that Frog van Brian Tracy heb ik als luisterboek ‘gelezen’ en vond ik super interessant! Het boek gaat over productiviteit (en hoe je die dan verhoogt). Het is super praktisch geschreven en je kunt bij wijze van al tijdens het lezen beginnen met je eigen productiviteit verhogen door dat wat het boek je aanbiedt ook in de praktijk te brengen. Dus merk je dat je uitstelgedrag je wel eens in de weg zit en dat je wel wat productiever zou kunnen zijn, lees dan zeker dit boek!

Een verzameling van columns die Oprah heeft geschreven

Wat ik zeker weet van Oprah Winfrey heb ik vorig jaar bij de bibliotheek geleend en ik was super verrast over dit boek! Het is een verzameling van columns die Oprah heeft geschreven en het boek geeft een gevoel van vertrouwen en rijkdom.

Steal like an Artist van Austin Kleon heb ik gelezen op advies van iemand in mijn coachgroep. Dit boek is vooral heel verhelderend als je bijvoorbeeld altijd het idee hebt dat je vernieuwend of origineel moet zijn óf als je – waar ik nog wel eens moeite mee had – soms het gevoel hebt dat je gewoon aan het kopiëren bent wat anderen ook al zeggen. Het is leuk geschreven, leest makkelijk weg en gaf mij in ieder geval een paar waardevolle inzichten.

The Big Magic is van Elizabeth Gilbert. Zij heeft ook Eat, Pray, Love geschreven (dat verfilmd is met Julia Roberts in de hoofdrol). Dit boek gaat, net als de vorige, over creativiteit en beschrijft dat je het vooral niet te zwaar moet maken. Wat ik vooral heel leuk vond in dit boek is het verhaal dat ze beschrijft over hoe ideeën van de ene naar de andere persoon over kunnen gaan wanneer je er niks mee doet.

Er zijn misschien nog wel 100 andere boeken die ik je aan kan raden

(Waaronder zeker Think and grow rich om de mind van een miljonair te krijgen, Rich dad poor dad over verschillende manieren van omgaan met geld, You are a badass voor je mindset en een meer zelfverzekerd gevoel, De wet van de aantrekking over (je verwacht het niet…) de wet van de aantrekking, Wie heeft mijn kaas gepikt over omgaan met veranderingen en Ik (k)en mijn ikken over kanten van jezelf ontdekken). Maar het laatste wat ik wil is je overspoelen dus ik dacht ik pak er gewoon 8 boeken uit die ik je ook kort beschrijf.

Ik ontdekte alleen dat ik het jammer vind die andere boeken dan niet te noemen, dus daarom heb ik ze er stiekem nog even onder gezet ;) Alle linkjes in deze blog zijn trouwens affiliate linkjes. Dat wil zeggen dat wanneer jij een boek koopt via deze link, ik een kleine vergoeding krijg van bol.com. Jouw kost dat verder natuurlijk niks.

Ik ben heel benieuwd welke boeken uit dit overzicht jij al gelezen hebt, welke boekentip jij eventueel nog voor mij hebt en natuurlijk welk boek uit deze tips jij nu gaat lezen! Ik vind het leuk als je me dat laat weten!

Voor nu wens ik je een hele mooie dag en tot volgende week!

Liefs,
Silvia