fbpx

Over commitment, verantwoordelijkheid nemen en dicht bij jezelf blijven.

Laat me beginnen met je te vertellen dat dit voor mij de meest aparte nieuwsbrief ooit is! Hoewel het woord ‘apart’ natuurlijk helemaal niks zegt ;)

Mijn blogs zijn altijd een kopie van mijn nieuwsbrief, dus daarom praat ik hier even over m’n nieuwsbrief.

Ik denk al zo’n 1,5 jaar gaat er iedere donderdagmorgen om 8.00 uur een nieuwsbrief uit. Iedere week, zelfs als ik vakantie heb en dus ook nu! Die nieuwsbrief schrijf ik natuurlijk niet net voor 8.00 uur ‘s ochtends! Dat doe ik meestal op de maandag ervoor al en dan plan ik ‘m in. Mocht jij wel gedacht hebben dat ik dat altijd op donderdagochtend doe, dan sorry to burst your bubble :)

Deze week liep het alleen even anders…

Maandag had ik een livedag met mijn eigen business coach dus ben ik helemaal niet op kantoor geweest. Geen probleem zou je denken, want het kan ook nog op dinsdag of woensdag!

Dinsdag gaf ik mijn webinar 2 keer en had ik een afspraak met een klant voor hypnotherapie. En waar ik had verwacht dat ik tussendoor wel tijd had een nieuwsbrief te schrijven, bleek die dag voorbij te zijn voordat ik het door had… Kak! Maar er is ook nog woensdag!

Je voelt het waarschijnlijk al aankomen, ook woensdag (gisteren) lukte het niet. In de ochtend besloot ik dat ik iets langer mocht blijven liggen (ik kan je vertellen dat 2 webinars op 1 dag zélfs met mijn energieniveau een behoorlijke impact heeft) en daarna mocht ik naar Veldhoven rijden om mijn wenkbrauwen te laten tatoeëren.
Daar zat trouwens ook nog een hele toffe ondernemersles in! Klik hier om de post te lezen die ik daar over schreef!

Na dat tatoeëren heb ik even geluncht in Eindhoven waarna ik om 14.30 op kantoor was voor twee belafspraken en om 15.45 moest ik al weer weg voor m’n afspraak bij de chiropractor… Maar er was nog steeds geen nieuwsbrief…

Natuurlijk had ik deze week gewoon over kunnen slaan!
Of ik had de mail later kunnen versturen. Ik weet zeker dat er maximaal 2 of 3 mensen zouden zijn die dat echt door zouden hebben ;) (Laat het me vooral even weten als jij één van die personen bent die echt op donderdagochtend uitkijkt naar mijn nieuwsbrief, dat vind ik leuk)

How you do anything is how you do everything

Toch heb ik daar niet voor gekozen. Waar ik wel voor heb gekozen, is dat vanmorgen de wekker om 5.05 ging en ik om 6.19 uur mijn kantoor inliep. Als jij dus altijd dacht dat ik mijn nieuwsbrief op donderdagochtend schrijf: deze week is het wel echt zo ;)

Voor mij is mijn nieuwsbrief een non-negotiable onderdeel van mijn ondernemerschap. Ik heb het besluit ooit genomen dat de nieuwsbrief iedere week uitgaat en ik heb mijn commitment daaraan gegeven. En hoe makkelijk ik er ook mee weg zou komen het gewoon een keer niet of later te doen, doe ik het niet! Het is niet eens echt een optie geweest in mijn hoofd, want ik heb ooit een besluit genomen en neem ook mijn verantwoordelijkheid over dat besluit. Ik vind het belangrijk dat ik hierin betrouwbaar ben naar mezelf maar ook naar jou!

En dan ben ik benieuwd, als jij heel eerlijk naar jezelf kijkt, hoe betrouwbaar ben jij dan? Hou jij je echt aan de besluiten die je hebt genomen, ook als je even geen zin hebt, als het even niet uitkomt of als je iets moeilijk vindt?
Jouw waarde als ondernemer en ook als mens, zit ‘m vooral in wat je doet als niemand kijkt. Als niemand je controleert en je volledig op jezelf bent aangewezen. Wie ben jij op dat moment?

Blijf je dan staan waar je voor staat of word je flexibeler?

Denk jij als de zon schijnt ‘ach dit kan morgen ook wel ik ga de tuin in‘ of denk je ‘nee dit zou ik vandaag doen dus dat doe ik ook‘? Mijn eigen coach zegt wel ‘Als ik er in loondienst geen vrij voor zou nemen dan doe ik dat in mijn eigen bedrijf al helemaal niet’ en ik ben het daarin volledig met haar eens!

Het is ook echt wat ik mijn klanten leer! Neem jezelf bloedserieus als ondernemer, zorg dat je betrouwbaar bent en neem je verantwoordelijkheid 🔥 En dat is niet voor iedereen even makkelijk! Zeker niet als je dat nooit hebt geleerd! Dat is ook juist wat ik als business coach voor je doe. Ik ben er niet alleen voor alle strategische stappen die je moet zetten, maar juist ook voor dit soort dingen!

Voor accountability, om je te leren betrouwbaar te zijn, om je te motiveren wanneer je er de kantjes vanaf dreigt te lopen (lees hier: je glashard te spiegelen met het gedrag wat je vertoont :P) én om te zorgen dat je hier steeds beter in wordt waardoor je het steeds beter zelf kunt!

En denk je nu ‘Nou Sil daar kan ik misschien ook wel wat hulp bij gebruiken’, plan dan gewoon even een vrijblijvende call met me in dat we kunnen bespreken hoe ik jou daarmee kan helpen!

>> Ja ik wil weten wat jij voor mij kunt betekenen

Inmiddels is het 6.59 uur en is deze blog bijna af (zo de ps nog even schrijven). Kan ik meteen door met de andere taken op m’n to do lijstje die een beetje zijn blijven liggen deze week ;)

Ben benieuwd wat deze blog voor je heeft gedaan. Ontdek je dat jij al super betrouwbaar bent of mag je concluderen dat je daarin nog wel iets kunt leren? Je weet dat je een call aan kunt vragen als je hulp nodig hebt hè! Maak daar dan ook alsjeblieft gebruik van want het is zonde als je op dit vlak kansen laat liggen. Kan via deze link.

Voor nu wens ik je een heerlijke dag!

Liefs,
Silvia

Nog even een PS

Volgende week donderdag (16 september) is het live event The Self Made Summit. Ik heb hier een ticket voor alleen ik heb besloten niet te gaan. Het is een event waarbij een coronatoegangsbewijs verplicht is en ik wil niet bijdragen aan events die meedoen aan deze maatregelen. Dit is een persoonlijke keuze en ik laat iedereen volledig vrij in hoe zij hier mee omgaan. Dat betekent dus wel dat ik een ticket heb liggen wat niet gebruikt gaat worden. Tickets kosten nu € 296 exclusief btw maar de mijne heb ik in de early bird gekocht voor € 99 exclusief btw.

Het is echt een mega waardevol evenement en ergens baal ik enorm dat ik er nu niet heen ga. Het is namelijk een perfecte mogelijkheid om te netwerken en misschien loopt jouw volgende klant er wel rond. Daarom wil ik jou de kans geven er met mijn ticket heen te gaan. Echt no judgement at all wanneer jij het geen probleem vindt een coronatoegangsbewijs te laten zien (bijvoorbeeld omdat je al gevaccineerd bent). Mijn keuze is een persoonlijke en ik laat iedereen vrij zijn of haar keuze te maken.

Wil jij graag naar dit event toe? Stuur me dan even een mailtje op contact@silviabogers.nl als je m’n kaartje over wilt nemen voor het bedrag wat ik ervoor heb betaald (of doe me een leuk bod). 1 nieuwe klant en je hebt het ticket al terugverdiend tenslotte!