fbpx
Selecteer een pagina

Ik ben op zoek naar een schrijfcoach Deze functie is inmiddels vervuld!

Ik ben op zoek naar iemand die feedback kan geven op de websiteteksten van mijn klanten. Ik leer ze aan de hand van templates en uitgebreide informatie hoe ze hun websiteteksten voor hun over mij pagina, hun homepage en hun salespage moeten schrijven. Op deze teksten krijgen ze vervolgens feedback en daar zoek ik iemand voor.

Let op: dit is niet voor jou als je enorm goed gaat op foutloze teksten zonder misplaatste d’s en t’s en missende komma’s! Want daar ligt niet de focus.

Het meest belangrijke aan de teksten is dat ze volgens de templates opgebouwd zijn én dat ze vanuit marketingoogpunt goed zijn geschreven. Ik zoek dus iemand die dat snapt en daar feedback op kan geven. Natuurlijk mag je best een d, een t of een komma aanpassen maar ik kan niet genoeg benadrukken dat de marketingkant van de tekst heel veel belangrijker is dan dat het taalkundig perfect is. En de tekst moet ook echt passen bij de schrijver en hoeft dus geen gelikt stukje taal te worden.

Dus je kijkt naar of een tekst lekker loopt, of de rode draad in de tekst duidelijk naar voren komt, of de inhoud naadloos aansluit op het type pagina (dus dat er bijvoorbeeld geen sales wordt gedaan op een over mij pagina) en wat heel belangrijk is, is dat je niet enkel herschrijft maar juist feedback geeft zodat de deelnemer er opnieuw mee aan de slag kan.

Natuurlijk krijg je van mij toegang tot de templates en de video’s met instructies die de deelnemers ook krijgen zodat je snapt wat de bedoeling is. daarnaast ben ik er om je te ondersteunen maar het is fijn als je het zo snel mogelijk zo zelfstandig mogelijk kunt doen.

In het begin verwacht ik dat je minimaal 3 teksten per uur doet en na 4 tot 6 weken moeten dat er gemiddeld minstens 4 per uur zijn en uiteindelijk 4,5 à 5. Er zit dus tijdsdruk op en doe je er langer over, dan is dat in je eigen tijd. Per maand ligt het aantal teksten (in de afgelopen 3 maanden) gemiddeld op 18 stuks. De verwachting is dat dit naar de toekomst meer gaat worden. Deelnemers moeten binnen een week een reactie krijgen maar het liefste eerder. Bij voorkeur heb je dus 2 à 3 keer per week tijd om hiermee aan de slag te gaan.
Teksten worden aangeleverd in een Facebookgroep en daar geef je ook de feedback. Jouw feedback gaat dus via tekst en niet via video of audio.

Ook even belangrijk: ik betaal je per uur, niet per tekst.

Wanneer je zelf tekstschrijver bent, is het grote voordeel aan deze opdracht dat er natuurlijk ook potentiële klanten voor je in de groep zitten ? Maar dat moet niet je eerste insteek zijn, de insteek moet echt zijn dat je ze in mijn traject wilt helpen om zo goed mogelijke teksten neer te zetten.

Begint jouw pen spontaan te stuiteren van enthousiasme bij bovenstaande? Stuur me dan een mailtje op contact@silviabogers.nl met in het onderwerp ‘Ben ik je nieuwe schrijfcoach?’ en vertel me in die mail:

  • Waarom je gelooft dat jij de beste match bent voor deze opdracht
  • Bij wie je ervaring op hebt gedaan met de taken waar ik ondersteuning bij zoek + hoe lang je al ervaring hebt in dit werk
  • Wat je tarief is

Ik kijk uit naar je bericht!

Liefs, Silvia