fbpx

Bijna vakantie!!!

Nog 2 dagen! Nog een paar afspraken, nog een call met m’n eigen coach en nog wat administratieve taken en dan doe ik de deur hier voor 2,5 week dicht! En ik kan niet wachten ;)

Zondag stap ik in een vliegtuig naar Tenerife en na een paar dagen vlieg ik door naar La Palma. Even wat vitamine zonlicht opdoen ;)

Want hoe gek ik ook op jullie allemaal ben – mijn lezers, mijn klanten en mijn volgers – ik ben er wel even aan toe ;)

En dat doet me denken aan de startfase die ik heb gehad als ondernemer, een fase waarin ik helemaal geen vrij durfde te nemen! En om verschillende redenen:

  • Ik had nog (bijna) geen klanten en dus ook geen omzet dus ik wilde geen geld spenderen aan vakanties
  • Omdat ik geen klanten had en geen geld verdiende, vond ik dat ik het niet verdiend had om vrij te nemen
  • Als ik er 1 of 2 weken tussenuit zou gaan, dan betekende dat nóg 2 weken geen klanten en geen omzet en kon ik me dat wel veroorloven?
  • Over de toekomst was ik mega onzeker dus ook verder vooruit durfde ik geen vrij te plannen want ik wist nog niet hoe mijn leven en mijn bedrijf er dan uit zouden zien.

Deze redenen zorgden ervoor dat ik gewoon maar door bleef gaan, dag in dag uit, week in week uit… Mijn energie werd lager, mijn humeur volgde m’n energie en ik vond m’n bedrijf steeds minder leuk. En mezelf vond ik ook niet meer altijd even leuk 😅

Inmiddels plan ik gewoon vrij!

En ook lang van tevoren zodat ik zeker weet dat ik ook écht vrij neem en er niet ‘opeens’ weer 4 maanden voorbij zijn waarin het niet in m’n agenda paste! Want dat risico loop je natuurlijk wanneer die klanten dan wél gaan komen! Want dan ben je blij met je klanten, je plant ze overal in, je me-time kan wel even wachten en uiteindelijk heb je nog steeds hetzelfde probleem, je hebt geen vrij genomen.

En ik hoor je bijna denken ‘ja maar ik vind m’n werk gewoon echt heel leuk dus ik vind het niet erg’ en ik geloof je echt als je zegt dat je je werk leuk vindt! Ik bedoel, ik vind mijn werk ook mega leuk en ik doe het met alle liefde en plezier die ik maar bij elkaar kan verzamelen! Dat neemt alleen niet weg dat je wel rust nodig hebt!

Neem dus ook echt vrij!

In loondienst ben je verplicht 4 weken vrij te nemen op jaarbasis om te zorgen dat je goed blijft functioneren en als je het mij vraagt, is dat ook echt het absolute minimum voor jou als ondernemer! Hoe eng en hoe spannend het soms ook kan voelen, door even afstand te nemen en rust komen de beste ideeën! En omdat dingen energetisch ook beter in balans zijn (ja ik ben soms echt een ‘zweefteef’), kunnen de klanten ook weer makkelijker naar je toekomen.

Ik heb zelf ook al 2,5 week vakantie ingepland rond kerst en oud & nieuw en het grootste deel van mijn vakanties voor volgend jaar staan ook al. Hoe is dat bij jou? ‘Durf’ jij vakanties in te plannen? En wat heb je allemaal al gepland staan?

Het is niet het plan dat ik de hele vakantie ook op social media aanwezig ben, maar ik verwacht mezelf echt wel af en toe te melden ;) Dus houd m’n Instagram in de gaten als je het leuk vindt mee te reizen ❤️

>> Volg je me nog niet op Instagram, klik dan hier voor mijn profiel

Geniet van je dag!

Liefs,
Silvia