fbpx

Van hysterisch huilen in bad naar zakelijke doelen

Nou dat waren me de weken wel zeg! Het is dik 2,5 week geleden dat ik te horen kreeg dat ik corona had en ik kan gelukkig zeggen dat ik weer aan de beterende hand ben! Ik doe nog netjes heel rustig aan om te zorgen dat ik ook echt herstel en ik voel me zowaar weer mens ;)

Dit wordt zeker geen boehoe ik ben zo zielig en ziek geweest blog (wat overigens wel zo is :P), toch wil ik het wel met je hebben over mijn ziek zijn. Als je me inmiddels een beetje kent, weet je dat ik zelfs in mijn ziek zijn waardevolle lessen heb ontdekt die absoluut van toepassing zijn op ondernemerschap. Maar waar ik normaal vooral overeenkomsten tussen bepaalde situaties en ondernemerschap zie, gaat het me nu vooral om het verschil.

Natuurlijk heb ik voordat ik ziek werd veel gelezen en gehoord over mensen die corona hadden. Je komt daar bijna niet onderuit ;) Alleen hoeveel ik ook heb gelezen, niks kon me voorbereiden op wat er op me af ging komen. Toen ik op zondag een positieve test kreeg, had ik nog nergens last van. Ik ging er dus vanuit dat ik er heel makkelijk vanaf zou komen. Maandag in de loop van de dag werd ik iets minder fit, maar nog steeds niet veel spannends. Pas dinsdag merkte ik dat ik toch niet helemaal lekker was en dat ik me steeds beroerder begon te voelen. KAK! Nou dan maar m’n bed in, dan zou het met een paar dagen wel over zijn toch!

Niets is wat het lijkt

Woensdagochtend had ik een opleving en voelde ik me best ok. Mooi! Ik ging niet super ziek worden, ik kon dit gewoon in 3 dagen verslaan! Waarop ik me later die woensdag echt hondsberoerd ging voelen… Verdomme! De dagen daarna waren ook een drama en waar ik in het begin nog dacht ‘ach zodra ik uit isolatie mag kan ik weer aan het werk’ besefte ik me meer en meer hoe ziek ik was en dat ik voorlopig helemaal nergens heen ging…

Ik gaf me er maar aan over (met frisse tegenzin) en de dagen kropen tergend langzaam voorbij. Echt ik heb me nog nooit zo ziek gevoeld en het dieptepunt kwam op dinsdag, iets meer dan een week na de positieve test. Ik had de halve nacht niet geslapen omdat m’n neus helemaal dicht zat (en de Otrivin niet werkte) dus om 6 uur ‘s ochtends ben ik maar in bad gegaan. Daar heb ik een complete paniekaanval gekregen en kon ik alleen nog maar hysterisch huilen. Ik wilde niet meer, ik kon niet meer en ik had geen idee waar het heen ging en hoe lang het nog ging duren. Ik voelde me zo hopeloos en overgeleverd en ik wist niet meer wat ik moest doen.

Einde is in zicht!

Gelukkig was mijn man er om me te troosten en te helpen weer rustig te worden en ik ging weer verder met ziek zijn en mezelf super zielig vinden. Ik kreeg berichtjes van mensen met ‘lekker kerstfilms kijken’ maar zelfs daar was ik veel te ziek voor. Het grootste deel van mijn dagen sliep ik of staarde ik maar een beetje voor me uit. Ik heb wel leukere tijden gehad zeg maar ;)

Het duurde nog een paar dagen maar eind vorige week begon alles dan toch een beetje lichter te worden en begon ik weer op te knappen. Vanaf vrijdag leefde ik niet meer hele dagen in bed en op zondag ben ik zelfs een blokje buiten wezen wandelen, ik begon beter te worden en dat is door blijven zetten! Ook aan ziek zijn van corona komt gelukkig een einde!

Moment van besef

Als ik nu ga kijken naar die periode dat ik zo ziek ben geweest, dan was denk ik het allerergste dat ik geen idee had waar ik aan toe was en waar het heen zou gaan. Ik wist niet of ik nog zieker ging worden of het ergste al had gehad, ik wist niet hoe lang het nog zou duren, ik wist helemaal niks! Mateloos irritant!

Wat ik me deze week besefte (hier komt het bruggetje), is dat veel ondernemers ondernemen alsof ze opeens corona hebben gekregen. Ze hebben dan wel bewust voor ondernemerschap gekozen, maar verder worden ze volledig verrast. Ze hebben geen idee wat er op ze af gaat komen, hoe ze aan klanten en omzet gaan komen en wat ze hebben te doen voor succes. Alles lijkt ze te overkomen met als gevolg dat ze soms om 6 uur ‘s ochtends hysterisch huilend in bad zitten omdat ze het allemaal niet weten.

Voor het hebben van corona kon ik geen plan maken. Het enige wat ik kon, was me er volledig aan overgeven, goed voor mezelf zorgen en afwachten wat er zou gebeuren, met als doel ooit weer beter te worden. 

Maar dat geldt niet voor ondernemerschap!

Sterker nog, omdat ik binnen mijn ondernemerschap geenszins verrast word door wat er gebeurt, kon ik me volledig overgeven aan mijn ziek zijn zonder me zorgen te maken over wat dat voor mijn bedrijf betekent! Er is genoeg in het leven waar je geen invloed op hebt of wat je niet kunt plannen, maar dat geldt dus niet voor ondernemerschap!

Wanneer je dan gaat kijken naar 2022, hoe ziet dat er dan voor jou uit? Wordt het een coronajaar waarbij je je gewoon laat verrassen door wat er gaat gebeuren, of heb je al heel goed in beeld hoe 2022 er voor jou uit gaat zien? Heb je al doelen gesteld, weet je al welke omzet je gaat halen en is er een plan? Of heb je geen idee, geen doelen en zie je wel wat er gaat gebeuren? Heb je wel wat wensen of hoop je bepaalde dingen, maar laat je je eigenlijk maar verrassen

Afgelopen jaar heb ik mega veel geleerd maar 1 van de belangrijkste dingen is dat wanneer je een gedegen plan hebt voor je business, er opeens dingen mogelijk zijn die je vooraf niet had bedacht. Ik heb in 2021 mijn omzet van 2020 verviervoudigd en dat was nooit gelukt als ik het jaar niet was begonnen met een gedegen plan. Het was dus ook niet per ongeluk dat dit is gebeurd!

Wat ik zie bij mijn klanten, is dat de meeste ondernemers niet zo goed weten hoe ze doelen moeten stellen. Ik hoor vaak uitspraken als ‘ja maar ik weet nog niet hoe het jaar gaat lopen’ of ‘ja maar ik weet niet wat er mogelijk is’. En dat snap ik! Maar dat kan je leren en daar kan ik je bij helpen.

Samen een gedegen plan maken

Op dinsdag 21 december om 13.00 uur geef ik een online workshop doelen stellen voor 2022. Deze workshop was eigenlijk alleen voor mijn 1-op-1 klanten maar ik heb nu besloten de workshop ook open te stellen voor iedereen die mijn blog leest!

Het is een workshop van 2 uur waarin ik je leer realistisch (maar wel uitdagend) doelen te stellen voor 2022 waarbij je ook echt rekening gaat houden met hóe je die doelen dan kunt gaan behalen. Vergelijk het met navigeren in je auto. Als je geen einddoel ingeeft in je navigatie, ga je ook nergens komen. Ik leer je in de workshop je navigatie voor je bedrijf in te stellen zodat je weet waar je heen moet gaan!

Even praktisch:
  • Datum: Dinsdag 21 december 2021 13.00 uur
  • Waar: Online in Zoom
  • Tijdsduur: 2 uur
  • Investering: € 22,50 exclusief btw

In 2022 de controle over je business pakken en actief invloed uit oefenen op het aantal klanten en je omzet, dan nodig ik je uit er dinsdag bij te zijn!

>> Klik hier om je ticket te kopen

Zie ik je dinsdag?

Liefs, Silvia