fbpx

“Wanneer ga je je eens gedragen als iemand die 3 ton omzet?”

 

2 weken geleden had ik op vrijdagmiddag een call met mijn eigen business coach. Het was geen call voor een coachsessie maar een call om te bespreken of we nog een jaar samen doorgaan. Toen ik startte met ondernemen, dacht ik dat je alleen een business coach nodig had om even wat beginselen te leren of als je te dom was om op eigen houtje succesvol te worden… Inmiddels heb ik wel geleerd dat je vast op eigen houtje succesvol kunt worden, maar dat het veel leuker en vooral extreem veel effectiever gaat als je je laat helpen door mensen die het spelletje al snappen en er verder in zijn dan jij bent!

Het jaar voordat ik met mijn coach begon, had ik een omzet van € 30.000 (en leed ik onderaan de streep verlies). In mijn eerste jaar met haar ging ik van 30k naar 125k. In mijn tweede jaar ging ik van 125k naar meer dan 305+k (dit jaar is nog niet voorbij dus ik weet nog niet waar ik precies op uitkom). En natuurlijk heb ik al het werk gewoon zelf moeten doen! Maar risotto maken gaat nu eenmaal ook beter als er een chefkok naast je staat die meedenkt en instructies geeft.

Een van de belangrijkste redenen dat ik afgelopen jaren met haar zo heb kunnen groeien, is dat zij me altijd groter ziet dan ik mezelf zie. Zij ziet nu al hoe ik naar een omzet van een miljoen kan 😳 En in all honesty, ik zou het super graag willen maar ik zie het nog even niet hoor 😅 Maar zij dus wel en zij weet ook de stappen om dat te realiseren! Net als dat ik mijn klanten altijd groter zie dan zij zichzelf en ik ook voor hun de stappen zie om het te realiseren 🔥 Ook mijn klanten moeten het nog steeds zelf doen, maar ik zie gewoon wat er gebeurt als ze mijn adviezen opvolgen! En dan heb ik het nog niet eens over hoe fijn het is altijd iemand naast je te hebben die in je gelooft ❤️

Nou ik had dus die call met haar en eigenlijk wisten we allebei al lang dat we nog een jaar samen doorgaan. Ook dat is iets wat ik eerder niet had bedacht. Ik dacht dat een coach je een bepaald ‘trucje’ kon leren en daarna ben je klaar is ga je naar een andere coach voor een nieuw trucje. Blijkt dus ook niet de werkelijkheid te zijn 😅 In ieder geval niet bij mij en ook niet bij veel van mijn klanten! Juist hoe langer je samenwerkt, hoe beter je op elkaar ingespeeld raakt en hoe beter de coach de coachee kan begeleiden. En de coach zelf staat als het goed is ook niet stil dus je ontwikkeling als coach kan je ook door blijven geven aan je coachee. Hierom geloof ik echt in langdurige samenwerkingen!

In bovenstaande zitten denk ik al een aantal hele waardevolle inzichten of lessen voor je, maar als je me een beetje kent, weet je dat dit pas de inleiding was naar wat ik vandaag met je wil delen!

Wat er namelijk gebeurde in die call 2 weken geleden, is dat Veronique tegen me zei: “Leuk Sil die omzet van 3 ton, maar wanneer ga je je eens gedragen als iemand die 3 ton omzet?”

En bij mij ging alles meteen in de weerstand! Hoezo me gedragen als iemand die 3 ton omzet? Wat is er dan niet goed aan hoe ik me gedraag? Ik wil en ga écht niet iemand worden met Louis Vuitton tassen en designerkleding hoor! Ik vind het juist fijn dat ik iemand ben die gewoon 14 zwarte hemdjes in haar kast heeft en niet alleen naar sterrenrestaurants gaat (sterker nog, ben nog nooit in een sterrenrestaurant geweest). En ik weet dat veel van mijn klanten het ook fijn vinden dat ik ‘zo lekker gewoon ben gebleven’ dus wat nou met je ‘gedragen als iemand die 3 ton omzet’!?!

Ik wilde er dan wel nog in mee dat ik misschien een keer iets aan kleding mag kopen voor als ik ergens een talk mag geven, maar in restaurants koos ik al lang niet meer het goedkoopste gerecht, naar Mexico had ik toch al onze stoelen geüpgrade en bij de schoonheidsspecialiste kies ik al altijd voor de luxe behandeling!

Een half uur na mijn call met mijn coach had ik een afspraak voor een healing en daar gebeurde wat ‘aparts’… De healing was nog geen 20 minuten bezig of ik voelde extreme onrust in mijn lijf. Ik begon rond te kijken in mijn huis en opeens snapte ik wat het betekent om te leven naar je omzet én zag ik in waar ik dat niet deed op een extreem onhandige manier…

Als ik rondkeek in mijn woonkamer, zag ik namelijk alleen maar oude spullen… En nutteloze spullen!

 • Disney dvd’s (iets van 30) terwijl ik die nooit kijk en we Disney+ hebben
 • Een huge stapel andere dvd’s die ik al minstens 4 jaar niet aangeraakt heb
 • Boeken die ik nooit (meer) ga lezen en anders gewoon kan lenen bij de bieb want ik heb een abonnement
 • 16 kookboeken terwijl ik altijd nieuwe recepten op internet zoek
 • Een enorme berg cd’s terwijl ik een Spotify abonnement heb
 • Videobanden (ja echt) en een videorecorder die ik al zeker 8 jaar niet aan heb geraakt (behalve tijdens de verhuizing)
 • Kaarsenkandelaars die eigenlijk alleen maar in de weg staan
 • Een wijnrek terwijl ik al 4 jaar geen alcohol meer drink en mijn man geen wijn drinkt
 • Een gitaar en een ukelele van de blauwe maandag dat ik dacht het geduld te hebben een instrument te leren spelen
 • DE stilstaande klok waar ik laatst al een post over plaatste…

Heel ons huis staat vol met dingen die horen bij een compleet verouderde versie van mij. En al die dingen werkte me opeens enorm op mijn zenuwen! En daarna gebeurde hetzelfde met mijn kledingkast en met onze kast met bordspellen.

Oh en met een paar kasten zelf. Dus de buitenkant, niet de binnenkant!

Het gevolg:
Ik heb redelijk het internet uitgespeeld voor nieuwe kleding waarvan een deel nog onderweg is

 • Alle (ja alle) cd’s, dvd’s en videobanden (inclusief recorder) zijn weg gegaan
 • Alle kookboeken, een flinke stapel andere boeken, het wijnrek, de kaarsenkandelaars, de gitaar, de ukelele én de stilstaande klok zijn weg
 • Er staat alweer een stapel bordspellen klaar ook naar de kringloop te brengen
 • Ik heb verdeeld over 7 vuilniszakken 108 items (kleding & schoenen) uit mijn kledingkast gehaald en naar de kringloop gebracht
 • Ik heb afgelopen weekend 2 nieuwe kasten gekocht: eentje voor boven en eentje voor beneden ter vervanging van de kasten die daar staan en die ik niet meer wil

En het voelt zo bevrijdend 🥰 Ook met niks leuren op Marktplaats of Vinted maar gewoon alles HOP weg! Paar dingen naar vrienden (die ze zelf mochten komen halen) en de rest gewoon naar de kringloop! Want de tijd die het kost alles op internet te pleuren en dan met marktplaatsdebielen te moeten onderhandelen is me echt meer waard dan die paar honderd euro die het me op had geleverd!

Nu snap ik denk ik beter wat het betekent om te leven als iemand die 3 ton omzet. Het gaat niet om Louis Vuitton tassen, designerkleding en sterrenrestaurants! Maar het gaat wel om jezelf omringen met dingen die passen bij de fase van je leven waarin je je bevindt. Ik hield me vast aan allemaal spullen met een hele oude energie! Veel uit de tijd dat ik écht weinig geld had en ook allemaal ingegeven door de energie van mijn ouders die nooit zomaar spullen weg deden. Want wie weet had je het later toch nog nodig! En als iets geld heeft gekost is weggeven helemaal zonde!

Maar die persoon ben ik niet en die energie wil ik ook niet! Dus mocht ik ruimte maken, letterlijk en figuurlijk ❤️

Dan ben ik wel benieuwd, waar in je leven hang / zit jij nog vast aan oude energie die je niet helpt om vooruit te komen? En welke veranderingen kan je vandaag nog doorvoeren?

Liefs,
Silvia