fbpx

Wat is jouw plan?

2 september alweer zeg! Voordat de zon begint te schijnen is de herfst alweer zo’n beetje begonnen ;)

En dan het druilerige weer van de afgelopen tijd gecombineerd met dat de kruidnootjes alweer in de supermarkten liggen… Weet niet hoe het met jou zit maar ik krijg de neiging om onder een dekentje op de bank te gaan liggen met een kop warme thee en een goed boek.

Maar dat ga ik niet doen!!! Niet doordeweeks in ieder geval! Want het is september en dat betekent dat de laatste maanden van het jaar aangebroken zijn!!! Dat we nog 4 maanden hebben tot 2022! 4 maanden om te knallen en successen te behalen met onze bedrijven! Voor veel ondernemers zijn deze laatste maanden de meest succesvolle maanden van het jaar en dat gun ik jou ook (en mezelf natuurlijk :P).

Mooie tijd dus om even de balans op te maken! Want hoe gaat het eigenlijk bij jou?
Hoe staat het met de plannen die je gemaakt had voor je bedrijf? Heb je het aantal klanten dat je voor ogen had? Lig je op schema voor je jaaromzet? Heb je alles al gedaan wat je wilde doen en meer?

Of had je geen plan en heb je eigenlijk maar wat gedaan? En als dat zo is, hoe heeft dat uitgepakt? Heb je successen behaald die groter zijn dan je had durven dromen of ben je nu een beetje teleurgesteld en heb je het gevoel dat je er meer uit had kunnen halen?

Kijk met ondernemen is het net als met navigeren, als je geen eindbestemming opgeeft, wordt het verdomd lastig om er te komen!

En dan hoor ik veel startende ondernemers dingen zeggen als ‘Ja maar ik heb nog niet zoveel klanten dus ik weet niet wat er gaat gebeuren’ of ‘Ja maar ik zit nog in de startfase dus ik zie wel wat er gebeurt’ maar kom op zeg! Dat zijn gewoon smoesjes!

ls ik nog nooit een bepaald recept heb gemaakt dan zeg ik toch ook niet ‘ik zie wel wat er gebeurt’! Nee ik stel een einddoel in (dat gerecht of die taart ofzo) en dan ga ik er gewoon voor! Met de volste overtuiging dat het me gaat lukken. En wordt het niet precies dat gerecht dan wordt het vast iets dat erop lijkt.

Maar wanneer ik gewoon wat ingrediënten op het aanrecht leg zonder enig plan of doel, dan is het altijd wel goed, ongeacht wat eruit komt. Of is het dat dan juist niet? Geen idee want er was geen plan.

Voor mezelf heb ik een duidelijk plan voor de laatste maanden. Ik weet hoeveel omzet ik nog wil halen om mijn jaardoel te bereiken en ik heb een uitgewerkt plan hoe ik dat ga realiseren. Ik heb de dagen dat ik werk vastgelegd en ik heb de dagen dat ik vrij ben ook vastgelegd dus ik weet precies hoeveel dagen en tijd ik nog heb.

Werk jij met de feestdagen?

Ook meteen een goede tip trouwens: bepaal nu vast of je met de feestdagen wel of niet wilt werken! In mijn beginjaren durfde ik vaak geen vrij te nemen (want wat nou als ik net in die dagen nog omzet zou kunnen halen) maar ik wilde het eigenlijk wel. Wat erin resulteerde dat ik met de feestdagen met frisse tegenzin zat te werken.
Dat gebeurt me nu niet meer! Ik klap op 22 december m’n laptop dicht en doe ‘m pas weer open op 7 januari!

Ik ben wel benieuwd hoe het bij jou zit. Heb jij een concreet plan? Weet je wat je wilt bereiken en hoe je daar gaat komen of ben je nog aan het navigeren zonder einddoel?
Dacht je eerder dit jaar dat het allemaal wel een soort van vanzelf zou komen en werkte het ook zo? Of moet je nu tot je spijt toch wel concluderen dat je misschien wel geen idee hebt waar je mee bezig bent en heb je het eigenlijk al een beetje opgegeven voor 2021?

Als dat laatste het geval is dan deel ik je bij deze met liefde een enorme schop onder je kont uit! Want het is PAS 2 september! Het jaar heeft na vandaag nog 120 dagen dus nog 120 kansen het anders te gaan doen!

Lukt het toch nog niet allemaal hoe je had bedacht, dan nodig ik je bij deze uit om aanstaande dinsdag 7 september om 9.00 uur of 20.00 uur mijn gratis webinar bij te wonen met daarin de 5 meest gemaakte fouten door ondernemers waardoor hun praktijk niet van de grond komt en hoe jij die voorkomt.

Ik heb het webinar al eerder al gegeven en de reacties waren super positief!
  • “Dankjewel voor vanavond en je mooie energie! Deze avond was ontzettend waardevol, veel kennis in korte tijd waar ik meteen mee aan de slag kan.”
  • “Dankjewel voor deze avond! Ik vond het tempo prettig. Lekker de vaart erin. Ook fijn dat je direct en duidelijk bent.”
  • “Ben ook heel blij dat ik deze avond heb mogen meemaken. Wordt blij van jouw energie. Geeft veel inzichten.”
  • “Ik vind je een leuk mens, je hebt me blij verrast. je zit af en toe heerlijk in mijn allergie en ik weet dat ik daar juist veel kan leren.”

>> Klik hier om je aan te melden voor het gratis webinar!

Ik wens je hoe dan ook 4 mega succesvolle maanden toe en dat al je dromen maar uit mogen komen ❤️

En voor nu wens ik je een heerlijke dag!

Liefs,
Silvia