fbpx

Wat nou als

Zo dat is wel even wennen om na 4 weken radiostilte weer de eerste inspiratie blog te mogen typen! Niet dat ik tussendoor niet in je mailbox heb gelegen over het Secret Offer, maar een inspiratie blog typen is toch heel iets anders dan een verkoopmail 😅

Blijkt ook nog wel een ding te zijn trouwens, verkopen via de mail! En dan ontdek je ook meteen hoeveel mensen niet echt lezen wat je schrijft. Ik stuurde zondag een mail naar mijn hele mailinglijst dat maandag de deuren voor het Secret Offer opnieuw open zouden gaan en in die mail zat een link waarmee je je specifiek voor de Secret Offer mails af kon melden. Ik kon me namelijk zomaar indenken dat niet iedereen zat te wachten op dagelijkse mails met updates dus dat leek mij wel handig 😉 Konden de nieuwsgierige lezers er gewoon voor kiezen de mails wel te blijven ontvangen en de rest niet! Zo’n 80 van de meer dan 4.000 mensen hebben ook gebruik gemaakt van de optie zich uit te schrijven voor die specifieke mails dus het leek mij geslaagd dat ik de optie aanbood.

Wat denk je dat er vervolgens maandag, dinsdag en woensdag gebeurt naar aanleiding van de mails over het Secret Offer? Klagende en boze mensen over dat ik zoveel mails stuur 😳 Ik kreeg zelfs spam complaints terwijl je duidelijk aan kon geven of je de mails wilt ontvangen 😂 Ja sorry maar dan kan je mij opvegen hoor!

Gelukkig laat ik me hierdoor al lang niet meer uit het veld slaan.

Er zijn toch altijd mensen die iets te klagen hebben en ik kies ervoor het me niet persoonlijk aan te trekken 😉

Oh en dan bedenk ik me nu ook nog een tweede ding wat ik even met je wil delen voordat ik naar het ‘echte’ onderwerp van deze blog ga! Je ziet al, tijdens mijn vakantie is er niet iets gebeurd waardoor ik opeens kortere blogs ga schrijven. Hoewel ik ook daar met enige regelmaat mails over krijg van mensen die het allemaal te lang vinden en mij adviseren om korter te gaan schrijven. Gelukkig voel ik ook daar geenszins de behoefte me aan te passen aan de wensen van een ander. Het is mijn business en mijn blog en als het je niet aanstaat dan lees je het toch gewoon niet. Over het wel of niet aannemen van advies van anderen heb ik ook ooit een podcast opgenomen, hij duurt maar 9 minuten en je vindt ‘m hier: klik hier voor aflevering #158

Maar dat tweede ding (wat dus inmiddels het 3e ding is 😅), gaat over het opnieuw opstarten van deze blogs na mijn vakantie. Ik zie enorm veel ondernemers geen ritme en regelmaat hebben in wat ze doen. Ze maken eens per maand op een willekeurige dag een podcast, ze zijn soms een paar dagen actief op social media en dan weer 3 weken niet, ze sturen een mail naar hun mailinglijst als ze inspiratie hebben maar verder nooit en als je het mij vraagt, is het dan heel hard werken.

Iets met ritme en regelmaat doen, is veel makkelijker dan ‘af en toe’ of wachten op inspiratie!

Ik merk het ook echt nu met deze blog, ik moest na 4 weken heerlijk genieten van mijn vakantie veel harder nadenken over een onderwerp dan wanneer ik gewoon in het ritme zit.

Als jij dus merkt dat je het lastig vindt iets te posten op social media of een podcast op te nemen ofzo, ga dan eens na of er ritme en regelmaat in zit. Of het iets is dat terugkerend in je agenda staat of dat je maar iets doet. Als dat laatste het geval is, ga dan eens testen wat er gebeurt als je (bijvoorbeeld de rest van het jaar) hier wel iets regelmatigs van maakt. Ik ben heel benieuwd welk verschil je gaat merken! Waarbij ik echt niet beloof dat het dan vanaf het begin opeens super makkelijk gaat, maar mijn ervaring is dat je creativiteit af kunt dwingen als het in je agenda staat en dat het dan steeds makkelijker wordt en de inspiratie steeds makkelijker komt. Ik zie het ook echt bij mijn klanten dus het werkt niet alleen bij mij zo 😉

Nou dan eindelijk het onderwerp van de blog:

Wat nou als…

Afgelopen dinsdag gaf ik de masterclass Standing Strong en toen hebben we het over deze vraag gehad. Wat nou als?
Het is een vraag die er bij mij voor kan zorgen dat ik door blijf gaan en dat gun ik jou ook, daarom deel ik het.

In mijn ondernemerschap heb ik meerdere keren per maand (en soms wel meerdere keren per dag) de neiging het bijltje erbij neer te gooien. Ja echt, zelfs ik heb dat! En het is heel makkelijk om daar aan toe te geven en de gedachtes te gaan geloven als ‘wie zit er nou op mij te wachten’, ‘het gaat nooit lukken’ en ‘het heeft ook allemaal geen zin wat ik doe’. En nu hoor ik je denken dat ik dit vast verzin want met mijn omzet kan ik die twijfels toch niet hebben… Maar niks is minder waar, ik heb dit ook nog steeds!

Het verschil alleen tussen mij en misschien wel jou, is dat ik mezelf heel snel bij elkaar geraapt krijg en mezelf de vraag stel Wat nou als…

  • ik toch nog 1 mail stuur
  • die klant gewoon oprecht nog even na wil denken maar daarna wel komt
  • het helemaal niet persoonlijk is wat er net gebeurde maar die ander gewoon een slechte dag heeft
  • ik nog 1 keer iets over mijn aanbod zeg op social media omdat iemand het misschien nog niet heeft gezien

En ga zo maar door!

Bij mij heeft altijd mijn nieuwsgierigheid de overhand.

Ik wil gewoon weten wat er gebeurt als ik toch nog 1 stap zet, als ik toch nog doorga en toch nog iets probeer. En doordat ik op die manier naar ondernemen kijk, blijf ik doorgaan. En als je maar doorgaat, écht doorgaat – fully committed, dan komt dat succes uiteindelijk. Dat geloof ik echt!

Dus hang die 3 woorden op je muur, schijf ze op je arm, plak ze op je spiegel en maak ze je nieuwe mantra! Want wat nou als?

Liefs,
Silvia

PS: 14, 15 en 16 november geef ik de gratis 3daagse Start nu je Droompraktijk. Speciaal voor iedereen die in januari riep ‘dit jaar ga ik starten’ en nu buikpijn krijgt omdat het bijna het einde van het jaar is, voor iedereen die volgend jaar wil starten én voor iedereen die al gestart is maar waarbij het nog niet bepaald loopt zoals je had gehoopt of bedacht. Alle info en aanmelden op silviabogers.nl/droompraktijk