fbpx

Zichtbaarheid is spannend!
Dat geldt voor fysieke zichtbaarheid tijdens een presentatie, zichtbaarheid via foto’s of video’s op social media en voor zichtbaarheid met je onderneming!

Thuis achter je laptop een plan maken voor je business is heel beschermd, de eerste stappen om je business echt op te zetten kunnen al wat buiten je comfortzone voelen.
Het wordt vaak echt ongemakkelijk wanneer je over je bedrijf gaat vertellen of het gaat lanceren.

Want wat zullen anderen er wel niet van vinden?

Wat als ze het stom vinden? Er geen toekomst in zien? Zeggen dat ze al 3 mensen kennen die dit ook doen en dat je nooit zo succesvol zult worden als die mensen zijn?

En wat zegt dat dan over jou? Want het is jou bedrijf?

En wat als ze gelijk krijgen? Wat als je faalt?

Ik ga niet doen alsof ik immuun ben voor deze onzekerheden, ik heb ze ook! Ik heb alleen wel een manier gevonden er niet zo veel last van te hebben!

2 lessen die ik heb geleerd, wil ik vandaag met je delen:

1. Luister niet naar iedereen!
Vooral vrienden en familie zeggen vaak precies wat je niet wilt horen ? Dat bedoelen ze goed, ze willen je beschermen! Maar het helpt jou niet verder.
Ik heb geleerd alleen maar te luisteren naar mijn betalende klanten (dus ook niet mijn potentiële klanten) en naar mensen die bereikt hebben wat ik wil bereiken.

2. Some will, some won’t, so what!
Sommigen zullen je plan geweldig vinden, sommigen niet. Dat is nu eenmaal zo. En probeer je die tweede groep fan te maken, haken er weer mensen af van de eerste groep.
You can’t please them all!

Hoe belangrijk is wat anderen vinden voor jou?