fbpx

Op papier leek het een goed idee maar in de praktijk gebeurde er helemaal niks

In 2019 besloot ik het roer om te gooien! Ik werkte toen 5 jaar als zelfstandig software consultant en ik werd met de dag verdrietiger, geïrriteerder en neerslachtiger. Ik vond er geen zak meer aan! Het verdiende super goed en ik werd doodongelukkig…

Ik wilde helemaal niet meer voor grote bedrijven werken met hun bureaucratisch geneuzel en dat vergaderen om het vergaderen. Ik wilde meters maken, in de actie, plannen bedenken en uit kunnen voeren en ik wilde mensen helpen! Dus besloot ik – zoals ik mijn meeste besluiten neem: in een split second – dat ik ging coachen. Geen idee hoe, wat of wie. Dat was van latere zorg. Ik wist tenslotte dat ik kon coachen, want dat had ik als consultant vaak genoeg gedaan.

Dus vol goede moed schreef ik me in voor een opleiding om mijn coaching vaardigheden verder te ontwikkelen, ik liet professionele foto’s en een website maken en ik stofte mijn Instagram account af! Kom maar op wereld, Silvia de coach is er klaar voor!

En toen gebeurde er helemaal niks…

Silvia Bogers Coaching Nijmegen over mij

Ik snapte er geen bal van! Want ik had toch een super tof aanbod en ik ben tenslotte een enorm leuk mens, dus hoezo had ik niet binnen 3 weken 5.000 volgers en stonden de klanten niet in de rij? En hoezo was dat na 6 maanden nog steeds niet zo?

Achteraf ben ik extreem dankbaar dat ik toen zo spontaan die keuze heb gemaakt, want nu doe ik het leukste wat er is! Maar laat ik even eerlijk zijn: als ik vooraf had geweten hoe moeilijk ik het mezelf zou maken dan weet ik niet of ik het had gedaan.

Omdat ik al een aantal jaar zelfstandig ondernemer was, dacht ik dat ik wel ‘even’ een praktijk op kon zetten. Hoe moeilijk kon het tenslotte zijn? Little did I know dat ik dus echt de ballen verstand had van ondernemen en dat ‘ondernemertje spelen’ best wel wat vaardigheden vraagt! Dat het zelfs gewoon een echt vak is.

Het goede nieuws was, dat als ondernemen gewoon een vak is, ik dat dus gewoon kon leren! Het blijkt ook een vak te zijn waarin je nooit uitgeleerd bent, maar dat vind ik er misschien wel het allerleukste aan!

Nu hou ik me dagelijks bezig met dat wat ik het allerleukste vind om te doen, namelijk anderen helpen een succesvolle praktijk te realiseren. En dan wel op een iets handigere manier dan ik zelf heb gedaan!

Dit is typisch Silvia

 • Ik schrijf zoals ik praat, met veel energie en ik ben gek op uitroeptekens!!!
 • Ik zeg gewoon fuck, klote, shit, bullshit en kut. Niet om te shockeren maar omdat het lekker bekt!
 • Ik bestempel mezelf absoluut als spiritueel maar ik kan niks met vaag en zweverig gelul in de ruimte. Hoewel ik zeker geloof dat manifesteren en law of attraction je kunnen ondersteunen in je ondernemerschap, ga ik daar niet al m’n geld op inzetten en hou ik liever zelf de touwtjes in handen
 • Ik ben extreem lui dus met zo min mogelijk inspanning, bereik ik grootse resultaten. Ik hou van de makkelijkste en kortste route en ondanks dat ik die zelf niet altijd heb bewandeld, blijf ik er naar zoeken!
 • Ondernemerschap neem ik absoluut serieus, maar mezelf meestal niet. Ik ben ook maar mens en doe soms enorm domme dingen, waar ik zelf dan weer het hardste om kan lachen :p Als je me op Instagram volgt, dan krijg je daar regelmatig wat van mee :)
Silvia Bogers
Silvia Bogers

Mijn visie op ondernemerschap is dat je bedrijf nooit groter kan groeien dan jij als persoon.

Als ik iets heb geleerd, is het wel dat persoonlijke groei en werken aan je mindset onlosmakelijk verbonden zijn met ondernemen. Vaak zit daar ook de enige reden dat je nog niet zo groot of succesvol bent als je wilt zijn. Ondernemen is in theorie namelijk helemaal niet zo moeilijk. Wat het uitdagend maakt is wat jij jezelf vertelt of gelooft.

Als je me zou kennen, zou je weten dat…

 • Ik jarenlang allerlei rollen heb gespeeld om leuk gevonden te worden door anderen. Na mijn 30e ontdekte ik pas wie ik was zonder script en dat bleek – in mijn bescheiden mening – een extreem leuk mens te zijn! Nu ben ik dus maar gewoon mezelf en is mijn enige zorg dat ik mij leuk vind (wat in 99% van de gevallen lukt)
 • Ik in de supermarkt 5 minuten kan twijfelen tussen een A merk en een eigen merk waar 10 cent prijsverschil tussen zit om vervolgens compleet impulsief een föhn van € 400 of een opleiding van € 3.000 te kopen. Mijn eerste huis kocht ik zelfs ‘even’ in mijn lunchpauze terwijl dat het eerste huis was dat ik ooit heb bezichtigd
 • Ik al sinds 2014 geen tv-aansluiting meer heb en sinds 2017 geen nieuws meer volg. Ik heb dus geen idee van tv programma’s en gelukkig ook niet van reclames. Wel hebben we abonnementen op alle streamingdiensten (ok, op 1… voor de rest liften we mee bij vrienden) dus aan series en films geen gebrek. Echt belangrijk nieuws bereikt mij wel via mijn man of via social media
 • Ik gek ben op mijn verjaardag vieren en ik kijk altijd super ongeduldig uit naar een nieuwe leeftijd om te ontdekken wat dat jaar me weer allemaal gaat brengen!
 • Ik altijd overal mogelijkheden zie en mijn favoriete reden om iets te doen is ‘omdat het kan’. Één van de resultaten daarvan is dat wij midden in de woonkamer een hangmat hebben hangen
 • Ik aan de ene kant intens geniet van het contact met anderen en me geen bedrijf of leven in kan denken zonder interactie. En je me aan de andere kant intens gelukkig maakt wanneer ik een dag (of langer) niemand hoef te zien en helemaal op mezelf aangewezen kan zijn. Ik ga dan ook minstens 1 keer per jaar alleen op vakantie en geloof me, daar word ik een enorm veel leuker mens van!
 • Ik sinds 2014 veganistisch leef. Dus krijg je vegetarische of vegan vrienden te eten (of misschien wil je zelf wel vegan gaan leven of doe je dat al) en heb je geen idee wat je op tafel kunt zetten, I’m your girl voor recepten! En als je denkt dat vegan eten saai en smakeloos is dan verwijs ik je graag naar de site van Ben & Jerry’s ;) (Confession: Ik ben gek op zoetigheden en toetjes)
Silvia Bogers Coaching Nijmegen powerpose

Ik gun jou mijn leven! (Figuurlijk dan hè ;) )

Omdat ik zelf zo’n lange reis heb gemaakt, wéét ik hoe het is om aan het begin ervan te staan. Maar ook om halverwege niet meer te weten hoe je nu verder moet. Ik snap dat de volgende stap een hele grote is. Maar ik gun jou net zo’n fijn leven als ik heb. Met een onderneming waar je energie van krijgt, waarin jij je grootste talenten kwijt kunt en die jou geld en geluk oplevert.

Gun jij het jezelf ook en denk je dat ik de aangewezen persoon ben om jou te begeleiden en verder te helpen met je praktijk? Of wil je gewoon inspiratie voor een vegan gerecht? Neem dan contact op via onderstaand formulier!