Jouw mindset als ondernemer is alles bepalend!

Sexy and I know it!

Zit het liedje van LMFAO al in je hoofd nu ;) Bij mij in ieder geval wel!

12 of 13 jaar geleden werkte ik als office manager voor een grote projectdetacheerder. Ik had goed contact met één van de gedetacheerden en als je hem vroeg hoe het met hem ging, was zijn standaard antwoord “sexy“. Nou was het een leuke vent om te zien maar heel eerlijk, sexy was niet het eerste wat in me opkwam wanneer ik hem zag :P

Natuurlijk stelde ik hem de vraag hoezo dit zijn antwoord was en zijn reactie is iets dat me altijd bij is gebleven. Hij zei namelijk Sexy is gewoon een mindset. Wanneer ik met alles geloof dat ik sexy ben, dan voel ik me ook zo en dat is lekker voor mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen”.

Ik vond het meesterlijk! Hij stapte gewoon in die rol van een sexy persoon en zijn zelfbeeld en zelfvertrouwen kregen daardoor een enorme boost! Geniaal gevonden toch!

Toen ik begon met mijn opleiding tot hypnotherapeut, had één van de eerste lessen hier ook mee te maken. Niet zozeer met dat sexy stuk, maar wel met de mindset en het in de rol stappen van. Het eerste wat je namelijk leert als hypnotherapeut, is in de rol stappen van een hypnotherapeut.

We moesten een lijst maken met eigenschappen van een hypnotherapeut. Dus er kwamen dingen als zelfverzekerd, kundig, twijfelt niet, wekt vertrouwen en zo nog veel meer. Vervolgens iedere keer wanneer iemand twijfelde of onzeker was, werd er gevraagd of die eigenschap op de lijst stond. Was het antwoord nee, dan hoorde dat dus niet bij je rol.

Stap in die rol!

De lessen van die medewerker en van mijn opleiding ben ik door gaan trekken in mijn eigen bedrijf. Ik ben in de rol gestapt van ondernemer, en dan wel een succesvolle ondernemer ;)

Dus steeds wanneer ik een keuze heb te maken of iets tegenkom wat niet vanzelfsprekend gaat en waar ik iets mee mag, beoordeel ik alles vanuit die rol van een succesvolle ondernemer.

“Wat doe ik als succesvolle ondernemer in deze situatie?”

Als je het mij vraagt, is een succesvolle ondernemer zelfverzekerd, kundig, eerlijk, bewaakt zijn/haar grenzen, neemt initiatief, vertrouwt enorm op eigen kennis en kunde, is niet bang te investeren of risico te lopen, is sociaal, zichtbaar, gelooft in overvloed en ga zo maar door!

En dat is waar ik het bij veel ondernemers die ik spreek ‘mis’ zie gaan. Ze zijn (nog) niet in de rol van ondernemer gestapt. Ze twijfelen, zijn mega voorzichtig en doen alles vanuit een gevoel van of de angst voor schaarste.

Laten we eerlijk zijn: Niet bepaald de meest handige mindset om vanuit te ondernemen!

Afgelopen week sprak ik een onderneemster en ik heb haar letterlijk gevraagd wanneer ze gaat beginnen met zichzelf serieus te nemen en te zien als ondernemer. Want als zij het niet doet, waarom zouden potentiële klanten haar dan serieus gaan nemen? En zij is niet de enige waar ik dit tegen heb gezegd en zal ook zeker niet de laatste zijn.

Proberen

Afgelopen zondag hostte ik mijn eerste room op Clubhouse* en ook daar kwam dit aan bod. Praat niet over je bedrijf als je ‘bedrijfje’ of ‘praktijkje’. Heb het niet over ‘klantjes’ of ‘bestellinkjes’. Er was een ondernemer die op het podium kwam die zei dat hij ging proberen zijn bedrijf van de grond te krijgen…

Ik weet niet wanneer jij voor het laatst iets hebt geprobeerd? Maar mijn ervaring is dat ‘proberen’ gedoemd is te mislukken!

Proberen minder te snoepen
Proberen meer te bewegen
Proberen eerder naar bed te gaan
Proberen minder uren te werken
Proberen meer tijd met je gezin door te brengen

Ben maar eerlijk!

Proberen heeft al zo’n grote mislukkingsmarge ingebouwd dat de kans dat je slaagt echt minimaal is!

Terwijl als jij in die rol stapt, de kans van mislukken te verwaarlozen is! Want als jij iemand bent die dingen op een bepaalde manier doet, dan zorg je dat het gebeurt. Koste wat kost!

Tony Robbins heeft hier ook een hele mooie video over, Raise your standards. Ik raad eigenlijk iedereen sowieso aan die video minstens 1 keer te bekijken en vervolgens te besluiten welke ‘standards jij raised’ en ik welke rol jij dus gaat stappen! Zowel zakelijk als privé!

Welke ondernemer wil jij zijn? Stap dan in de rol van die persoon!

Wat zou je doen als je succesvol was? Zou je dan nog steeds zitten te zeiken over kleine investeringen? Zou je dan nog steeds alle taken zelf uitvoeren? En zou je dan nog steeds denken dat je wel zelfstandig een succesvolle praktijk kunt realiseren of zou je hulp inschakelen?

En mij maakt het niet uit hè! Er is namelijk geen goed of fout. Het enige wat ik graag zou willen is dat je hier over nadenkt :) Want met de mindset die je hier heeft gebracht, ga je niet verder komen dan waar je nu bent. Om verder te groeien met je bedrijf, moet je verder groeien als mens en als ondernemer!

Er is zelfs een boek over: What got you here won’t get you there – How successfull people become even more successfull van Marshall Goldsmith (klik op de titel om naar het boek te gaan)

Dus welk besluit neem jij vandaag?

Wat worden jouw ‘standards’ en in welke rol stap je?

Besluit jij NU jezelf serieus te gaan nemen als ondernemer en echt stappen te gaan zetten maar weet je nog niet zo goed hoe? Weet dan dat ik je kan helpen op een paar manieren!

  1. Blijf deze mails lezen, ik doe mijn best je wekelijks nieuwe inzichten te geven
  2. Volg me op Instagram, daar post ik meerdere keren per week ondernemerstips en inzichten en ben ik dagelijks in mijn stories
  3. Kom naar mijn rooms in Clubhouse*. Een aantal keer per week host ik een room waarin ik super praktische ondernemerstips deel en waarin je ook al je vragen over ondernemerschap kunt stellen
  4. Meld je aan voor een gratis coach sessie van 45 minuten waarin ik je minimaal 3 gouden tips geef waar jij weer mee verder kunt!
  5. Stop met twijfelen en uitstellen en start vandaag nog met mijn programma Bouw je Succesvolle Praktijk in 13 weken of meld je aan voor een intake voor een 1-op-1 traject

Keuze genoeg dus om vandaag nog in de actie te gaan!

Zeg nou eens eerlijk, wat is jouw reden (smoes) om het niet te doen?

Ik ben heel benieuwd hoe deze blog voor je was en wat het met je doet! Laat me weten welke keuze je direct hebt gemaakt en in welke rol jij vandaag bent gestapt :)

*Clubhouse is een relatief nieuwe social media app die op dit moment alleen beschikbaar is voor iPhone en iPad. Het is een app waarin ‘kamers’ zitten waar gesprekken gevoerd worden. Je kunt dan meeluisteren of deelnemen aan het gesprek en je kunt ook zelf een kamer openen en een gesprek starten. Om in de app te komen heb je een invite nodig. Ik kan je hier niet aan helpen maar vraag vooral om je heen of er al mensen op Clubhouse zitten die je binnen kunnen laten. In Clubhouse vind je mij als @silviabogers